10 коледни декорации за дневната

Публикувано на 02/12/2014 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 05/07/2016 | Видяно 9 266 пъти

Коледа е времето, в което всички пътища водят към дома. Бързаме към прегръдките с любимите хора, към изпълнените с аромат на домашен уют сладки, към пламъчето на свещта, което ни обещава, че следващата година отново ще бъдем заедно. Дали семейството е разпиляно по различни краища на страната или света, или все още никой не е отлетял от гнездото, едно е ясно – обичайното място в дома, където се събираме на Коледа, е дневната. Немислимо е да си представим най-наситената с присъствието на семейството стая без коледна украса. За да помогнем на коледния дух да блесне в пълната си светлина в дома ви, решихме да споделим с вас 10 коледни декорации за дневната, които ни очароваха с нотките на традиция и весело настроение, които носят със себе си. Надяваме се да бъдат вдъхновяващи и за вас.

Вижте още: 10-те най-важни елемента в банята


1. Коледна елха

Разбира се, че ще започнем с коледната елха. Някои традиции са създадени, за да се спазват, и тази със сигурност е една от тях. Пуснете в ход въображението си, покажете, че можете да работите в екип, семейно, и отрупайте дръвчето с коледни красоти, каквито са по вкуса ви. Внимавайте само, да не са прекалено вкусни, за да остане все пак някаква украса по дръвчето. Когато сте доволни от крайния резултат, отредете на коледната елха полагащото ѝ се почетно място в дневната.


2. Коледни венци и възглавнички

Продължаваме с още нещо традиционно за Коледа, каквото са коледните венци. Избрахте ли вече на коя стена в дневната ще ги окачите? Да не забравяме също, че Коледа носи усещането за домашен уют, а какъв по-добър намек за уют от едни меки, красиво избродирани коледни възглавнички за дивана?


3. Коледни чорапчета

На колкото и години да сме, детето в нас винаги ще изпитва тръпката от сладкото любопитство, какво ли ще открие в коледните чорапчета. Изобщо не се притеснявайте, ако си нямате камина в дневната, над която да ги закачите. Кой знае, ако си го пожелаете достатъчно силно и повярвате, все някога в коледното чорапче може да откриете... нова камина в комплект с нова къща!


4. Коледни подаръци

Изберете красиви, празнични опаковки за коледните подаръци и те също ще се превърнат в чудесна декорация за дневната. Освен това, допълват идеално украсената вече елха.


5. Коледни светлинки

Знаем, че и сами сте се досетили за тях. А хрумна ли ви, че можете да украсите с тях... библиотеката? Нямате си библиотека в дневната? Това лесно може да се промени – сред над 3 000 регистрирани професионалисти в MaistorPlus със сигурност ще откриете кой да сглоби една за вас и да останете доволни.

Вижте още: Как да преобразите домашната си библиотека?


6. Коледни свещи

Вече сме се събрали около масата. Ще ни бъде още по-приятно, ако на нея ни правят компания светлинките от коледни свещи. Нека не ги пренебрегваме.


7. Коледни сладки

Те също са неизменна част от коледната декорация за дневната. Поне до момента, в който твърде изкушаващият им и апетитен коледен аромат на канела и джиджифил не направи на пух и прах стоицизма ни и не ни предизвика да си ги похапнем с охота. Ами, ще вземат да се развалят, иначе!


8. Коледни прозорци

Мечтаете ли си за снежна Коледа? Дори и прогнозата за времето да не съвпада с вашите желания, лесно можете да помогнете на няколко снежинки да кацнат върху прозорците в дневната ви.


9. Коледа в зелено

Когато предпочитате семпла, изчистена коледна декорация за дневната, е достатъчно да заложите на няколко зелени клонки и гирлянди, в съчетание с малки коледни дръвчета. Свежо и приятно!


10. Честито Рождество!

Ако на 25-и декември предпочитате този поздрав пред „Весела Коледа” и ако символите на Рождество носят по-голямо значение и смисъл за вас, можете да заложите на такава декорация. Ваш избор е дали ще я съчетаете с коледни мотиви или ще се спрете само на библейските.

Вижте още: Интериорен справочник за дневна

Надяваме се споделените от нас 10 коледни декорации за дневнта да доставили наслада и добро настроение. Каквито и коледни декорации за дневната да изберете, е важно да помните, че истинската красота на този празник е в щастието да бъдем всички заедно. Никоя коледна украса няма стойност, ако ги няма изпълнените с радост очи, които да ѝ се наслаждават.


Тагове:

Декорация

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта