R&M е първият сертифициран производител на медни кабелни системи Cat. 8.1

Последна редакция на 25/04/2024 от Anna Stankova

Компанията ексклузивно предлага кабелни системи от новото поколение за центрове за данни и офиси

София, 13 октомври 2021. Световният разработчик и доставчик на решения за изграждане на висококачествени мрежови инфраструктури R&M е първият производител, сертифициран от немската независима лаборатория за изпитвания GHMT за доставка на медни кабелни системи Cat. 8.1. Трансмисионният канал Cat. 8.1 / Class I позволява пренос на данни със скорост до 40 Gbit/s и предлага най-високия клас окабеляване за офиси и центрове за данни.

Тестовете на немската лаборатория показват, че кабелните системи Cat. 8.1 / Class I на R&M могат надеждно да пренасят данни със скорост 25 Gbit/s при разстояние до 50 м. Това надвишава производителността, която е необходима за свързване на безжични комуникационни точки WiFi 6. Според изпитанията, извършени по ISO/IEC DTR 11801-9909, кабелните системи отговарят на изискванията, предоставяйки изключително висококачествен пренос, и могат да подобрят скоростта на работа в центровете за данни.

IEEE 802.3bq е стандартът за пренос на данни със скорост до 40 Gbit/s, която сама по себе си представлява предизвикателство пред разработките за медно окабеляване и изисква поддръжка на честотна лента от 2000 MHz.

 

Свързано:

Нови устройства и модерни домакински уреди R&M е първият сертифициран производител на медни кабелни системи Cat. 8.1