Тестват робот, който ще пазарува вместо нас

Публикувано на 27/01/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 3 179 пъти

Неделя сутрин е, едвам сте отворили очи, а за да станете ви трябва чаша хубаво кафе, което по традиция пиете с малко мляко, но такова няма. Не искате да подавате носа си навън, но не можете да пиете кафето си чисто. Представете си домакинство, в което повече не се налага да ходите до магазина за покупки. Това може да накара дори най-големите скептици да заобичат кулинарните дейности.

В случай че кухнята ви има нужда от по-сериозни подобрения, а не само от умен и симпатичен робот, може да потърсите майстор от списъка на MaistorPlus с регистрирани специалисти.


От създателите на Skype

Създателите на програмата Skype вече са фокусирали вниманието си върху нов проект. Те са решени да пуснат на пазара робот на шест колела, който да помага в домакинството, като носи покупките от магазина до вратата ви.

Първоначално са обмисляли възможността покупките да се носят от дронове, но са се отказали от идеята, защото тя е щяла да излезе по-скъпо.

Вижте още: Иновативни кафе машини с уникални функции и впечатляващ дизайн


Дизайн като на автомобил

На пръв поглед малките роботи приличат на фритюрници с колела. Те се придвижват със скорост от около 6 км/ч. и заради големите си гуми могат с лекота да преодоляват тротоари и различни препятствия. В състояние са да носят две торби с покупки. Собствениците поставят списък с нужните покупки, а продавачите в магазина ги изпълняват. Симпатичният робот разполага с WiFi приемник, шест камери и високоговорители.


Постоянна връзка с оператори

За поддръжката на робо-потребителя се грижи цяла централа от оператори, с които той е свързан постоянно, посредством WiFi. При трудна ситуация роботът подава сигнал до централата и някой от операторите поема контрол върху машината. Ако някой се опита да открадне покупките от робота, човек от поддръжката уведомява полицията и се включва на живо през говорителите на машината, за да влезе в контакт с нарушителя.

Вижте още: 10 Hi-Tech кухненски джаджи и уреди, които ще ви изстрелят в бъдещето


Еко решение

Създателите на робота казват, че най-важна за проекта им е цифрата нула, защото целта им е той да има нула разходи, нула забавяне и нулево влияние върху околната среда. Роботът беше тестван в Лондон миналата година и ако всичко върви добре, ще бъде пуснат на пазара през 2017 г.

Ако идеята за роботизирана кухня ви допада, не чакайте повече, а потърсете съдействието на майстор, който ще ви помогне да обновите кулинарното си помещение. Подходящ изпълнител може да намерите в  MaistorPlus, където има хиляди регистрирани специалисти. На сайта ни ще откриете тяхното представяне и рейтинг, даден от хора, които преди са ползвали услугите им. Ако пък не ви се търси, а искате директно да пристъпите към действия, заявете проекта си безплатно, за да получите най-добрите условия за изпълнението на идеите си.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта