Окабеляване за офиса на бъдещето

Последна редакция на 24/04/2024 от Anna Stankova

Кабелните системи Cat. 8.1 могат да се използват десетилетия наред. Върху тези кабелни системи могат да се предават данни със скорост 40 Gbit/s на разстояния до 24 м и 25Gbit/s – съответно до 50 м.

Статистиката в R&M показва, че повече от 60% от трансмисионните канали, изградени в един офис, са с дължини, ненадвишаващи 50 м. Изграждането на кабелна система Cat. 8.1 / Class I осигурява в целия офис възможността за достигане на скорост от 25 Gbit/s, а за точките, разположени на не повече от 24 м, дори скорост от 40 Gbit/s. В случай че трансмисионните канали имат дължина между 50 и 90 м, скорост от 10 Gbit/s е гарантирана. С кабелните системи Cat. 8.1 големите офисни сгради лесно могат да бъдат сегментирани в зони с различни скорости за пренос на данните според необходимостта и изискванията на клиента. Специалистите на R&M са готови да съдействат при планирането на телекомуникационната инфраструктура, за да осигурят високоефективно разпределение на кабелните сегменти и да гарантират достигането на желаните скорости за пренос на данни.

Окабеляване за WiFi 6 и PoE (Power over Ethernet)

Сред основните области на приложение на кабелните системи Cat. 8.1 на R&M са безжичните локални мрежи. Следващото поколение безжични технологии WiFi 6 ще изискват скорости на трансфер до 20 Gbit/s. Кабелните системи на R&M гарантират достигането на тези скорости. Тази кабелна инфраструктура може да се използва и за пренос на електроенергия по четири усукани двойки (4PPoE), достатъчна за захранване и на отдалечените WLAN точки.  

Дизайнът на свързващия модул RJ45 Cat. 8.1 е вдъхновен от своя предшественик Cat. 6A на R&M, който повиши стандартите в цялата индустрия и спечели награда от международния конкурс за дизайн iF Design Award.

За да може да се гарантира високото качество на трансмисионния канал, се изисква прецизно съгласуване на всички компоненти. Затова специалистите на компанията препоръчват при изграждането на трансмисионен канал да се използват компоненти и кабели от един и същи производител.

За повече информация посетете уебсайта на R&M.

Кабелни системи Cat. 8.1 и скорости до 40 Gbit/s (40G): върхово постижение при предаването на данни по медни кабели.
Графика: R&M

Кабелните системи от ново поколение на R&M са обратно съвместими с предходните и покриват скорости на производителност от 10 до 40 Gbit/s Ethernet (10G-40G).

Графика: R&M

 

Сертификат от независима лаборатория GHMT за трансмисионен канал Class I с дължина 50 м

 

За R&M:

R&M (Reichle & De-Massari AG) е структура от компании, базирана във Ветцикон, Швейцария, и оперираща в глобален мащаб в сектора на информационните и комуникационни технологии. Компанията разработва, произвежда и предлага иновативни продукти и системи за комуникационни мрежи и мрежи за данни. Благодарение на своя иновативен потенциал R&M вече покрива всички аспекти на свързаността в областта на кабелните системи. Мрежовите решения на R&M намират приложение в сферата на локалните и телекомуникационните мрежи, оптиката до дома и центровете за данни. Семейната компания, основана през 1964 г., разполага със собствени производствени предприятия в единадесет международни локации.

Търговската организация R&M Bulgaria повече от 20 години предлага продуктите на R&M на българския пазар и днес оперира в 12 държави от Югоизточна Европа, предоставяйки индивидуален подход в изготвянето на цялостни клиентски решения.

Основаното през 2011 г. дружество „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти, използвани за цялостното изграждане на комуникационни мрежи. Продукцията на производствената база е достъпна на международните пазари чрез повече от 40 търговски организации на R&M по света.

За повече информация посетете www.rdm.com.

 

За контакти:

Ива Стайкова

PR Manager at Smarkethink

+359 895 886 548

istaykova@smarkethink.com

Свързано:

R&M е първият сертифициран производител на медни кабелни системи Cat. 8.1