5 вълшебни начина да декорирате дома си за Коледа с... бурканчета

Публикувано на 04/12/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 11/11/2020 | Видяно 19 666 пъти

Коледа е все по-близо, а с нея неизбежно идват празничното настроение и креативният ни устрем да създадем красива декорация у дома. В последните години изключително търсен и предпочитан елемент за украса се оказват декоративните бурканчета. Освен, че са доста бюджетни и лесни за намиране, те позволяват и реализацията на много интересни и вдъхновяващи идеи за коледна украса. 

Най-често декоративните бурканчета се използват в домове с рустик и кънтри стил, но това не значи, че няма да паснат идеално и на вашия интериор. Те биха се вписали идеално във всеки дом под формата на коледни елементи. И за да ви убедим в това, тук ви представяме пет интереси и много креативни начина, чрез които да внесете коледното настроение у дома с помощта на свежите и нежни декоративни бурканчета. Ако пък искате да се консултирате със специалист относно коледната украса на дома и дали тя ще пасне добре в интериора ви, можете да се свържете с дизайнерите, регистрирани в сайта ни. 


Бурканчета в комбинация с венец

Класически и универсален начин да включите декоративните бурканчета в празничния дизайн е да ги комбинирате с традиционния за празника венец. 

  • Чудесен начин, по който можете да осъществите идеята е като в бурканчетата поставите свещи. Така ще създадете един импровизиран свещник, който ще внесе уют и топлина в дома. Бурканчетата могат да бъдат поставени пред венеца за една истински коледна атмосфера. Свещите в бурканите помагат за осветяването и привличат вниманието към венеца.
  • Бурканчетата са хубав и безопасен начин да запалите свещи около венеца, за да създадете приятна празнична визия, като с това предотвратявате опасността от пожар. 

Вижте още: Полезни идеи и съвети за приказна Коледа у дома


Централна декорация с основен акцент бурканчетата

Декоративните бурканчета са чудесен елемент, с който да направите акцентна декорация за маса. 

  • За създаването й можете да използвате освен бурканчета, също и традиционната сезонна зеленина, с която те си пасват идеално. Вечнозелените растения, боровите шишарки и червените боровинки, благодарение на естествените си текстури, веднага придават празничен вид и неподправен коледен дух. 
  • За да направите декора лесен за местене, можете да поставите целия сет върху парче естествено дърво. Този елемент също ще ви помогне да добавите още повече коледно настроение към украсата. 
  • За да бъдете още по-креативни с тази идея, освен декоративните бурканчета и зелените елементи, върху изрязаното дърво можете да сложите коледно неща, които притежавате. Например, можете да поставите бонбони, захарни бастунчета, гирлянди или пък панделки.


Бурканчето - чудесна ваза

Едно от нещата, което прави бурканчетата толкова предпочитан и универсален вариант за декорация, е че можете да ги напълните със всякакви празнични предмети. 

  • Заради големия отвор, който бурканите имат, те са страхотен вариант, в който може да съхраните така любимите бонбони и захарни бастунчета.
  • Една наистина оригинална идея е да поставите малко иглолистно клонче в буркана. Вечнозеленото стръкче, поставено в изправено положение носи идеята за още едно, по-малко коледно дърво. Украсявайки го с панделки ще подсилите коледния дух и празничната атмосфера, която се стремите да постигнете. Именно тази украса е добро допълнение към всяка традиционна или рустик тема за декориране. Тя също може да се впише доста сполучливо и в минималистичен интериор, тъй като малкото дърво съдържа страхотни семпли елементи.

Вижте още: 10 коледни декорации за дома


Сезонните плодове и бурканчетата - универсалната украса

Още един пример за това колко добре един обикновен декоративен буркан в съчетание със семпла светлина и сезонни плодове се вписва в празничната украса на дома.

  • Начин, по който можете да изпълните тази лесна, но ефектна хрумка, е като съчетаете бурканчетата освен с вечнозелените растения и боровите шишарки, и с така характерните за зимата цитруси, нар и червени боровинки. По този начин ще придадете повече пищен и празничен тон на интериора.
  • Този дизайн би стоял страхотно в традиционна коледна червено-зелена цветова схема. Също така би се вписал идеално и във всеки декор, с основен акцент яркочервения цвят. 

Вижте още: Украсете подходящо за Коледа според интериорния стил на дома си!


Ядките - любимо изкушение и страхотна декорация в комбинация с бурканче

Благодарение на големината си, бурканчетата се превръщат в страхотно решение за съхранение на различни празнични елементи. А какво по-празнично и традиционно за зимата здравословно изкушение от ядките?

  • Ядките, поставени в декоративни бурканчета, се вписват в празничната тема и добавят още повече естествени елементи и визуална текстура в пространството.
  • Към дизайна на буркана може да се добавят клончетата от иглолистни растения и големи борови шишарки.
  • Много красиво ще стане, ако боядисате външната страна на капачката с акрилен спрей - в златен, червен или бял цвят.

Коледа е любим празник на малки и големи и затова традиционната декорация с всяка изминала година трябва става все по-специална и уникална. Освен добре познатите щрихи, украсявайки дома за този празник, трябва да добавяме и частица от себе си и индивидуалния си стил. Трябва да развихрим въображението си и да приложим в дома си вдъхновяващите идеи, които ни сполитат. Ако пък се затруднявате в измислянето на нещо по-интересно и креативно, можете да се обърнете към специалисти в интериорния дизайн и декорацията, които да изпълнят задачата вместо вас. Такива можете да откриете в нашата платформа. По всяко време имате възможността да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти - сравнете ги, вижте мнения и на предишни клиенти и направете правилен избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта