Какви са тенденциите при украсата на коледната елха?

Публикувано на 16/12/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 16/12/2019 | Видяно 2 227 пъти

Коледа е почти на прага ни, а с нея освен така любимите подаръци и време, споделено с най-близките ни хора, предстои и едно от най-забавните начинания през празничния месец - украсата на коледната елха. Ако сте от хората, които обичат да декорират и точно затова чакат декември и идващия с него празник, сте на правилното място.

Тук ви показваме какви са тазгодишните тенденции при украсата на коледните дръвчета, за да ви вдъхновим да приложите някоя от тях и във вашия дом. Независимо дали си падате по по-пищната и бляскава празнична украса или пък предпочитате семпъл или дори традиционен стил. Тази година тенденциите са такива, че предлагат за всеки вкус по нещо впечатляващо. Ако пък искате да се консултирате със специалист в сферата на вътрешния дизайн, можете да откриете такъв в нашата платформа.


Неутрални цветови и естествени текстури

Ако сте любители на естествените текстури като дърво, ратан и вълна, на по-бохемския и модерен вид, то тази идея е точно за вас. Дървените декорации съчетани с тези, наподобяващи помпони, добавят по-съвременен и много нежен облик на коледното дръвче. Кремавите и белите топчици допълват и хармонират цветовата палитра от меки бежови и сиви нюанси, за да освежат по-неутралната схема, като заедно с това продават повече дълбочина и нежна привлекателност.

  • При тази украса акцентът се крие в текстурата на избраните декоративни елементи;
  • За да допълните дизайна на помещението, в което ще поставите дръвчето, добавете тук и там закачливи помпони. Можете да добавите и аксесоари в черен цвят, за да създадете приятен контраст. Например заложете на подаръчна хартия, която умело съчетава черното с вече присъстващите по дръвчето неутрални цветове. С нея опаковайте кутии и кашони и ги сложете под елхата.


Да има блясък!

Коледа, освен с топлината и уюта, които носи, е характерна и със своя блясък. Затова, ако обичате по-дръзката и бляскава коледна украса, то тази тенденция е точно за вас.

  • За да я пренесете и във вашия дом, добавете брокатени елементи, които да добавят още повече усещане за лукс.
  • Още една идея е да използвате кадифе в червен цвят. То е изключително меко на допир, а съчетано със сиво, създава един наистина изискан вид.
  • За да усъвършенствате тази тенденция, добавете и пискюлени украси.
  • Не забравяйте и така характерните за Коледа лампички.
  • А за още повече изисканост и красота, посипете предварително дръвчето с изкуствен сняг. Така ще допринесете за нежния, но същевременно много елегантен и стилен вид на елхата.

Вижте още: 5 вълшебни начина да декорирате дома си за Коледа с... бурканчета


Ярки цветове

Какъв по-подходящ повод да изразите веселия си дух от Коледа! Това е времето в годината, през което смело може да експериментирате в украсата. През този месец шаренията в дома ви е простена! Още повече, когато актуалните тенденции в украсата крещят: "Избери наситените цветове!".

  • Заложете на повече смело оцветени, весели елементи.
  • Не бъдете скромни в украсата на коледното дърво. Празникът ви трябва да бъде цветен и весел.
  • Опаковани подаръци във винтидж стил ще допълват веселата украса на коледното дръвче.
  • Тази тенденция не само по перфектен начин съчетава характерните за празника цветове - червено и зелено. Затова и добавя в стаята неподправен коледен дух и много празничност.

Вижте още: 10 коледни декорации за дневната


Нощна приказка в синьо

Ако пък не сте почитатели на традиционните за Коледа цветове, не се тревожете, имаме идея и за вас. Изисканото тъмносиньо е идеалната алтернатива на характерните коледни цветове.

  • Той перфектно си пасва със златни акценти, които добавят блясък и интерес към украсата на дървото. Освен това чудесно се комбинира и със сребърно. 
  • Ако търсите по-съвременен облик, заложете на декорации с по-нестандартни геометрични форми, такива с преливащи се цветове (омбре) и такива с матов завършек. Тази тенденция определено носи много елегантност и изисканост и несъмнено ще бъде звездата в новогодишната нощ.

И след като ви запознахме с основните тенденции при украсата на коледните елхи, е време да ги приложите и във вашия дом. Ако пък имате свои идеи и виждания за декорацията за красивия празник, ги споделете със специалистите, регистрирани в платформата ни. Те не само ще ви дадат експертни съвети, но ще могат и дадат по-професионален щрих във вашия празничен дом. Направете безплатна заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти. Сравнете ги, вижте мнения и на предишни клиенти и вземете правилно решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
82 извършени проекта