Озеленяване с жив мъх или как да внесем природата в интериора ни

Публикувано на 18/07/2017 от Мария Илиева | Последна редакция на 30/01/2023 | Видяно 19 610 пъти

Живият зелен мъх е модерен и елегантен начин да си осигурим съприкосновение с природата на закрито, като създадем уникални интериорни дизайнерски повърхности. Използва се за декорация на стени и тавани като внася ново впечатляващо измерение на публичните и частните интериорни пространства. Това е продукт за вътрешна повърхност, който не се нуждае от поддръжка. Той има редица качества като поглъщане на звука, а също служи за поддържане на добра влажност на въздуха. Лек е и изключително лесен за безпроблемно инсталиране, дори на големи повърхности. Освен това притежава неограничени възможности за бърза промяна на композицията във времето. Възможно е периодично разнообразяване на дизайна с различни цветни елементи. Гъвкавите качества на елемента го правят идеален за използване и върху извити повърхности. Композирането на различни шарки и форми е лесно и увеличава уникалните възможности за приложение в дизайна.

Ако желаете да осигурите такъв и във вашия интериор, не се колебайте да се свържете с опитни дизайнери и архитекти.


Да раззеленим дневната с декоративен жив мъх

Изключително модерна, арт, иновативна декорация можете да внесете и във дневната на вашия дом - на стена, на маса, на тавана, в общи линии навсякъде. Мъхът е 100% натурален, естествен и екологичен материал. Възможно е да се постави в рамка като картина или цялата стена зад дивана ви да е облечена с него. Чрез този уникален похват можете да внесете природата в дома си. Ако търсите зеленина за вашия интериор, но не ви бива в отглеждането на стайни растения, то мъхът е идеален за вас. За разлика от естествените растения, той не изисква да се полагат големи грижи като присаждане и торене, каквито са необходими за стандартните стайни растения.


Зелена декорация в офиса

Внасянето на зеленина е чудесен метод за създаването на креативна офис атмосфера. Зеленото въздействие е релаксиращо, освежаващо, изваждащо ни от стандартния интериорен контекст и с това спомага за по-добра концентрация и повишава работоспособността на хората. Ефективността на възприятие на информация е значително по-добра, когато допирът с природата е осигурен дори на закрито. Този интериорен декоративен похват е чудесен за работни помещения, а и в дома - кабинети, "home office", тийнеджърски стаи. Мъхът е екологичен, абсолютно безвреден и антиалергичен, с което е напълно приложим във всяко едно помещение в дома. Въздействието му е елегантно, естествено и ненатрапчиво - истински съвременен дизайнерски шик, който вече е достъпен за всеки от нас.


Мъх навсякъде, да се хванем за зелено

Възможностите за прилагане на скандинавски полярен мъх във всеки интериор са необятни - можем да го инсталираме в дневната, кухнята, спалнята, банята, коридора. Поради факта, че не изисква пряка светлина, местоположението му може да бъде наистина навсякъде. Със своята естествена природа той създава чувство за комфорт, свежест и мекота. Внася истински природен уют в затворените помещения, осигурявайки релаксиращо и облекчаващо умората въздействие. Възможностите за декорация са необятни - всякакви форми и размери, както и цветови комбинации от различни растения могат да бъдат постигнати. Придаването на индивидуалност на помещенията и тяхната уникалност е изцяло в ръцете на дизайнерите и тяхното въображение.


Зелен мъх дори в банята

Свикнали сме банята да е мястото, където никога няма зеленина. Защото обичайно там няма естествена светлина и нито едно саксийно растение не би се развивало. Ето, че появата на скандинавския полярен мъх в интериорното пространство разчупва това мислене и вече спокойно можем да озеленим своята баня. Нека я превърнем в такъв оазис, където да получаваме така нужната доза СПА релаксация. Единствената поддръжка, която изисква зеленият мъх, е достатъчна влажност, а в банята това условие е естествено постигнато. Оформяйки дизайна на банята по този начин, можем да бъдем сигурни в нейната уникалност и неповторимост.

За да заявите подобен проект напълно безплатно можете да използвате нашата форма за заявка и да се свържете с регистрираните изпълнители в платформата, които да осъществят желанията ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Щърков Инженеринг
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта