R&M е първият сертифициран производител на медни кабелни системи Cat. 8.1

Публикувано на 13/10/2021 от Anna Stankova | Последна редакция на 13/10/2021 | Видяно 381 пъти

Компанията ексклузивно предлага кабелни системи от новото поколение за центрове за данни и офиси

София, 13 октомври 2021. Световният разработчик и доставчик на решения за изграждане на висококачествени мрежови инфраструктури R&M е първият производител, сертифициран от немската независима лаборатория за изпитвания GHMT за доставка на медни кабелни системи Cat. 8.1. Трансмисионният канал Cat. 8.1 / Class I позволява пренос на данни със скорост до 40 Gbit/s и предлага най-високия клас окабеляване за офиси и центрове за данни.

Тестовете на немската лаборатория показват, че кабелните системи Cat. 8.1 / Class I на R&M могат надеждно да пренасят данни със скорост 25 Gbit/s при разстояние до 50 м. Това надвишава производителността, която е необходима за свързване на безжични комуникационни точки WiFi 6. Според изпитанията, извършени по ISO/IEC DTR 11801-9909, кабелните системи отговарят на изискванията, предоставяйки изключително висококачествен пренос, и могат да подобрят скоростта на работа в центровете за данни.

IEEE 802.3bq е стандартът за пренос на данни със скорост до 40 Gbit/s, която сама по себе си представлява предизвикателство пред разработките за медно окабеляване и изисква поддръжка на честотна лента от 2000 MHz.

 


Комуникационна инфраструктура със скорости на предаване на данните до 40 Gbit/s в центрове за данни

Кабелните системи Cat. 8.1 на R&M дават възможност на центровете за данни да поддържат скорости до 40 Gbit/s, или четири пъти по-високи от възможните досега максимални скорости от 10 Gbit/s. Основно тези кабелни системи ще се използват за мрежови инфраструктури тип ToR (Top of Rack) и EoR (End of Row), които не предполагат дължина на кабелните сегменти, по-голяма от 24 м, и по този начин гарантират скорост на пренос до 40 Gbit/s. Новите свързващи кабели Cat. 8.1 позволяват изграждане на трансмисионен канал с дължина до 30 м, което осигурява цялостно свързване между две отделни електронни устройства.

Наред с това, кабелните системи Cat. 8.1 са подходящи за изграждане на локални мрежи в офиси и многофункционални сгради, задоволявайки необходимостта от висока скорост на пренос на данни в работата на медийни компании, финансови институции и др.

Благодарение на универсалния интерфейс RJ45, компонентите Cat. 8.1 на R&M са обратно съвместими със съществуващите по-ниски категории, например кабелни системи Cat. 6A – потребителите не се нуждаят от допълнителни адаптери или хибридни свързващи кабели, за да ускорят мрежата си на по-късен етап. Веднъж изградена, кабелната инфраструктура Cat. 8.1 гарантира безпроблемно интегриране на по-високоскоростни комутатори и сървъри. 


Окабеляване за офиса на бъдещето

Кабелните системи Cat. 8.1 могат да се използват десетилетия наред. Върху тези кабелни системи могат да се предават данни със скорост 40 Gbit/s на разстояния до 24 м и 25Gbit/s – съответно до 50 м.

Статистиката в R&M показва, че повече от 60% от трансмисионните канали, изградени в един офис, са с дължини, ненадвишаващи 50 м. Изграждането на кабелна система Cat. 8.1 / Class I осигурява в целия офис възможността за достигане на скорост от 25 Gbit/s, а за точките, разположени на не повече от 24 м, дори скорост от 40 Gbit/s. В случай че трансмисионните канали имат дължина между 50 и 90 м, скорост от 10 Gbit/s е гарантирана. С кабелните системи Cat. 8.1 големите офисни сгради лесно могат да бъдат сегментирани в зони с различни скорости за пренос на данните според необходимостта и изискванията на клиента. Специалистите на R&M са готови да съдействат при планирането на телекомуникационната инфраструктура, за да осигурят високоефективно разпределение на кабелните сегменти и да гарантират достигането на желаните скорости за пренос на данни.

Окабеляване за WiFi 6 и PoE (Power over Ethernet)

Сред основните области на приложение на кабелните системи Cat. 8.1 на R&M са безжичните локални мрежи. Следващото поколение безжични технологии WiFi 6 ще изискват скорости на трансфер до 20 Gbit/s. Кабелните системи на R&M гарантират достигането на тези скорости. Тази кабелна инфраструктура може да се използва и за пренос на електроенергия по четири усукани двойки (4PPoE), достатъчна за захранване и на отдалечените WLAN точки.  

Дизайнът на свързващия модул RJ45 Cat. 8.1 е вдъхновен от своя предшественик Cat. 6A на R&M, който повиши стандартите в цялата индустрия и спечели награда от международния конкурс за дизайн iF Design Award.

За да може да се гарантира високото качество на трансмисионния канал, се изисква прецизно съгласуване на всички компоненти. Затова специалистите на компанията препоръчват при изграждането на трансмисионен канал да се използват компоненти и кабели от един и същи производител.

За повече информация посетете уебсайта на R&M.

Кабелни системи Cat. 8.1 и скорости до 40 Gbit/s (40G): върхово постижение при предаването на данни по медни кабели.
Графика: R&M

Кабелните системи от ново поколение на R&M са обратно съвместими с предходните и покриват скорости на производителност от 10 до 40 Gbit/s Ethernet (10G-40G).

Графика: R&M

 

Сертификат от независима лаборатория GHMT за трансмисионен канал Class I с дължина 50 м

 

За R&M:

R&M (Reichle & De-Massari AG) е структура от компании, базирана във Ветцикон, Швейцария, и оперираща в глобален мащаб в сектора на информационните и комуникационни технологии. Компанията разработва, произвежда и предлага иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Благодарение на своя иновативен потенциал R&M вече покрива всички аспекти на свързаността в областта на кабелните системи. Мрежовите решения на R&M намират приложение в сферата на локалните и телекомуникационните мрежи, оптиката до дома и центровете за данни. Семейната компания, основана през 1964 г., разполага със собствени производствени предприятия в единадесет международни локации.

Търговската организация R&M Bulgaria повече от 20 години предлага продуктите на R&M на българския пазар и днес оперира в 12 държави от Югоизточна Европа, предоставяйки индивидуален подход в изготвянето на цялостни клиентски решения.

Основаното през 2011 г. дружество „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, използвани за цялостното изграждане на комуникационни мрежи. Продукцията на производствената база е достъпна на международните пазари чрез повече от 40 търговски организации на R&M по света.

За повече информация посетете www.rdm.com.

 

За контакти:

Ива Стайкова

PR Manager at Smarkethink

+359 895 886 548

istaykova@smarkethink.com

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стобис 2000 VIP
Строителство на сгради, София
27 извършени проекта
Аксел Митев
Цялостен ремонт, Тръстеник
1 извършен проект
Петър Кенанов VIP
Цялостен ремонт, Бургас
16 извършени проекта
Станимир Василев
Шпакловки, Сливен
Делукс Билд ЕООД
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Allcoverconstruction
Покривни услуги, Русе
6 извършени проекта

Технически въпроси