7 атрактивни домашни барчета за вдъхновяващи питейни преживявания

Публикувано на 03/07/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 26/07/2018 | Видяно 3 375 пъти

Слънцето е прибрало и последния си лъч зад хоризонта и денонощието обявява своята лунно-звездна половина. Време е да си налеете вечерното питие. Напълно заслужено след изтощителен, но и ползотворен работен ден. Можете просто да седнете на масата в кухнята и да му се насладите. Или да го превърнете в празнично за сетивата ви питейно преживяване, като обособите в дома си специална бар зона, обзаведена с подходящи мебели. В следващите редове ще ви почерпим със 7 идеи за домашни барчета, които ще ви запленят със своите атрактивност и оригиналност. При желание да реализирате някоя от тях в жилището си, доверете се на препоръчаните специалисти, регистрирани в нашия сайт.


Изисканост в лилаво в домашния бар

Филмът скоро ще започне и много ще му отиват няколко кубчета лед, плуващи в кехлибарено питие, което мие стените на кристалната ви чаша. Лесен за осъществяване сценарий, като от вас се иска само да прекосите мислената линия между дневната и изградената в жилището ви бар зона. Вероятно това често се случва на собствениците на показаното тук домашно барче. Тъмнолилавите му тонове подчертават неговата изисканост, допълнително подсилена от искрящия бял мрамор. Наред с богатия набор от чаши и подбрана колекция бутилки вино, тук е предвидена и хладилна витрина. Налице е всичко необходимо, което да гарантира правилната температура на напитките във всеки един момент.   

Вижте още: 6 нестандартни и стилни начина да си налеете вечерното питие


Семпла елегантност в бeлия домашен бар

Семпла бяла елегантност на тухлен фон са в основата на следващия домашен бар, който решихме да ви покажем. Тук дизайнерите са заложили на изчистени линии и максимално опростени вратички за шкафовете. Съдържанието им остава тайна за нас, но за сметка на това добре подбраната колекция от бутилки с питиета е гордо демонстрирана върху открити рафтове. По този начин с един поглед идва решението какво да си налеем тази вечер. Дори можем и да си го охладим, както ни подсказват наличната купичка за лед и намиращия се в ъгъла мини хладилник. Симпатичното ретро внушение става възможно с помощта на двата изваяни от тъмен метал свещника.


Плажни коктейли в домашен морски бар

Плажът може и да е далеч, но това не следва да е пречка да си приготвите освежаващ коктейл на същата тематика. Вземете пример от собственика на представения тук домашен бар. Успял е да пренесе лазурния полъх на морето в него и да го разлее върху централната стена, с което автоматично я е превърнал във фокусна точка. Няма начин да подминем и интригуващия прочит на бар плот, в ролята на който влиза сякаш току-що паркирала се дъска за сърф. Пясъчни нотки внасят избраните за стените и светлия дървен таван нюанси. А морското конче и звезда почти ни помагат да чуем разбиващите се вълни, докато блажено отпиваме от своето мохито.  

Вижте още: 5 невероятни кухненски плота, с които да преобразите кухнята


Автентичен филмов бар у дома

Ако за вас представата за автентично бар усещане е да сте максимално близо до бармана, тук виждате чудесен начин да си го създадете у дома. Още по-достоверно ще бъде, ако някой от семейството или приятелите ви умее да приготвя коктейли по начин, достоен за печелене на състезания. Ловко жонглира с шейкъри, чаши, бутилки, а вие се наслаждавате на спектакъла директно от първи ред. Всичко това, в обстановка, която спокойно може да бъде преписана от класическа кино лента. Масивното дърво и солидни столове извикват асоциации едновременно за уют и стабилност, в които и най-големите злободневни тревоги могат да бъдат удавени.


Помоли и ще ти се налее!

В домашен бар като този - всичките ви молитви за освежаващи питиета и коктейли ще бъдат чути. Избраният за него дизайн лесно предизвиква полюсни реакции. От една страна е възхитата от изящно подбраните и изработени бар, столове и плот. Наредените пред украсената със светла дървена резба огледална витрина само чакат да бъдат привикани на олтара.

На другия полюс вероятно застава възмущението от реализираната около темата за храм идея. Същата продължава и вдясно, където под формата на кръст са окачени модерни цветни фотографии и рисунки. Издълженият вертикален прозорец е лишен от възможността да бъде превърнат във витраж, но пък фрагмент като дървено ковчеже не е пропуснат. Дали подобен бар интериор ще ви се стори смайващо оригинален или излишно дързък, избирате вие.


Пълен релакс в светлата дървена прегръдка на домашния бар

Какво да бъде тази вечер? Висока стъклена халба със светло пиво, червено вино в компанията на подбрани сирена или силен концентрат в синхрон с дълбоките ви мисли? Прекрасно е да знаете, че отговор на всеки от тези варианти можете да откриете, без да се налага да обикаляте заведенията навън. Прибирате се вкъщи, а там ви очаква топлата обстановка на домашен бар, като при показания тук например. Интериорните решения, гравитиращи около светло масивно дърво, са приятно допълнени от кокетен бар стол със закачлив дизайн. А за максимално удобство, когато седнете на него, само придърпвате мини барчето към себе си и си издърпвате чашата, в която да си налеете за първия тост.


Свеж домашен бар финал след партия билярд

А сега си представете, че вкъщи си имате и билярдна маса. Редно е да се почерпите след поредната убедителна победа. И какво по-хубаво място от домашен бар, в който каменните и дървени елементи ни стимулират да вярваме, че понятия като модерен рустик могат да се сбъдват.

Същото важи дори и за по-смелите ви интериорни хрумвания, в центъра на които стоят нестандартни мебелни решения. Достатъчно е да откриете подходящите за вас професионалисти сред регистрираните в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още днес и в кратки срокове ще получите конкурентни оферти от изпълнители близо до вас. Разгледайте профилите им и препоръките, оставени от предишни клиенти. Сами избирате дали да поканите някого на оглед, а ако се спрете на такъв, с когото желаете да работите, наемете го, след което споделете впечатленията си в платформата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта