5 невероятни кухненски плота, с които да преобразите кухнята

Публикувано на 21/07/2017 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 21/07/2017 | Видяно 8 739 пъти

Темата за избора на подходящ кухненски плот за вашето жилище е необятна. Възможностите са безброй, а правилният е този, който най-добре пасва на помещението. Изобилието от материали като кварц, стъкло и гранит правят важното решение изключително трудно. Поради това днес ви представяме няколко начина, с които да интегрирате плота към интериора на помещението, без да се налагат големи промени. Всеки предмет, детайл и мебел има собствена роля. Кухнята мечта остава само на една идея разстояние! Реализирайте я заедно с доказаните майстори, регистрирани в MaistorPlus.


Дървото затвърждава своите позиции

Според някои хора традициите вече не са това, което бяха! "Умните" кухни навлизат все по-скоростно, а с тях все повече иновации и подобрения. За всички, които все още не са готови на тази стъпка, старомодните идеи имат вече нова визия. Тази връзка с утвърденото и класическото може да стане част и от вашата кухня чрез дървения плот. Неговата най-хитра функционалност е да бъде използван за разделяне на две помещения, особено популярно за малките жилища, които постоянно се борят с този проблем. Плотът има достатъчно предназначения, така че да спести наличието на маса, която би заела голяма площ. Добавете дървени столове и някой рамки от същия материал на стената. Получавате невероятна уютна и комфортна обстановка плюс удобството на просторна кухня.


Плотът става част от избрания стил

Невинаги е необходимо плотът да се откроява от дизайна и да привлича погледи. Тези, които се сливат с интериора са също добър и балансиран избор, с поставен акцент върху комфорта. Реализацията на подобен проект, както и на всеки друг, е също толкова подчинена на добри организационни решения. Сливането на плота с останалата част от кухнята ще създаде визуална измама, като на пръв поглед може изобщо да не се разбере къде започва и къде свършва той. Експериментите в тази насока са подходящи, ако сте се насочили към м в кухнята. Причината за това се крие в елегантността, която носи тази мебел. От друга страна, всичко, което заема хаотично място из цялото помещение, лесно може да се събере и подреди на плота. Правим малкото уточнение, че при този стил е хубаво да не добавяте излишни елементи, а да заложите на семплата и елегантна визия.


Разширение за по-голямо удобство

Колкото повече пространство спестите, толкова по-добре! Едно хитро решение за постигане на този ефект е чрез добавяне на разширение към кухненския плот. Свържете го с мивката и обособените шкафове и ще получите бонус място. Това е интересен начин, с които да внесете очарование и колорит в кухнята. Време е обстановката да бъде променена и обичайните П-образни и до болка познати интериори да бъдат заменени от по-разчупена визия. Изберете материала, от които е избаротен плота така, че да пасва на останала част от помещението. Добавете бар столове и получавате място, подходящо за всеки повод!


Бетонен плот в индустриален стил

За модерния дом плотът от бетон е чудесен избор. Той е издържлив, здрав и устойчив на драскотини. Материалът лесно може да се съчетае с други декоративни елементи. Използването на бетон вече не намира място само в грубия строеж на жилищата, а се използва и за различни детайли в индустриалния интериор. Този вид ще ви даде една завършеност, която ще внесе очарование чрез естествените несъвършенства. Добавете метални осветителни тела, железни столове и свежи картини. Само с тези няколко лесни стъпки ще получите удобството на кухненския плот заедно с многобройните му функции, както и изключително очарователна визия, с която да впечатлявате гостите си.


Комбинация от няколко функции

Всеки декор има своя уникална характеристика и отличителни белези. Съчетаването на два различни материала ще придаде разчупеност и нестандартност. Не се колебайте да експериментирате. Красивата и фина текстура на плота го прави още по-интересен и се превръща в най-необходимия елемент за всяка кухня. Направете го по свое виждане и предпочитание, като това ви дава възможност да добавите и някои скрити елементи, които да използвате само при нужда. Вграденият плъзгащ плот няма да отнеме от пространството, но ще ви е винаги под ръка. Не забравяйте, че за подобна реализация са необходими качествени изпълнители, които да ви дадат най-правилните съвети и да изпълнят проекта коректно. Заявете безплатно проект в MaistorPlus и получете оферти от доказани специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ВодПро
ВиК Услуги, София
138 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта