Идеи за декорация на коледната трапеза

Публикувано на 18/12/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 07/04/2020 | Видяно 2 620 пъти

Впечатлете гостите си на Коледа, като трансформирате трапезата в елегантна зимна приказка. Празникът свързваме с много любов, семейна идилия, вкусна храна и близките ни, събрани около трапезата. Не всеки разполага с голям бюджет за декоративни елементи. Точно заради това днес ви показваме много добри алтернативи, които няма да се отразят сериозно върху спестовната ви сметка. На лов за идеи за декорация за коледната вечеря! Вижте вариантите, които ще ви представим!

За да бъдат красиви и добре прекарани коледните празници, е хубаво предварително да се погрижите за дома си. За тази цел се обърнете към специалистите, регистрирани при нас, които ще ви помогнат да постигнете перфектната визия за дома.


Внимание към всеки гост!

Накарайте гостите си да се почувстват специални. Знаете как на големи и официални събития се поставят картончета на мястото, на което трябва да седи всеки гост. Направете го и вие, въпреки че сте в тесен, семеен кръг.

За целта ще ви бъдат необходими:

  • лепило;
  • панделка или канап;
  • картончета в избран от вас цвят;
  • канела, клонче от бор, шишарки, орехи.

Имате няколко варианта да обособите мястото на вашите гости. Единият вариант е да поставите картончето с името им в чинията или до нея, на определеното място. Другият вариант е да завържете картончето с голяма панделка на стола, на който ще седят.

Вижте още: Полезни идеи и съвети за приказна Коледа у дома


Внесете светлина и уют

Свещите са един лесен и евтин вариант да внесете коледно настроение. В тази ситуация няма такова нещо като прекалено много свещи. Аранжирайте ги и създайте незабравима обстановка!

  • Напълнете купа с вода и в нея поставете чаени свещи. Сложете я в по-голяма купа, в която предварително сте аранжирали розмарин, шишарки, орехи.
  • Потърсете винтидж свещник, подходящ за няколко свещи. Поставете го в центъра на трапезата.
  • Използвайте етажерка за сервиране, върху които да поставите няколко чаени свещи. Гарантираме ви, че ще получите комплименти за идеята и визията.


Изберете подходяща тема за вашата коледна трапеза

В зависимост от вашите предпочитания изберете цветова схема и дизайн за вашата трапеза. Придържайте се към един и същи стил за декорацията на дома ви и тази на коледната маса.

  • Ако сте фенове на класиката, изберете зелено, червено и златно. Започнете с покривката, като изберете подходящи чинии и салфетки. Добавете коледна звезда на масата.
  • Предпочитате бялото? Ако е така вземете идеи от скандинавските интериорни предложения. Комбинирайте с бледосини чинии и красиви стъклени буркани, пълни с анасон и пръчки канела. Добавете няколко шишарки и клонки от бор и voilà.
  • Ако искате да придадете по-шикозен вид на масата, заложете на тъмносиньо и бургунди. Поставете в средата на масата, по дължината ѝ, украшения от клони и шишарки, като вмъкнете и няколко свещи.

Вижте още: Необичайни идеи за декорация на прозорците за Коледа и Нова година


Коледен терариум

Коледният терариум е не само красива идея за декорация на вашия коледен дом, а и опция за подарък за близки ви. За целта ще са ви необходими:

  • голям буркан или широка ваза от стъкло;
  • растения, които са подходящи за терариум, например сукуленти;
  • мъх за основа.

С този „направи си сам“ проект може да развихрите въображението си! Може да започнете с поставяне на муха на дъното на буркана. Върху него да поставите растението. И за разкош да добавите малки коледни топки. Но няма да сгрешите, както и да подредите елементите.

Преди да ви завладее коледното настроение и дух е необходимо да се погрижите за дома си. Преди празниците е хубаво да приключите с всички необходими поправки или промени при декорация в дома. За тази цел потърсете някой от специалистите, регистрирани в сайта ни. Така ще успеете да посрещнете празниците в уютния си дом. При необходимост от интериорен съвет, обърнете се към професионалистите с богат опит, които са регистрирани при нас. Заявете желания от вас проект напълно безплатно. След получаването на офертите, изберете най-подходящата и оценете изпълнителите, след като проектът ви е завършен.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта