Полезни идеи и съвети за приказна Коледа у дома

Публикувано на 22/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 14/12/2018 | Видяно 3 309 пъти

Все по-близко към прага на вратите ни се приближава един от най-светлите и сплотяващи семейството празници - Коледа. Големи и малки обединяват сили, за да преобразят домовете си отвътре и отвън в красива празнична приказка. Ако сте сред хората, които носят духа на Коледа в сърцето си и обожавате процеса по декорацията, то следващите редове биха могли да ви заредят с вдъхновение и полезни съвети, с които да отведете празничния декор на едно ново ниво. А при необходимост от професионална подкрепа за интериорните решения у дома, свържете се с подходящите специалисти и изпълнете всяка своя идея по най-добрия възможен начин.


Заложете на семпла декорация, изработена с подръчни средства

Тази Коледа можете да подемете инициативата сами да изработите отделни компоненти от празничната декорация у дома. Няколко фантастични начина да изпълните тази идея е като използвате подръчни средства като дърво, картон или хартия, панделки и цветни стикери. Тестото също е ваш пръв помощник - опечете домашни джинджифилови човечета и ги нанижете на тънка конопена нишка или ги завържете с кончета по елхата. Употребата на естествени материали като дърво, каквото можем да видим на снимката отдясно, допълнително допринася за засилване уюта в жилището. Използвайте дървени съндъчета и кутийки като свещници, поставки за подаръци, вази и пр.

Виж още: Готови за зимата с новата празнична колекция на ИКЕА


Нестандартната елха става все по-популярна в съвременните домове

И има защо това да е така! Освен че с нестандартните елхи можете да елиминирате проблеми като нужда от голямо пространство, иглички, разпилени по целия под и хаотично претрупване, те допринасят за по-минималистичен и спретнат вид на дома ви, но освен това могат да бъдат много красиви и уютни. Купете си креативна елха от дърво или метални елементи, вложете своето собствено въображение и изработете такава сами. Снимката по средата представя лесен начин да постигнете това - използвайте цилиндрични пръчки и въженце, за да си направите елха за стената, като изберете пръчките в подходящ размер и пробиете краищата им с достатъчно големи отвори, през които да минава въжето. Украсете я с цветни топки, красиви светлини и готово!


Озарете дома си със светлинно шоу

Постигнете феерия в своя дом с помощта на пищно осветление. Изберете малки и големи лампички, свещи и играчки с вградено осветление. Изберете цветовете на светлината спрямо интерироа на дома си и тоновете, които преобладават в цялостната празнична декорация. В днешни дни съществуват множество варианти - от студена бяла светлина, през романтична розова, до топла жълта и празнично зелена и т.н. Класически вариант са дългите гирлянди от лампички в разнообразни цветове. Изградете си малък кът, от който да струят светлина и коледен дух, които да изпълват целия ви дом, или направо се хвърлете с главата напред и преобразете всяка стая по начина, който най-много ви допада.

Виж още: Стоплете дома си с красива тематична декорация


Изкуственото дръвче има своите неоспорими предимства

Ако искате да се отървете веднъж завинаги от потенциалния боклук, който естественото коледно дръвче оставя след себе си, но не ви допада идеята за такова от дърво или метал, вашият вариант е да се спрете на изкуствена елха. Тя, не само че няма да отрупва регулярно пода ви с иглички, но и ще ви служи години наред. Освен това е подходяща за домове с домашни любимци, тъй като оставя по-малко последствия при евентуално събаряне на земята. При всички случаи следвайте усета си, тъй като той ще ви подскаже кое е най-доброто за вашия дом. Съберете цялото семейство и се насладете на коледните мигове заедно, защото това е най-ценното, което тези празници ни дават. А ако ви предстои съществено интериорно преобразяване - доверете се на изпитаните професионалисти в бранша. Можете да пуснете безплатна заявка за изпълнение на проект още сега и бързо да получите оферти от различни специалисти, които да разгледате и да изберете най-доброто предложение.


Тагове:

Празници

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта