Комуникационна инфраструктура със скорости на предаване на данните до 40 Gbit/s в центрове за данни

Последна редакция на 19/04/2024 от Anna Stankova

Кабелните системи Cat. 8.1 на R&M дават възможност на центровете за данни да поддържат скорости до 40 Gbit/s, или четири пъти по-високи от възможните досега максимални скорости от 10 Gbit/s. Основно тези кабелни системи ще се използват за мрежови инфраструктури тип ToR (Top of Rack) и EoR (End of Row), които не предполагат дължина на кабелните сегменти, по-голяма от 24 м, и по този начин гарантират скорост на пренос до 40 Gbit/s. Новите свързващи кабели Cat. 8.1 позволяват изграждане на трансмисионен канал с дължина до 30 м, което осигурява цялостно свързване между две отделни електронни устройства.

Наред с това, кабелните системи Cat. 8.1 са подходящи за изграждане на локални мрежи в офиси и многофункционални сгради, задоволявайки необходимостта от висока скорост на пренос на данни в работата на медийни компании, финансови институции и др.

Благодарение на универсалния интерфейс RJ45, компонентите Cat. 8.1 на R&M са обратно съвместими със съществуващите по-ниски категории, например кабелни системи Cat. 6A – потребителите не се нуждаят от допълнителни адаптери или хибридни свързващи кабели, за да ускорят мрежата си на по-късен етап. Веднъж изградена, кабелната инфраструктура Cat. 8.1 гарантира безпроблемно интегриране на по-високоскоростни комутатори и сървъри. 

Свързано:

R&M е първият сертифициран производител на медни кабелни системи Cat. 8.1