Какъв материал да изберем?

Последна редакция на 29/03/2024 от Радина
Източник | Видяно 638 пъти

  • Дървото е традиционен избор, който се е използвал и в древността. В съвременния свят е модерно да не се пренебрегва традиционното. Най-често срещаният цвят на дървесината е орехът. Такива мебели изглеждат елегантно и се съчетават с класически стил. Не забравяйте, че дървото устоява на времето и ако е лакирано със сигурност ще влезе в употреба и на внуците ви.
  • МДФ и ПДЧ - МДФ се счита за най-евтиният материал, така че търсенето му е голямо.Трябва да се има предвид, че мебели от такъв материал не са особено издръжливи. Лакът в ПДЧ, нанесен в един слой, предпазва повърхността от различни влияния и повреди, като придава на шкафа и лек блясък.
  • Стъкло - витрините от закалено стъкло са идеалното допълнение към модерния интериор и стая, декорирана в стила арт деко или класически. Стъклото е добър вариант и за много други стилове.
  • Метал - металните стелажи са изработени от стомана, те са боядисани с помощта на прахов емайл. Елегантните витрини с характерния лъскав блясък ще се впишат в интериора на стилове като минимализъм, модерен или хай-тек.

Ако обмисляте ремонт в жилището си и имате нужда от професионални съвети, то архитектите и дизайнерите, регистрирани в сайта ни, са насреща, за да ви дадат чудесни идеи и решения. Направете безплатна заявка за проект, а след това сравнете получените оферти и изберете най-доброто за вас. 

Свързано:

Идеи за мебели Наръчник за избор на витрини за хола