3,118 Препоръчани майстори и фирми за боядисване на стени и тавани

Заявете напълно безплатно майстор за боядисване на стени и тавани!

Запретнете ръкави и подберете прелестно съчетание от цветове, за да реализирате и най-смелите си идеи за боядисване на стени с латекс. Освежете вашите хол, кухня, спалня или пък баня. Свържете се с прецизен майстор, който да ви помогне, както в избора на боя, така и в оцветяването на стаите. Със съдействието на MaistorPlus получавате разнообразни оферти от фирми и изпълнители, сравнявате ги, в същото време можете лично да се консултирате с професионалистите за допълнителна информация посредством платформата. Достатъчно е да заявите своя проект, напълно безплатно и без обвързване, и да се възползвате от всички позитиви, които сайтът ви дава.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Стандартна иконка за категория Архитектура и дизайн
онлайн преди 13 дни

Деа Атанасова


Все още няма извършени проекти

Член от 10 месеца:

Ние сме фирма с насоченост към цялостен дизайн и ремонт на жилищни пространства. В наше лице ще срещнете разбиране и идеи подходящи за Вашия комфорт и удобство. Личното пронстранство на всеки от нас е ...
Профилна снимка - Иво Методиев
онлайн преди 12 минути

Иво Методиев

VIP

93 извършени проекта

Последно мнение за "Реновация на апартамент":

"Горещо препоръчвам Иво! След на време направената оценка и оферта, той ангажира бригада си - много свестни и работливи мъже, които работят много чисто, последователно и съвестно, като всяко помещение ... "
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 27 дни

Нарцис Игнатов


Все още няма извършени проекти

Член от 6 месеца:

Здравейте, казвам се Нарцис и предлагам строителни услуги. А те са: шпакловка, боя, редене на плочки, редене на ламинат, гипс картон.
Профилна снимка - Момчил Гергов
онлайн преди 1 месец

Момчил Гергов


Все още няма извършени проекти

Член от 11 месеца:

Занимавам се с цялостни вътрешни ремонти за гр. София и гр. Враца
avatar_71759_57652465208.jpg
онлайн преди 2 месеца

РЕМОНТ СТРОЙ - 2018

4 извършени проекта

Последно мнение за "Довършване на ремонт на баня":

"1. Изключително коректни. 2. Точни и бързи. 3. Качествена работа. 4. Добра цена. Препръчвам ги на всички и пак ще работим с тях. Пиша оценката 4 месеца след работата им с цел да се видят евентуални по ... "
Профилна снимка - Кирил Иванов
онлайн преди 4 месеца

Кирил

1 извършен проект

Член от 14 месеца:

Здравейте, Аз съм Кирил и ръководя екип от тясно специализирани майстори в областта на качествените строително-монтажни работи.
Профилна снимка - Николай Желев
онлайн преди 4 месеца

Николай Желев


Все още няма извършени проекти

Член от 8 месеца:

Николай 25г София Перфекционист с желание за работа. Работя чисто, старателно и се опитвам да спестя максимално стреса от ремонт на чорбаджиите. За мен най важно е работата в спокойна среда и удо ...
онлайн преди 2 часа

Famegs_svg

7 извършени проекта

Последно мнение за "Шпакловка и замазка на таван на баня":

"Съвестен и отговорен човек, доволен съм от работата му, препоръчвам и бих работил пак с него!"
онлайн преди 3 часа

Сашо Арсов

11 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване":

"Сашо свърши много добра работа, и беше много коректен и точен."
Профилна снимка - Иво Методиев
онлайн преди 12 минути

Иво Методиев

VIP

93 извършени проекта

Последно мнение за "Реновация на апартамент":

"Горещо препоръчвам Иво! След на време направената оценка и оферта, той ангажира бригада си - много свестни и работливи мъже, които работят много чисто, последователно и съвестно, като всяко помещение ... "

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

преди 29 месеца за Ремонт на офис 130 м2; Боядисване на общи части на офис сграда | София

“Доволна съм от изпълнителя. Беше изпълнено коректно и в срок.”

Стефани Гонзалез преди 38 месеца за Боядисване на апартамент, с холна стена на 2 етажа. | София

“Добре свършена работа, при доста предизвикателен апартамент за боядисване.”

Симона преди 38 месеца за Боядисване и замазка на апартамент | София

“Васил е професионалист с главно "П". Работи чисто подредено и е много разбран. Нито за момент не се се притеснявали, че нещо няма да е наред, защото начина по който Васко и Боби работят (методично и с изпипване на дитайлите) ти вдъхва довереие още от първата среща за оглед. Не бихме се поколебали да го потърсим втори път!
Благодарим ти, Васко!”

Михаил Недков преди 39 месеца за Цялостно пребоядисване на апартамент | София

“Много съм доволен от свършената работа. Г-н Атанасов с охота свърши и ред други неща освен боядисването. Горещо го препоръчвам.”

Атанас Атанасов отговори: Виж снимки

Благодаря за гласуваното от Вас мнение и доверие!

Веселин Радков преди 40 месеца за Боядисване класна стая | София

“Изключително сме доволни от изпълнения проект. Чисто, бързо и качествено. При бъдещи нужди няма да се двоумум да използваме услугите им отново.”

Явор Спасов преди 41 месеца за Ремонтни дейности по къща | Нови Искър

“Работи бързо и много чисто. Майстор е на гипс-картона!”

Снежанка Пеева преди 41 месеца за Боядисване около мебели на 3 стаи | Русе

“Доволна съм от Методи и Митко, свършиха бързо и качетвено дейността! Препоръчвам!”

Какви са ползите от боядисване на стени и тавани?

