Необичайни идеи за декорация на прозорците за Коледа и Нова година

Публикувано на 18/12/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 18/12/2019 | Видяно 2 236 пъти

Коледните и новогодишните празници са период от годината, когато всеки иска около него да бъде красиво, да усети магията на приближаващата приказка с Добрия старец. Ако искате да експериментирате и да украсите прозорците в дома си за Коледа и Нова година, то по този начин не само ще подготвите стаите за празничните дни, но и ще споделите своето настроение с непознати хора, които са отвън. Предлагаме ви няколко необичайни идеи за декорация за прозорците. Изберете какво харесвате повече? LED лампи, естествени гирлянди, декорация с топки или обемни хартиени композиции. За повече идеи можете да потърсите за консултация интериорните специалисти, регистрирани в MaistorPlus.


Да спазим традициите!

Всяка година, декември месец, тенденцията за декориране на вътрешните пространства за Коледа и Нова година буквално опиянява стотици хиляди хора по целия свят.

  • В навечерието на тези страхотни празници може да разчупим вътрешния интериор на стаите си и е хубаво да обърнем внимание и на прозорците. Така в коледния и новогодишен интериор се промъква елемент на романтика и дори мистерия.
  • Разбира се, че център на декорацията винаги е елхата - не забравяйте това, а тя може да бъде украсена по най-различен начин. Но не подценявайте предложените идеи за декорации на прозорците – с тях домът ви ще бъде истинска зимна приказка.

Вижте още: Какви са тенденциите при украсата на коледната елха?


LED многоцветни лампи – красота и блясък

LED многоцветни лампи се продават в много магазини. Те могат да са във вид на гирлянди или различни фигурки с коледни мотиви. Модерният коледен LED гирлянд е оригинална декорация за прозорците.

  • Има модели, които са вертикални или хоризонтални. Всеки от тях носи собствена красота.
  • Дори и лампичките да са едноцветни, те могат да се превърнат в основния елемент на коледно-новогодишния декор: светлините хвърлят фантастични сенки през хартиени снежинки, фиксирани наблизо. 
  • LED лампите като коледни и новогодишни фигурки са малко по-скъпи, но пък са много изящни. Такива лампи се закачат с корда от корниза на прозореца и буквално висят във въздуха. Как може дядо Коледа да пропусне такъв дом?


Не забравяйте за свещите

Класически декоративен елемент са свещите за коледните и новогодишните празници. Предлагаме 2 варианта за тяхното използване на прозорците.

  • Сложете на перваза красиви свещници или собствени композиции от свещи и шишарки. Може да не ги палите, а просто да бъдат специфичен коледен акцент в стаята.
  • Вторият вариант е още по-интересен. Купете си LED свещи, които перфектно имитират пламъчетата на класическата свещ и вечер на прозореца създават романтична и приказка атмосфера. Свещите могат да бъдат еднакви по цвят и размер. Или да се различават по форма, но да сформират една композиция в цялостния стил на интериора.
  • Съвет: Преди да украсите перваза на прозореца, ако имате саксии със стайни растения, то трябва да бъдат преместени. Това не само ще повлияе благоприятно на самите растения, но ще помогне за създаването на коледно-новогодишни композиции без зеленина на заден план. И ще бъде по-безопасно!


Не подценявайте хартиените декорации за прозореца

Оказва се, че с малко средства лесно се преобразяват по невероятен начин прозорците. За тази цел класически вариант си остават хартиените снежинки, които могат да бъдат прикрепени за стъклата с безцветно лепило или просто ефирно да висят на корда.

  • Такива снежинки, фиксирани на различни височини, изрязани от хартия, отвън изглеждат също прекрасно.
  • Това е евтино, но ефектно решение да украсите прозорците за Коледа и Нова година, като използвате обикновена бяла хартия.
  • Ръчно рисуваните шаблони или готовите хартиени силуети трябва само да бъдат изрязани и фиксирани на прозореца.
  • Може да бъде силует на заснежена приказна гора, елха или уютно мъничко село с шапки от сняг. Коледният дух е гарантиран.
  • Хартиените многоцветни помпони, наподобяващи снежни топки, също внасят празничен елемент около прозорците, когато са спуснати от корнизите. 


Декорация на прозорците с гирлянди от естествени материали

Гирлянди от естествени материали винаги е възможно да направите сами. Проявете креативност и създайте уникални неща за светлите зимни празници. 

  • За целта ползвайте елхови клонки, прикрепени към основната лента, шишарки на тънки панделки.
  • Традиционни коледни джинджифилови бисквитки, хартиени мини картички с различен диаметър също могат да допълнят декорацията.
  • Оригинален гирлянд се получава дори само от хартия с канелени пръчици с изсушени портокалови корички.
  • Опитайте да направите гирлянди с: червени ябълки, подправки (канелени пръчици, звездички анасон, карамфил и кардамон).
  • Коледни фигури, изработени от картон или плътна крафт хартия, прикрепени към сатенена панделка, чийто цвят трябва да съответства на цветовата схема на интериора в стаята, също изглеждат празнично.  


Топките на прозорците за зимните празници винаги изглеждат оригинално

Едва ли има празничен интериор за Коледа и Нова година без традиционната украса - малки и големи искрящи топки.

  • Многоцветни или едноцветни, прикрепени към корниза на прозореца на различни височини, ще изглеждат ефектно във въздуха през деня. А на тъмно ще се превърнат в специфичен празничен акцент в интериора.
  • Изберете такива топки, които си хармонират с вече избрания стил в съответното помещение. По този начин ще се получи истинска коледна магия в стаята.
  • Опитайте се да използвате различни по големина топки, а най-малките е възможно да се групират по 2-3.

Вижте още: Коледната магия е вече тук! Подходяща украса за всяка стая в дома!


И ако нямате време, винаги има начин да украсите прозорците за зимните празници

Декември е много забързан и натоварен месец.

  • Предлагаме ви едно нестандартно решение - поставете кутиите с коледните подаръци на перваза на прозорците. Оригинална декорация, която носи много позитивни емоции.
  • Готовите коледни и новогодишни стикери също са супер практично решение за най-заетите хора, които нямат много време да се занимават с декориране на дома си. Тук само стикерът се отлепва и залепва на прозореца. Не е нужно много време, за да създадете декоративни елементи, просто изберете стикери, които ви харесват. Повечето са за еднократна употреба, но те могат да бъдат запазени и използвани за следващата година.

Вдъхновихме ли ви за коледна декорация във вашия дом? Ако имате нужда от помощ - обърнете се към доказаните професионалисти, регистрирани при нас. По всяко време можете да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта