Препоръчани майстори и фирми за боядисване на стени и тавани

Заявете напълно безплатно майстор за боядисване на стени и тавани!

Запретнете ръкави и подберете прелестно съчетание от цветове, за да реализирате и най-смелите си идеи за боядисване на стени с латекс. Освежете вашите хол, кухня, спалня или пък баня. Свържете се с прецизен майстор, който да ви помогне, както в избора на боя, така и в оцветяването на стаите. Със съдействието на MaistorPlus получавате разнообразни оферти от фирми и изпълнители, сравнявате ги, в същото време можете лично да се консултирате с професионалистите за допълнителна информация посредством платформата. Достатъчно е да заявите своя проект, напълно безплатно и без обвързване, и да се възползвате от всички позитиви, които сайтът ви дава.

Заяви проект

Сортирай по извършени проекти Филтрирай специализирани

3,383 Майстори за боядисване на стени и тавани

avatar_15219_90205084067.jpg
онлайн преди 2 часа

Майстор Николов

84 извършени проекта

Високото качество, задоваляването на изискванията на клиента и кратките срокове са приоритети на на услугите, които предлагаме. Професионален опит в чужбина, извършване на ремонти от над 15 години, ши ...
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 13 дни

Луксозни ремонти

VIP

9 извършени проекта

Моя девиз, който ме води към успех е;Качествено свършена работа на точна цена, което гарантира че клиентите ми оставят доволни. Не съм евтин майстор, даже съм скъп, ето за това давам перфектно качеств ...
Профилна снимка - Борис Димитров

BORIS-ELECTRIC ремонти А до Я

93 извършени проекта

Казвам се Борис Димитров- професионален електротехник! Работя с апаратура на водещи фирми в електроизграждането: "Shneider Electric", "Legrand", "Merlin Gerin", "ABB", "Moeller","EATON", както и с ка ...
avatar_92155_9967985889.jpg
онлайн преди 1 час

Даниел Костадинов

68 извършени проекта

Здравейте, Ние сме малка фирма, предлагаща електроуслуги, ремонт, изграждане и проектиране на електроинсталации. Занимаваме се с тази дейност от 1984г. Изградили сме и узаконили множество жилищни сг ...
cover_42355_5326217833.jpg
онлайн преди 6 часа

Пламен Цанов

50 извършени проекта

<p>Здравейте. Аз съм изпълнител на строително-ремонтни дейности, в които съм най-добър и гледам да уважа всички вкусове и забележки, за което уважавам клиетите ми. Коментираме преди и по време на изпъ ...
avatar_947_7652882766.jpg
онлайн преди 5 дни

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ

136 извършени проекта

СТРОЙ ПЕРФЕКТ БГ ЕООД е в областа на качествените строително ремонтни дейности с доказан опит. Може да разчитате на нашия професионализъм и коректност. Нашите цели са да Ви предоставим КАЧЕСТВЕНА РАБО ...
avatar_17732_88756969758.jpg
онлайн преди 1 ден

Васил Василев

88 извършени проекта

От 25 години се занимаваме професионално със строителни ремонти и реставрация. Сертификат за квалификация на Кнауф, ниво V3. Работя с първокачествени материали от най-висок клас, методично и с вн ...
cover_24043_82052308694.jpg
онлайн преди 11 часа

ivvesstroi

69 извършени проекта

Извършвам всякакъв ремонт на покриви. Ние сме специализирана бригада, която е подбрана от специалисти. Имаме опит в пренареждане на керемиди, хидроизолации на покриви, направа на дървени конструкции, ...
Профилна снимка - Асен Асенов
онлайн преди 1 час

Асен Асенов

VIP

13 извършени проекта

Казвам се Асен Асенов. Имам малка бригада от професионалисти всеки в своята си област с десет годишен опит, което гарантира професионалното изпълнение на всяка една от следните услуги които предлагаме ...
Профилна снимка - Иво Методиев
онлайн преди 43 минути

Иво Методиев

108 извършени проекта

Здравейте. Казвам се Иво Методиев Работя като майстор в строителството от 13 години, като занаята научих от баща ми който е майстор с над 30 гидишен опит!

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за боядисване на стени. Безплатно е!

Заяви проект

Последно оставени мнения за майстори за боядисване на стени и тавани

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за боядисване на стени. Безплатно е!

Заяви проект

Последно публикувани обекти с приблизителна цена за боядисване и декорация

Сравни оферти и намери подходящия майстор или фирма за боядисване на стени. Безплатно е!

Заяви проект

Какви са ползите от боядисване на стени и тавани?

Всички знаем, че след шпакловане и грундиране на стени у дома, идва ред и на поставянето на боя с валяк и четка. Замисляли ли сме обаче какъв е смисълът на боядисването? Ролята му далеч не се изчерпва с това да придаде някакъв цвят на вътрешното помещение или фасадата на сградата. 

 • Умело извършеното боядисване на вътрешни стени и тавани, не само ще придаде нов цвят на стаите, но и ще ги направи по-приятни за обитаване.
 • То е лесен и достъпен начин да реновирате дома си без да натоварвате бюджета и времето си.
 • И ако в миналото, идеите за боядисване на таван и стени са били осъществими само в някои помещения, то днес съществуват видове боя, подходящи дори за кухнята и банята.
 • Боядисването на къщи е финалният щрих, който трябва да им придаде завършен и гостоприемен вид, затова не правете компромис в избора на материали или майстор за това.
 • Нанесеният слой боя има не само визуално приятна, но и защитна, запечатваща стените и тавана функция. Това означава, че дава своя принос и за доброто изолиране на външните температури. Ако само изолирате и измажете стените вкъщи, без да ги боядисате, те ще се похабят по-бързо и ефектът от изолацията им ще е осезаемо намален. 

Какви дейности съпътстват същинското боядисване и как да изберем майстор?

Когато планираме боядисване на стени, обмисляме идеи предимно за визуалните ефекти, които ще донесат новите багри за интериорния и екстериорния облик на дома ни. По същия начин е и с обмисляното боядисване на таван с латекс - интересува ни на финала той да е идеално гладък и равномерно покрит с цвета боя, която сме избрали. Но реално боядисването е дейност, съпътствана от други, без които резултатът от него ще е далеч от желаният:

 • Грундиране на стени. Когато по стените има дупки и неравности, трябва да наемем специалист, който да им осигури качествена шпакловка и след това грундиране. Това е задължителната основа за правилно боядисване с валяк или четки.
 • Най-добрият вариант при вътрешното боядисване на таван и стени е да изнесете всички мебели от стаята. Ако това не е възможно, покрийте ги с найлон, за да не попаднат пръски от боя върху тях. Уговорете предварително това с изпълнителя, на когото се спрете.
 • Независимо дали става дума за боядисване на спалня, хол, кухня, или пък външно боядисване, облепянето с тиксо на някои места като первази, корнизи, тръби и врати е желателно, за да не се цапат.
 • За качествено изпълнение на услугата, майсторът трябва да направи предварителен оглед на стаите. Това е важно за правилния избор на материали, метод за боядисване, количество боя и съчетание на цветовете.
 • Боядисване и отсичане на таван. Важно е да добавим, че при вътрешно боядисване винаги се започва първо с тавана. И да не забравяме, че прецизно изпълненото отсичане на таван, след което няма преминала от стената към него боя, е сигурен знак за професионализма на майстора. 
 • Боядисване на стени в два цвята. Това също е възможен вариант, който без съмнение има своите естетически предимства. За успешното му извършването също е необходимо отсичане на въпросната стена, така че двата цвята да не прелеят един в друг, а да са ясно разграничими.  

Какво друго е важно да знаем за боята и колко ще ни струва тази услуга?

За да се радваме на позитивни резултати от предприетото боядисване на стени и тавани, без значение дали сме се захванали сами или сме наели майстор, е важно да се спрем на качествени бои, четки и мечета за бояджийското си приключение. 

 • Правилният подбор на вида и количеството боя е от съществено значение. Най-предпочитан е латексът, защото е бързосъхнещ, лесен за нанасяне и дава възможност за постигане на всички цветни идеи. За боядисване на гипсокартон се препоръчват т.нар. интериорни бои, а за мокри помещения – „дишащ“ латекс.
 • Ако стаите имат проблеми с влагата, преди боядисване първо премахнете плесента и мухъла. Това понякога означава махане на мазилката на засегнатото място, което изисква последваща шпакловка и грундиране.
 • Необходимите инструменти за боядисване са мечета (различни размери), няколко четки (за тесни и фини участъци), корито за боя и ръкавици.
 • Цените на тази услуга са различни в зависимост от броя слоеве и вида на боята, но са в рамките на 2 и 8 лв./кв.м. Не подценявайте значението на вътрешното и външно боядисване, защото то ще придаде изцяло нов облик на дома ви. 

 

Как MaistorPlus съдейства в намирането на специалист по боядисване на стени и тавани?

Уникално разработената онлайн услуга на MaistorPlus съкращава значително времето от момента, в който си помисляте, че искате нови цветове за стените и таваните си, до фактическото наемане на майстор за боядисването им. Това става възможно благодарение на богатия набор от професионалисти, регистрирани в платформата. Разглеждате списъци с изпълнители, намиращи се във вашия райони  ако харесате рейтинга и предишните им проекти, ги каните на работа. Още по-бърз вариант е директно да заявите проект, в който да опишете ремонтните си желания. Какви други възможности имате чрез сайта:

 • Напълно безплатно и без обвързване заявявате майстор, бригада или фирма, които да боядисат стените и таваните ви;
 • В рамките на денонощие получавате оферти, които сравнявате и избирате най-удачната за вас;
 • Разглеждате бизнес профилите на специалистите, виждате предишни техни проекти, както и препоръки от клиенти;
 • Сами решавате как да общувате с майсторите, с кои от тях да размените контакти за евентуален последващ оглед и наемане на работа;
 • След завършване на заданието ви можете да споделите и своя отзив в платформата.


Намерете с MaistorPlus точните професионалисти за боядисване на стени и тавани! Заявете проект, напълно безплатно, още днес!