Всички знаем, че след шпакловане и грундиране на стени у дома, идва ред и на поставянето на боя с валяк и четка. Замисляли ли сме обаче какъв е смисълът на боядисването? Ролята му далеч не се изчерпва с това да придаде някакъв цвят на вътрешното помещение или фасадата на сградата. 

 • Умело извършеното боядисване на вътрешни стени и тавани, не само ще придаде нов цвят на стаите, но и ще ги направи по-приятни за обитаване.
 • То е лесен и достъпен начин да реновирате дома си без да натоварвате бюджета и времето си.
 • И ако в миналото, идеите за боядисване на таван и стени са били осъществими само в някои помещения, то днес съществуват видове боя, подходящи дори за кухнята и банята.
 • Боядисването на къщи е финалният щрих, който трябва да им придаде завършен и гостоприемен вид, затова не правете компромис в избора на материали или майстор за това.
 • Нанесеният слой боя има не само визуално приятна, но и защитна, запечатваща стените и тавана функция. Това означава, че дава своя принос и за доброто изолиране на външните температури. Ако само изолирате и измажете стените вкъщи, без да ги боядисате, те ще се похабят по-бързо и ефектът от изолацията им ще е осезаемо намален. 

Какви дейности съпътстват същинското боядисване и как да изберем майстор?

Когато планираме боядисване на стени, обмисляме идеи предимно за визуалните ефекти, които ще донесат новите багри за интериорния и екстериорния облик на дома ни. По същия начин е и с обмисляното боядисване на таван с латекс - интересува ни на финала той да е идеално гладък и равномерно покрит с цвета боя, която сме избрали. Но реално боядисването е дейност, съпътствана от други, без които резултатът от него ще е далеч от желаният:

 • Грундиране на стени. Когато по стените има дупки и неравности, трябва да наемем специалист, който да им осигури качествена шпакловка и след това грундиране. Това е задължителната основа за правилно боядисване с валяк или четки.
 • Най-добрият вариант при вътрешното боядисване на таван и стени е да изнесете всички мебели от стаята. Ако това не е възможно, покрийте ги с найлон, за да не попаднат пръски от боя върху тях. Уговорете предварително това с изпълнителя, на когото се спрете.
 • Независимо дали става дума за боядисване на спалня, хол, кухня, или пък външно боядисване, облепянето с тиксо на някои места като первази, корнизи, тръби и врати е желателно, за да не се цапат.
 • За качествено изпълнение на услугата, майсторът трябва да направи предварителен оглед на стаите. Това е важно за правилния избор на материали, метод за боядисване, количество боя и съчетание на цветовете.
 • Боядисване и отсичане на таван. Важно е да добавим, че при вътрешно боядисване винаги се започва първо с тавана. И да не забравяме, че прецизно изпълненото отсичане на таван, след което няма преминала от стената към него боя, е сигурен знак за професионализма на майстора. 
 • Боядисване на стени в два цвята. Това също е възможен вариант, който без съмнение има своите естетически предимства. За успешното му извършването също е необходимо отсичане на въпросната стена, така че двата цвята да не прелеят един в друг, а да са ясно разграничими.  

Какво друго е важно да знаем за боята и колко ще ни струва тази услуга?

За да се радваме на позитивни резултати от предприетото боядисване на стени и тавани, без значение дали сме се захванали сами или сме наели майстор, е важно да се спрем на качествени бои, четки и мечета за бояджийското си приключение. 

 • Правилният подбор на вида и количеството боя е от съществено значение. Най-предпочитан е латексът, защото е бързосъхнещ, лесен за нанасяне и дава възможност за постигане на всички цветни идеи. За боядисване на гипсокартон се препоръчват т.нар. интериорни бои, а за мокри помещения – „дишащ“ латекс.
 • Ако стаите имат проблеми с влагата, преди боядисване първо премахнете плесента и мухъла. Това понякога означава махане на мазилката на засегнатото място, което изисква последваща шпакловка и грундиране.
 • Необходимите инструменти за боядисване са мечета (различни размери), няколко четки (за тесни и фини участъци), корито за боя и ръкавици.
 • Цените на тази услуга са различни в зависимост от броя слоеве и вида на боята, но са в рамките на 2 и 8 лв./кв.м. Не подценявайте значението на вътрешното и външно боядисване, защото то ще придаде изцяло нов облик на дома ви. 

 

Как MaistorPlus съдейства в намирането на специалист по боядисване на стени и тавани?

Уникално разработената онлайн услуга на MaistorPlus съкращава значително времето от момента, в който си помисляте, че искате нови цветове за стените и таваните си, до фактическото наемане на майстор за боядисването им. Това става възможно благодарение на богатия набор от професионалисти, регистрирани в платформата. Разглеждате списъци с изпълнители, намиращи се във вашия райони  ако харесате рейтинга и предишните им проекти, ги каните на работа. Още по-бърз вариант е директно да заявите проект, в който да опишете ремонтните си желания. Какви други възможности имате чрез сайта:

 • Напълно безплатно и без обвързване заявявате майстор, бригада или фирма, които да боядисат стените и таваните ви;
 • В рамките на денонощие получавате оферти, които сравнявате и избирате най-удачната за вас;
 • Разглеждате бизнес профилите на специалистите, виждате предишни техни проекти, както и препоръки от клиенти;
 • Сами решавате как да общувате с майсторите, с кои от тях да размените контакти за евентуален последващ оглед и наемане на работа;
 • След завършване на заданието ви можете да споделите и своя отзив в платформата.


Намерете с MaistorPlus точните професионалисти за боядисване на стени и тавани! Заявете проект, напълно безплатно, още днес!