Как да превърнем терасата в красива градина?

Публикувано на 26/07/2019 от Антонина | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 2 635 пъти

Когато пътувате, често можете да видите тераси, на които е дадено малко повече внимание, любов и грижа.Може би причината за това се крие в любовта към цветята, повечето въображение или по- голямото желание на домакинята да направи кътче, където да отдъхва. Много хора мислят, че е твърде трудоемко да направиш приятно дадено място, но това далеч не е така...Трябват ви само желание, капка въображение и действие. Със сигурност вече имате идея как точно бихте искали да изглежда кътчето ви за отдих, ако пък ли не - потърсете професионалистите по озеленяване, регистрирани в нашия сайт. 


1. Изберете подходящи цветя и зеленина

Ако сте страстен почитател на цветята и обичате да се грижите за тях, то тогава вие вече сте с една стъпка напред към заветната цел, тъй като те придават красота и свежест в дома. Колкото по-голям избор направите, толкова по-пъстра и приятна ще стане градината ви. Ако обаче отглеждането на тези създания не е в списъка с любимите ви занимания, то тогава харесайте ваза и натопете букет хризантеми, лалета, люляк или каквото друго е по ваш вкус. Избирайте смело! 

Вижте още: Как да засадите красива градина: 7 съвета за начинаещи


2. Изберете подходяща етажерка

На пръв поглед етажерката не привлича поглед и не е от първите неща, за които бихте се сетили, когато чуете словосъчетанието "дизайн на дома". Тя обаче е практична и удобна мебел, която ще ви позволи да съберете повече цветя на едно място, същевременно ще ви даде възможност да проявите оригиналност при декорирането на дома си. Лесен и полезен трик е да съчетаете различни цветя, тъй като те ще придадат красота и свежест в дома ви. Освен саксии с растения, върху рафтовете на етажерката може да сложите книги, декоративни елементи или да я използвате за окачване на осветително тяло. 


3. Изберете мебел в подходящ стил

Не е задължително мебелите да бъдат столчета и масичка. Би било добър избор, но не ограничавайте въображението си. Може да се спрете на палети покрити с възглавнички или на дюшека от лятото. Люлката в малки пространства също би била добър вариант, ще спестите място и същевременно мини градината ви ще изглежда още по-автентично. Диваните в малък размер са още едно добро решение за малки пространства. Спестяват място, но заедно с това ви дават комфорт. Пейките и скриновете са различен, но не по-малко удобен и практичен вариант. 

Вижте още: Използване на ретро мебели в интериора - оригинални и свежи решения


4.Изберете декорация

Декорацията отразява вас. Това, което харесвате, искате да виждате около себе си и ви кара да се чувствате добре в компанията му. Може да бъде пухена възглавничка в любими цветове или списанието, което не пропускате, малка етажерка или красива картина с полъх на море.. Всичко е във вашите ръце. Просто опитайте и ще видите как за секунда домът ви ще се преобрази. Малките неща са тези, които правят живота ни по-пъстър и различен, поканете ги да дойдат във вашия дом и ще останете изумени от ефекта.


5. Починете си

Удовлетворението от добре свършената работа е важно и трябва да се насладите на това, което сте направили. Поглезете се. Все пак сте положили труд и старание. Отпуснете се в обстановката, която сте създали, с чаша ароматно кафе, или просто започнете да четете книгата, която отлагате отдавна. 

В случай че ви допада идеята да превърнете балкона си в приятно зелено кътче, но нямате времето или възможността да ги реализирате сами, можете да разчитате на регистрираните в MaistorPlus озеленители. Необходимо е единствено да заявите проект, напълно безплатно и без обвързване, и в кратки срокове ще получите оферти, които да сравните. За да бъде максимално информирано решението ви на коя измежду тях да се спрете, предварително можете да разгледате профилите на кандидатствалите изпълнители, където ще откриете и оставени от предишни клиенти мнения и оценки. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта