1,893 Препоръчани майстори и фирми за боядисване на стени и тавани

Заявете напълно безплатно майстор за боядисване на стени и тавани!

Запретнете ръкави и подберете прелестно съчетание от цветове, за да реализирате и най-смелите си идеи за боядисване на стени с латекс. Освежете вашите хол, кухня, спалня или пък баня. Свържете се с прецизен майстор, който да ви помогне, както в избора на боя, така и в оцветяването на стаите. Със съдействието на MaistorPlus получавате разнообразни оферти от фирми и изпълнители, сравнявате ги, в същото време можете лично да се консултирате с професионалистите за допълнителна информация посредством платформата. Достатъчно е да заявите своя проект, напълно безплатно и без обвързване, и да се възползвате от всички позитиви, които сайтът ви дава.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Стефани Велкова

Член от 2 месеца:

SV Design е студио за интериорен дизайн ориентирано в изготвянето на проекти за вътрешно обзавеждане и ремонт на къщи, апартаменти, офиси, заведения и др. С опита ни във вътрешните ремонтни дейности и ...
Профилна снимка - Любослав Данчев
онлайн преди 4 часа

Evrolind

Приети временни мерки за сигурност VIP

14 извършени проекта

Последно мнение за "Цялостен ремонт на баня :)":

"Доволен съм от свършената работа ! Любо е много точен и независимо от сложностите си прави нещата добре! Съотношението цена - качество е супер ! Определено ще ги препоръчам и ще се възползвам за остан ... "
Стандартна иконка за категория Боядисване и декорация
онлайн преди 10 дни

ROSMAN

Приети временни мерки за сигурност

2 извършени проекта

Член от 10 месеца:

Специализирани майстори в областта си. Разполагам с бригада. Изпълняваме качествени ремонти на достъпна цена. Предлагаме гаранция!
Профилна снимка - Янко Тодоров
онлайн преди 12 дни

Ремонт на покриви

Приети временни мерки за сигурност

2 извършени проекта

Член от 67 месеца:

Ние предлагаме КАЧЕСТВО.. ГАРАНЦИЯ за вашия покрив, НИСКИ ЦЕНИ и ОТСТЪПКА 20% Ние от "ЗОИСТРОЙ2017ЕООД.. предлагаме висококачествен ремонт на покриви и покривни конструкции. Изработваме над 50 .пок ...
avatar_92668_67980033486.jpg

Член от 5 месеца:

Ние сме фирма с 5-годишен стаж във вътрешните ремонти - сухо строителство, бани, ел - и приключени над 20 обекта.
cover_92512_41832546145.jpg
онлайн преди 1 месец

Handyman

Член от 5 месеца:

Здравейте, Ние сме в сферата на дребното строителство от. над 15 години в България и Северна Америка. Доволният клиент за нас е висша цел.Гарантираме качеството изисквано от клиента. "Нищо не трябв ...
avatar_90843_98231923907.jpg
онлайн преди 4 месеца

kartachi-bg

1 извършен проект

Член от 7 месеца:

Предоставяме богат избор от услуги в сферата на строително-подготвителните дейности и услуги като: къртене, почистване и извозване на фаянс, бетон, тухли, асфалт, паваж и други. Предимствата на работ ...
cover_10102_67216860829.jpg
онлайн преди 6 месеца

Оги Митков

1 извършен проект

Член от 86 месеца:

<p>За 20 години съществуване сме построили 48 нови частни къщи-от копка до ключ,новия портал на Централни Софийски гробища- Орландовци, ЦДГ-15 Бистрица и още стотици големи и малки ремонти и реконстру ...
Профилна снимка - Арсо Иванов
онлайн преди 7 часа

Арсо Строй ЕООД

Приети временни мерки за сигурност VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "малък покрив в нов блок над стая!":

"Доволен съм. Всичко беше изпълнено много добре и в срок."

Оставени мнения за Боядисване и декорация:

Петя Тончева преди 14 дни за Боядисване на стая | София

“Остнахме доволни от Даниел, извърши всичко навреме, спази посочените срокове и сумата, за която се бяхме разбрали. Благодарим!”

Mira Ч преди 1 месец за Шпакловане на 2 тавана около 21 кв.м. общо и боядисване с латекс | София

“Много съм доволна от Велислав, момчето работи адски чисто, спокойно. Мога да го препоръчам.”

Петър Петров преди 1 месец за Интериорен освежителен ремонт на апартамент/изработка на мебели | София

“Изключителни професионалисти. Много коректни. Препоръчвам за всякакви ремонти.”

Деян преди 1 месец за За уикенда - Пребоядисване на някои стени от офис; дребни довършителни работи | София

“Траян и колегата свършиха добра работа. Бяха бързи. Доволни сме от тях и ще се радваме да работим отново заедно в бъдеще.”

Petar Chernaev преди 3 месеца за Вътрешно боядисване на апартамент | Варна

“Наехме Евгени за нашия ремонт защото ни грабна още с първото си посещение в дома ни.Дойде подготвен,въоръжен със знания и умения. След като се запозна със ситуацията ни даде възможно най-компетентните възможности и решения които биха могли да се приложат за нашия ремонт.Даде ни възможно най-добрата оферта за цена и изпълнение на ремонта.Оказа се че Евгени е не само теоретично подготвен, но и способен на възможно най-качественото и практично изпълнение на всички дейности.Всичко беше изпълнено възможно най-качествено и добре.Изключително коректен и честен човек. Впечатлени сме изключително от работата на Евгени за което много му благодарим.Препоръчваме го на всеки който реши да прави качествен ремонт в дома си.Надяваме се и следващия ремонт в дома ни да го направи той...!”

Иванина преди 3 месеца за 60-65 кв.м боядисване + оправяне на мазилката около вратите | София

“Изключително коректен и приятен човек. Освен, че свърши работата чудесно и в срок, ни свърза със свой колега за поставяне на тапети, което много ни улесни.
Много сме доволни и препоръчваме Христо с две ръце.”

Петров преди 3 месеца за Боядисване с латекс | София

“Сърдечни благодарности за Иво Божков-случих с невероятен професионалист,изключително коректен и сериозен.Поставеното задание- боядисване с латекс беше изпълнено в срок, на договорената цена и оставено чисто след боядисването.Препоръчвам Иво Божков за вътрешни ремонти.”

Георгиева преди 4 месеца за Сваляне на тапети, грундиране, боядисване, облепяне на мебели с фолио | София

“Започна още на следващия ден да работи след като говорихме. Много добре се справи. Съвсем дребена забележка имахме към едно место, но това е от използвания материал. Всичко беше супер извършено!”

Румяна Танчева преди 4 месеца за Пребоядисване на апартамент | София

“Страхотни професионалисти! Проектът беше изпълнен в срок с много добро качество. Въпреки затрудненията, момчетата се справиха много добре, оставиха всичко много чисто и помогаха във всичко. Най-много ме впечатли личното отношение и гъвкавостта. Препоръчвам горещо!”

Сашо Герганов преди 4 месеца за Освежаващо боядисване с латекс на двустаен апартамент | София

“Атанас Атанасов е много коректен, работи прецизно и познава много добре материалите и технологията за всичко свързано с боядисване както и в много други области от ремонтните дейности. Прекрасен бонус е, че освен всичко това е и изключително симпатичен, учтив и интересен човек, с когото е истинско удоволствие и да се работи, и да се общува. Препоръчвам горещо.”

Какви са ползите от боядисване на стени и тавани?

Всички знаем, че след шпакловане и грундиране на стени у дома, идва ред и на поставянето на боя с валяк и четка. Замисляли ли сме обаче какъв е смисълът на боядисването? Ролята му далеч не се изчерпва с това да придаде някакъв цвят на вътрешното помещение или фасадата на сградата. 

 • Умело извършеното боядисване на вътрешни стени и тавани, не само ще придаде нов цвят на стаите, но и ще ги направи по-приятни за обитаване.
 • То е лесен и достъпен начин да реновирате дома си без да натоварвате бюджета и времето си.
 • И ако в миналото, идеите за боядисване на таван и стени са били осъществими само в някои помещения, то днес съществуват видове боя, подходящи дори за кухнята и банята.
 • Боядисването на къщи е финалният щрих, който трябва да им придаде завършен и гостоприемен вид, затова не правете компромис в избора на материали или майстор за това.
 • Нанесеният слой боя има не само визуално приятна, но и защитна, запечатваща стените и тавана функция. Това означава, че дава своя принос и за доброто изолиране на външните температури. Ако само изолирате и измажете стените вкъщи, без да ги боядисате, те ще се похабят по-бързо и ефектът от изолацията им ще е осезаемо намален. 

Какви дейности съпътстват същинското боядисване и как да изберем майстор?

Когато планираме боядисване на стени, обмисляме идеи предимно за визуалните ефекти, които ще донесат новите багри за интериорния и екстериорния облик на дома ни. По същия начин е и с обмисляното боядисване на таван с латекс - интересува ни на финала той да е идеално гладък и равномерно покрит с цвета боя, която сме избрали. Но реално боядисването е дейност, съпътствана от други, без които резултатът от него ще е далеч от желаният:

 • Грундиране на стени. Когато по стените има дупки и неравности, трябва да наемем специалист, който да им осигури качествена шпакловка и след това грундиране. Това е задължителната основа за правилно боядисване с валяк или четки.
 • Най-добрият вариант при вътрешното боядисване на таван и стени е да изнесете всички мебели от стаята. Ако това не е възможно, покрийте ги с найлон, за да не попаднат пръски от боя върху тях. Уговорете предварително това с изпълнителя, на когото се спрете.
 • Независимо дали става дума за боядисване на спалня, хол, кухня, или пък външно боядисване, облепянето с тиксо на някои места като первази, корнизи, тръби и врати е желателно, за да не се цапат.
 • За качествено изпълнение на услугата, майсторът трябва да направи предварителен оглед на стаите. Това е важно за правилния избор на материали, метод за боядисване, количество боя и съчетание на цветовете.
 • Боядисване и отсичане на таван. Важно е да добавим, че при вътрешно боядисване винаги се започва първо с тавана. И да не забравяме, че прецизно изпълненото отсичане на таван, след което няма преминала от стената към него боя, е сигурен знак за професионализма на майстора. 
 • Боядисване на стени в два цвята. Това също е възможен вариант, който без съмнение има своите естетически предимства. За успешното му извършването също е необходимо отсичане на въпросната стена, така че двата цвята да не прелеят един в друг, а да са ясно разграничими.  

Какво друго е важно да знаем за боята и колко ще ни струва тази услуга?

За да се радваме на позитивни резултати от предприетото боядисване на стени и тавани, без значение дали сме се захванали сами или сме наели майстор, е важно да се спрем на качествени бои, четки и мечета за бояджийското си приключение. 

 • Правилният подбор на вида и количеството боя е от съществено значение. Най-предпочитан е латексът, защото е бързосъхнещ, лесен за нанасяне и дава възможност за постигане на всички цветни идеи. За боядисване на гипсокартон се препоръчват т.нар. интериорни бои, а за мокри помещения – „дишащ“ латекс.
 • Ако стаите имат проблеми с влагата, преди боядисване първо премахнете плесента и мухъла. Това понякога означава махане на мазилката на засегнатото място, което изисква последваща шпакловка и грундиране.
 • Необходимите инструменти за боядисване са мечета (различни размери), няколко четки (за тесни и фини участъци), корито за боя и ръкавици.
 • Цените на тази услуга са различни в зависимост от броя слоеве и вида на боята, но са в рамките на 2 и 8 лв./кв.м. Не подценявайте значението на вътрешното и външно боядисване, защото то ще придаде изцяло нов облик на дома ви. 

 

Как MaistorPlus съдейства в намирането на специалист по боядисване на стени и тавани?

Уникално разработената онлайн услуга на MaistorPlus съкращава значително времето от момента, в който си помисляте, че искате нови цветове за стените и таваните си, до фактическото наемане на майстор за боядисването им. Това става възможно благодарение на богатия набор от професионалисти, регистрирани в платформата. Разглеждате списъци с изпълнители, намиращи се във вашия райони  ако харесате рейтинга и предишните им проекти, ги каните на работа. Още по-бърз вариант е директно да заявите проект, в който да опишете ремонтните си желания. Какви други възможности имате чрез сайта:

 • Напълно безплатно и без обвързване заявявате майстор, бригада или фирма, които да боядисат стените и таваните ви;
 • В рамките на денонощие получавате оферти, които сравнявате и избирате най-удачната за вас;
 • Разглеждате бизнес профилите на специалистите, виждате предишни техни проекти, както и препоръки от клиенти;
 • Сами решавате как да общувате с майсторите, с кои от тях да размените контакти за евентуален последващ оглед и наемане на работа;
 • След завършване на заданието ви можете да споделите и своя отзив в платформата.


Намерете с MaistorPlus точните професионалисти за боядисване на стени и тавани! Заявете проект, напълно безплатно, още днес!