Как да обзаведете дома си в традиционен стил?

Публикувано на 20/12/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 20/12/2019 | Видяно 1 464 пъти

Всеки човек иска да има стилен и модерен дом, в който да се прибира след дълъг работен ден. Разбира се, има много начини да го постигнете. Изисква се да внесете промяна, която да освежи жилището ви, ако има нужда от това. Но не става въпрос само за промяна цвета на стените или смяна на тапетите, мебелировката е елементът, който допринася за формирането на цялостния облик на всяка стая във вашия дом.

Ако искате да включите масивна дървесина в дизайна на дома си, трябва да поръчате някои ръчно изработени мебели. Ние ще ви предложим няколко варианта, с които можете да започнете. Не забравяйте, че цялостната промяна на дома, ако планирате такава, се нуждае от ръцете на специалист, за да получите истински добри резултати. Затова не се притеснявайте да се свържете с професионалистите, регистрирани в нашия сайт, за да ви подадат ръка към един по-хубав за вас дом.


Кухненски плот от естествено дърво

Нищо не внася топлина така, както дървесината. С нея ще създадете кухненски плот като от отминала ера, когато най-качествените дървени материали са били използвани за създаване на красиви мебели. Обработванeто на истинско дърво за обзавеждане на дома е подход, който се използва от много хора, които искат да внесат автентичност в дома си. 

  • За да бъде по-издръжлив кухненският плот от дърво задължително трябва да бъде добре обработен. 
  • Днес все по-рядко се избира дървото за материал за плот в кухнята. До голяма степен това е така, поради голямата конкуренция от по-евтини алтернативи.

Вижте още: Кухненски плотове - цени


Столове за почивка на верандата, двор или тераса

Ако сте сръчни, можете сами да си направите стол за вътрешен двор. В противен случай е препоръчително да наемете майстор, който да свърши тази работа вместо вас. Някои от най-добрите ръчно изработени дървени столове за вътрешния двор изглеждат като гигантски тронове. Те са твърди и не са много удобни без възглавнички, затова си подсигурете такива.

  • Ако столовете ви са прекалено големи за стандартните възглавнички, намерете магазин, който може да ви направи по мярка от дунапрен.
  • Ако искате да си направите сами, вземете повече от необходимото и нарежете материала във формата на стола. Остава само да вземете и калъфка, с която да облечете възглавницата или плат, от който да ушиете вие.


Не забравяйте външния двор

Не купувайте скъпи мебели, изработени от евтини материали и посредствена конструкция, които ще се разпаднат след няколко години. Ако искате мебели на открито, които да издържат на изпитанието на времето, направете го от масивна дървесина с водоустойчиво покритие.

  • Традиционният стил може да внесете в двора си и то с помощта на няколко артикули.
  • Заложете на дървена маса с масивна основа. 
  • Изберете столове с леко ретро визия. Ако разполагате с такива в мазето на вилата си - използвайте ги. С боя и лак може да ги реставрирате и да станат чудесен елемент от прекрасния ви двор.

Вижте още: Идеи за градина с камъни - модерният тренд


Винаги е нужна хубава масичка за кафе

Дълголетието и красотата на дървото са първите две причини, заради които любителите на класическия интериор се спират на този материал за обзавеждане на дома. Масичката за кафе е почти задължителен елемент във всяка дневна.

  • За засилване на традиционния дизайн в дома ви, заложете и на масичка в този стил. 
  • Тя трябва да бъде масивна и да се забелязва. Никакви минималистични варианти не са удачни в този случай.
  • Ако държите на истинския ефект, който може да създадат мебелите от дърво, нека масичката ви да бъде като сандък. По този начин ще имате и допълнително пространство за съхранение на вещи.


Кухненска маса

Всеки дом в традиционен стил заслужава хубава кухненска маса. На нея ще споделяте всички хубави мигове със семейството си и ще изпитвате удоволствие от храната, която сте приготвили.

  • Комбинацията от метални елементи и масивна дървена плоскост са страхотно решение, ако сте се запътили по пътя към реализиране на традиционен дом.
  • Разбира се, само маса няма да е достатъчна. Ще трябва да обърнете специално внимание и на другите мебели - столове, скрин, кухненски шкафове. 
  • И не на последно място декорацията е много важна. Защото само един грешно избран елемент може да съсипе всичките ви усилия. 

Определено домът в традиционен стил излъчва елегантност и изисканост. Разбира се, за мнозина, той е помпозен и излишно аристократичен. И все пак - всеки сам решава какъв да е дизайнът на неговото жилище. Ако със сигурност домът ви има нужда от промяна, но не знаете точно каква, то винаги може да се консултирате с професионалистите, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат да се ориентирате бързо и лесно в желанията и намеренията си. Направете безплатна заявка за проект още сега! В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-добрата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта