1,964 Препоръчани майстори и фирми за боядисване на стени и тавани

Заявете напълно безплатно майстор за боядисване на стени и тавани!

Запретнете ръкави и подберете прелестно съчетание от цветове, за да реализирате и най-смелите си идеи за боядисване на стени с латекс. Освежете вашите хол, кухня, спалня или пък баня. Свържете се с прецизен майстор, който да ви помогне, както в избора на боя, така и в оцветяването на стаите. Със съдействието на MaistorPlus получавате разнообразни оферти от фирми и изпълнители, сравнявате ги, в същото време можете лично да се консултирате с професионалистите за допълнителна информация посредством платформата. Достатъчно е да заявите своя проект, напълно безплатно и без обвързване, и да се възползвате от всички позитиви, които сайтът ви дава.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!cover_52037_4379303009.jpg
онлайн преди 13 минути

Иван Петков

11 извършени проекта

Последно мнение за "Боядисване на апартамент":

"Работата е много добре свършена!"
Профилна снимка - Арсо Иванов
онлайн преди 1 ден

Арсо Строй ЕООД

VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "малък покрив в нов блок над стая!":

"Доволен съм. Всичко беше изпълнено много добре и в срок."
Профилна снимка - Илиян Иванов
онлайн преди 26 минути

Илиян Иванов

5 извършени проекта

Последно мнение за "Електрически контакти кухня":

"Много съм доволна от Илиян, нямам никакви забележки по изпълнението на задачата!"
label.cover - Стоян Стоянов
онлайн преди 28 минути

Стоянов. С.

5 извършени проекта

Последно мнение за "Отстраняване на теч в баня и полагане на нови плочки":

"Доволен съм от работата на Стоян. Свърши всичко в срок."
avatar_53724_24685615534.jpg
онлайн преди 13 часа

Димкос ЕООД

19 извършени проекта

Последно мнение за "Козметичен ремонт на стена и тавани.":

"Изключително съм доволен от свършената работа. Работи чисто бързо и най-вече качетствено. Бих се възползвал от услугите на Димкос отново. Качество на разумни цени."
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 14 часа

Луксозни ремонти

5 извършени проекта

Последно мнение за "Реновиране на площадка на жилищен блок":

"Изключително съм доволен от работата на Краси и бригадата му. Бързо, чисто и много коректно изпълнение."
cover_51409_41644776008.jpg
онлайн преди 15 часа

Вива Билд Груп

17 извършени проекта

Последно мнение за "Товарене и извозване на боклук":

"Изрядно и точно изпълнение."
Стандартна иконка за категория ВиК Услуги
онлайн преди 15 часа

Sasho

21 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на детска стая - пукнатини по стените и боядисване":

"Ремонта беше извършен сравнително бързо и качеството беше задоволително."
avatar_77832_31698000711.jpg
онлайн преди 1 ден

Valchev

10 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на тоалетна":

"Отлично свършена работа."
avatar_17732_88756969758.jpg
онлайн преди 2 дни

Васил Василев

VIP

50 извършени проекта

Последно мнение за "Пребоядисване на интериорни врати и каси.":

"Много добре свършена работа."

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

Снежанка Пеева преди 10 дни за Боядисване около мебели на 3 стаи | Русе

“Доволна съм от Методи и Митко, свършиха бързо и качетвено дейността! Препоръчвам!”

Мария Кабаиванова преди 12 дни за Смяна на ламинат в апартамент, без да се разглобява кухнята | София

“Работата беше свършена навреме. Марио е много отзивчив и се опитваше да помага със съвети за ремонта. Като цяло съм доволна с оглед на времето, за което беше свършена работата.”

Марио Стоянов отговори:

Благодарим за доверието на разположение сме отново!!!

КАМЕЛИЯ СТЕФАНОВА преди 14 дни за Боядисване на кухня | Пловдив

“Препоръчвам го. Много съм доволна от свършената работа, бързо и качествено.”

Атанас Христодулов преди 19 дни за Боядисване на стени и таван с латекс | София

“Изключително съм доволен от Богомил като изпълнител на моя малък но важен за мен проект. Той е добър професионалист, на когото може да се разчита. Бърз, коректен и точен. Не бих се колебал да го ангажирам отново при нужда.”

Фани преди 20 дни за Боядисване стени в апартамент - хол и спалня | София

“Майстор Йоан Николов напълно оправда отличната си репутация. Характеристиката на работата им би била: отлична комуникация, спазване на уговорени срокове, перфектно съотношение цена-качество, прецизно внимание към детайла, приятелско отношение към клиента и не на последно място – чистота на обекта, както по време на, така и след приключване на работата.
Желая на момчетата лека работа, добри клиенти и много успехи!”

Светослав Спасенов преди 1 месец за Шпакловка и замазка на таван на баня | София

“Съвестен и отговорен човек, доволен съм от работата му, препоръчвам и бих работил пак с него!”

Гергана преди 1 месец за Шпакловка и боядисване след дупчене за тръба за климатик | София

“Пламен си свърши работата отлично! Бих го наела отново!”

Пламен Цанов отговори:

Благодаря за доброто мнение.

Ирина Велева преди 1 месец за Боядисване на стени и тавани | София

“За мнозина най-важната причина да отлагат ремонт не са парите, а опасенията дали ще попаднат на съвестен професионалист. Аз успях! Иван е изключителна комбинация от коректност, висок професионализъм, отговорност и трудолюбие. Работи така, сякаш го прави за себе си. Изпреварва сроковете, но без да прави компромис с качеството. Горещо препоръчвам да му се доверите!”

Емил Терзийски преди 1 месец за Ремонт на едно помещение | София

“Много съм доволен! Пак бих работил с него. Препоръчвам.”

Станимир Динов преди 1 месец за Боядисване с латекс на малко помещение | София

“Майстор Илийчо е много работлив, бърз и чист. Лесно се разбрахме за цена и работа.”

Какви са ползите от боядисване на стени и тавани?

Всички знаем, че след шпакловане и грундиране на стени у дома, идва ред и на поставянето на боя с валяк и четка. Замисляли ли сме обаче какъв е смисълът на боядисването? Ролята му далеч не се изчерпва с това да придаде някакъв цвят на вътрешното помещение или фасадата на сградата. 

 • Умело извършеното боядисване на вътрешни стени и тавани, не само ще придаде нов цвят на стаите, но и ще ги направи по-приятни за обитаване.
 • То е лесен и достъпен начин да реновирате дома си без да натоварвате бюджета и времето си.
 • И ако в миналото, идеите за боядисване на таван и стени са били осъществими само в някои помещения, то днес съществуват видове боя, подходящи дори за кухнята и банята.
 • Боядисването на къщи е финалният щрих, който трябва да им придаде завършен и гостоприемен вид, затова не правете компромис в избора на материали или майстор за това.
 • Нанесеният слой боя има не само визуално приятна, но и защитна, запечатваща стените и тавана функция. Това означава, че дава своя принос и за доброто изолиране на външните температури. Ако само изолирате и измажете стените вкъщи, без да ги боядисате, те ще се похабят по-бързо и ефектът от изолацията им ще е осезаемо намален. 

Какви дейности съпътстват същинското боядисване и как да изберем майстор?

Когато планираме боядисване на стени, обмисляме идеи предимно за визуалните ефекти, които ще донесат новите багри за интериорния и екстериорния облик на дома ни. По същия начин е и с обмисляното боядисване на таван с латекс - интересува ни на финала той да е идеално гладък и равномерно покрит с цвета боя, която сме избрали. Но реално боядисването е дейност, съпътствана от други, без които резултатът от него ще е далеч от желаният:

 • Грундиране на стени. Когато по стените има дупки и неравности, трябва да наемем специалист, който да им осигури качествена шпакловка и след това грундиране. Това е задължителната основа за правилно боядисване с валяк или четки.
 • Най-добрият вариант при вътрешното боядисване на таван и стени е да изнесете всички мебели от стаята. Ако това не е възможно, покрийте ги с найлон, за да не попаднат пръски от боя върху тях. Уговорете предварително това с изпълнителя, на когото се спрете.
 • Независимо дали става дума за боядисване на спалня, хол, кухня, или пък външно боядисване, облепянето с тиксо на някои места като первази, корнизи, тръби и врати е желателно, за да не се цапат.
 • За качествено изпълнение на услугата, майсторът трябва да направи предварителен оглед на стаите. Това е важно за правилния избор на материали, метод за боядисване, количество боя и съчетание на цветовете.
 • Боядисване и отсичане на таван. Важно е да добавим, че при вътрешно боядисване винаги се започва първо с тавана. И да не забравяме, че прецизно изпълненото отсичане на таван, след което няма преминала от стената към него боя, е сигурен знак за професионализма на майстора. 
 • Боядисване на стени в два цвята. Това също е възможен вариант, който без съмнение има своите естетически предимства. За успешното му извършването също е необходимо отсичане на въпросната стена, така че двата цвята да не прелеят един в друг, а да са ясно разграничими.  

Какво друго е важно да знаем за боята и колко ще ни струва тази услуга?

За да се радваме на позитивни резултати от предприетото боядисване на стени и тавани, без значение дали сме се захванали сами или сме наели майстор, е важно да се спрем на качествени бои, четки и мечета за бояджийското си приключение. 

 • Правилният подбор на вида и количеството боя е от съществено значение. Най-предпочитан е латексът, защото е бързосъхнещ, лесен за нанасяне и дава възможност за постигане на всички цветни идеи. За боядисване на гипсокартон се препоръчват т.нар. интериорни бои, а за мокри помещения – „дишащ“ латекс.
 • Ако стаите имат проблеми с влагата, преди боядисване първо премахнете плесента и мухъла. Това понякога означава махане на мазилката на засегнатото място, което изисква последваща шпакловка и грундиране.
 • Необходимите инструменти за боядисване са мечета (различни размери), няколко четки (за тесни и фини участъци), корито за боя и ръкавици.
 • Цените на тази услуга са различни в зависимост от броя слоеве и вида на боята, но са в рамките на 2 и 8 лв./кв.м. Не подценявайте значението на вътрешното и външно боядисване, защото то ще придаде изцяло нов облик на дома ви. 

 

Как MaistorPlus съдейства в намирането на специалист по боядисване на стени и тавани?

Уникално разработената онлайн услуга на MaistorPlus съкращава значително времето от момента, в който си помисляте, че искате нови цветове за стените и таваните си, до фактическото наемане на майстор за боядисването им. Това става възможно благодарение на богатия набор от професионалисти, регистрирани в платформата. Разглеждате списъци с изпълнители, намиращи се във вашия райони  ако харесате рейтинга и предишните им проекти, ги каните на работа. Още по-бърз вариант е директно да заявите проект, в който да опишете ремонтните си желания. Какви други възможности имате чрез сайта:

 • Напълно безплатно и без обвързване заявявате майстор, бригада или фирма, които да боядисат стените и таваните ви;
 • В рамките на денонощие получавате оферти, които сравнявате и избирате най-удачната за вас;
 • Разглеждате бизнес профилите на специалистите, виждате предишни техни проекти, както и препоръки от клиенти;
 • Сами решавате как да общувате с майсторите, с кои от тях да размените контакти за евентуален последващ оглед и наемане на работа;
 • След завършване на заданието ви можете да споделите и своя отзив в платформата.


Намерете с MaistorPlus точните професионалисти за боядисване на стени и тавани! Заявете проект, напълно безплатно, още днес!