Лесни и ефектни идеи за декорация на градината

Публикувано на 16/07/2019 от Мария Неделчева | Последна редакция на 30/03/2023 | Видяно 10 062 пъти

Чувствате се вдъхновени да направите промени в декорацията на градината или балкона у дома? Намерили сме няколко бързи за изпълнение и красиви варианта, с които ще подновите визията на външното пространство! При това - с подръчни средства - просто не изхвърляйте старите си мебели, домакински пособия, и всичко друго, което може да запали въображението ви. С малко усилия, ненужните вещи ще се превърнат в прекрасни допълнения за екстериора ви.

Ако си харесате някои от предложенията ни, но още не сте оформили своята градина или балконското си пространство, нашата платформа ще ви помогне да намерите точните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, които да ви дадат старта в това начинание.


"Окачете" зеленината на високо

Кой казва, че растенията трябва да са засадени само в земята? Точно така, ние ви предлагаме да ги вдигнете буквално във въздуха. С привкус на романтика.

  • Най-добре е да започнете със сукуленти, но и други видове пълзящи зелени растения ще бъдат също толкова лесни за използване в тези идеи. Използването на стария пололей в новата ви украса е перфектен варианти за декорация.
  • Ако предметите са наистина стари, един пласт нова боя ще е достатъчен, за да върнете в тях живот. Може да използвате акрилен спрей. Най-лесният и нискобюджетен вариант е. На мястото на крушките може да поставите малко пръст, а бръшлянът сам ще се развива и увива наоколо.
  • Клетката за птици ще направи и градина, и балкон, доста винтидж, с помощта на малко сукуленти в нея.

Вижте още: 5 стъпки до красивата и уютна градина


Шарено и забавно в градината с... гуми

Старите гуми обикновено са пречка за всяко домакинство, но не и ако им намерите ново и много цветно приложение. А именно - в декорацията на своята градина! Боядисайте ги в шарени цветове и можете да ги употребите за доста идеи. Част от тях са:

  • Използвайте ги место саксии, като ги напълните с пръст;
  • Направете люлка за децата, като завържете гумата с въжета на дърво;
  • Можете да направите за малчуганите и малка катерушка, с правилно наредени гуми. Също така с малко воля и търпение от гумите ще успеете да сътворите и прекрасен пясъчник;
  • Направете забавно малко или по-голямо човече от гуми, като декор в двора. Оцветете ги с акрилни бои или пък спрей.

Малко хитринки - ако имате възможност да избирате, спрете се на летни гуми, заради по-малкия грайфер и по-лесното боядисване.


Няма неподходящо място за зеленина

Съвсем сериозно - няма неподходящо място... или вещ, в които да поставите зеленина. Ако решите да изхвърляте стари мебели, първо помислете дали не можете да ги направите част от екстериора в градината или балкона. Можете да използвате и големи вещи, но и най-мъничките такива, за да поставите в тях растения и да разнообразите визията.

Опитайте следните идеи:

  • Старият ратанов стол се превръща в основен детайл в един по-артистичен алпинеум. Съвсем спокойно може да го използвате за основа за увивни растения.
  • Ботуши, кожени обувки или дори детски обувчици - сложете в тях пръст и тревисто растение и сте готови!
  • Чайник, чаша, тенджери и всякаква посуда могат да бъдат използвани по същия начин, а по-плитките са идеални за много цветни творения.
  • Скринът, готов за изхвърляне, всъщност разполага с чекмеджета, които могат да ви подарят отлични сандъчета за цветя!

Вижте още: Озеленяване с жив мъх или как да внесем природата в интериора ни


Камъчета, камъчета и куп идеи

Декорация на градината с камъчета е едно от най-лесните решения, с които можете да се заемете, ако искате да промените нещо у дома. Не са ви нужни почти никакви материали, за да се сдобиете с различни елементи, внасящи разнообразие във външното пространство. Освен всичко останало, можете да въвлечете в задачата и децата и да превърнете процеса в една забавна игра. С красив резултат.

  • С малки камъчета и лепило можете да облицовате по най-различни начини саксиите в градината.
  • Добра идея е да ги оцветите и върху тях да изпишете имената на цветята например, или пък тези на членовете на семейството.Може да направите малки калинки, пчелички и каквото ви хрумне, само с четка и боички.
  • По-сложна, но и ефектна задача е изработването на вятърна камбанка от камъчета, с тънка тел (или здрав конец) и мъничко желание. За да фиксирате добре камъните ще ви е нужен топъл силикон. И не забравяйте да я поставите далеч от прозорци или чупливи предмети.


Теменужен водопад в градината

Кой не обича теменужки?! Едно от най-шарените и красиви малки цветенца, които присъстват в почти всеки двор. Но как да ги направите и интересен елемент в декорацията на градината?

  • Истински водопад от теменужки можете да си направите от по-голям дървен съд, или пък делва, и да "излеете" цветна феерия от тях. Избирайте различни по цвят теменужки, за ефектна композиция.
  • Импровизиран алпинеум можете да си направите от чадър, разбира се - отворен. Със сигурност ще се превърне в център на внимание в градината ви, ако го използвате за "саксия" за ярки теменужки или други малки цветя.

Виж още: Как да засадите красива градина: 7 съвета за начинаещи


Цветна феерия на две гуми

Една от най-модерните идеи за декорация на градината през 2019 година. Стари велосипеди се превръщат в поставки за цветни феерии. И изглеждат наистина невероятно.

  • Търсете възможно най-античния велосипед, на който можете да попаднете. Всеки винтидж детайл ще допринесе за визията на крайния продукт. Въпреки че изглежда на пръв поглед интересно, по-добре се отървете от ръждата и му дайте нов цвят - златисто, сребристо и бяло са топ опциите.
  • Самата рамка определя и избора на цветя - колко саксии и поставки можете да закрепите, така че да изглеждат красиво! И нека бъдат ярки!

Ако имате нужда от професионални съвети по изпълнението на всички идеи, пълна гама от специалисти са на ваше разположение. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които ще имате възможността да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта