Наръчник за избор на витрини за хола

Публикувано на 11/05/2020 от Радина | Последна редакция на 11/05/2020 | Видяно 2 631 пъти

Преди много векове се смятало, че колкото по-високо е положението на човек в обществото, толкова по-луксозен трябва да е и домът му. Всеки собственик е считал за необходимо да изложи всички най-ценни неща на показ.

Представите за това не са се променили кой знае колко, защото днес отново ни се иска да декорираме дома си с важни за нас вещи, които желаем да станат достояние и на околните. Някога за това са се използвали масивни шкафове, а сега те са заменени от витрините. В случай че имате нужда от изработване на мебели по поръчка, винаги може да се консултирате с професионалистите, регистрирани при нас. 


Витрините - гаранция за практичност и елегантност

Стъклото на витрините предпазва предметите от прах, температурни промени, влага, както и от белите на любимите ви домашни животни. Освен това всички чинии, чаши, чайници и други подобни ценни вещи, винаги ще бъдат пред очите ви.

  • Важно е да отбележим, че витрината ще създаде усещане за лекота и прозрачност в стаята, защото благодарение на стъклото, шкафът ще изглежда лек.
  • Стъклото ще добави и светлина и тържественост в стаята, без да претоварва.
  • Резбованите модели и винтидж обзавеждането ще допринесат за художествения характер на дома ви.

Ако поставите витрина в стаята, вече няма да се налага да се чудите къде да приберете сервизите, които не използвате всеки ден.

Вижте още: 7 атрактивни домашни барчета за вдъхновяващи питейни преживявания


Различнитемодели на витрини - кой е подходящ за вас?

На пазара изборът на витрини е много разнообразен. Можете да изберете модел, който ще подхожда както на голяма, така и на малка стая. При проектирането на всекидневната, тези мебели трябва да бъдат избрани, като се вземе предвид големината на пространството и останалите мебели, които ще бъдат разположени.

  • Ъглова витрина – тези витрини са средни по размер, заемат малко място и събират достатъчно неща. Такива модели обикновено имат полукръгла форма като така придават завършеност на интериора. Най-често ъгловите витрини са с една врата.
  • Скрин – това е ниска витрина под формата на шкаф, който има 3 или 4 стъклени рафта. Обикновено скриновете се поставят по дължината на най-дългата стена или близо до дивана. Тъй като скринът се вижда добре от всяка една точка в стаята, в него можете да поставите всичко това, с което се гордеете и е ценно за семейството ви - стари сервизи, чинии с колекционерска стойност или екзотични порцеланови фигурки.
  • Монтирана витрина – най-често такава витрина е окачена на стената, заемайки свободното пространство по вертикала. Този вид витрини придават завършеност на интериора - те могат да бъдат квадратни, правоъгълни или заоблени със стъклени врати.

Вижте още: 6 икономични идеи за освежаване на старите мебели, които да изпробвате още този уикенд


Какъв материал да изберем?

  • Дървото е традиционен избор, който се е използвал и в древността. В съвременния свят е модерно да не се пренебрегва традиционното. Най-често срещаният цвят на дървесината е орехът. Такива мебели изглеждат елегантно и се съчетават с класически стил. Не забравяйте, че дървото устоява на времето и ако е лакирано със сигурност ще влезе в употреба и на внуците ви.
  • МДФ и ПДЧ - МДФ се счита за най-евтиният материал, така че търсенето му е голямо.Трябва да се има предвид, че мебели от такъв материал не са особено издръжливи. Лакът в ПДЧ, нанесен в един слой, предпазва повърхността от различни влияния и повреди, като придава на шкафа и лек блясък.
  • Стъкло - витрините от закалено стъкло са идеалното допълнение към модерния интериор и стая, декорирана в стила арт деко или класически. Стъклото е добър вариант и за много други стилове.
  • Метал - металните стелажи са изработени от стомана, те са боядисани с помощта на прахов емайл. Елегантните витрини с характерния лъскав блясък ще се впишат в интериора на стилове като минимализъм, модерен или хай-тек.

Ако обмисляте ремонт в жилището си и имате нужда от професионални съвети, то архитектите и дизайнерите, регистрирани в сайта ни, са насреща, за да ви дадат чудесни идеи и решения. Направете безплатна заявка за проект, а след това сравнете получените оферти и изберете най-доброто за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта