Коледната магия е вече тук! Подходяща украса за всяка стая в дома!

Публикувано на 03/12/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 03/12/2019 | Видяно 532 пъти

Коледа е уют, топлина, сладкиши, вкусни гозби, сняг, елха, смях, светлинки и семейна идилия. Сега, когато най-хубавото време от годината предстои, е време да се подготвим подобаващо за него. Коледа е празник, който асоциираме с любов, приключения, филми, песни и украса. Има много начини, по които можете да пренесете коледния дух в дома си. Един от тях е именно с коледна декорация на вашия дом. Ние знаем, че всеки един от вас желае да вдъхне коледно вълшебство в атмосферата на жилището си, затова сме ви приготвили няколко чудесни идеи каква украса да включите във всяка една стая. Запретнете ръкави и декорирайте свободно, непринудено и смело. Резултатът ще ви накара да се усмихнете и да усетите малко по-силно магията на Коледа.

Ако имате идеи, за които ви трябва помощ или съвет, не се притеснявайте да се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа. Те със сигурност ще се отзоват и ще приемат присърце мисията да сътворят коледни чудеса с дома ви.


Всекидневната – бляскава или традиционна?

Всекидневната е сред най-важните стаи във вашия дом, затова е много важно да се съсредоточите върху подредбата, декорацията и вдъхновението й. Тя е сърцето на дома, когато става дума за празнично събиране с приятели и семейство. Обикновено е и мястото, на което поставяме отрупаната с играчки, светлини и гирлянди коледна елха. Тук се намира и камината, която е тайното убежище на Дядо Коледа. Именно заради това е важно вашето пространство да бъде топло и приветливо, предразполагащо към релакс, забавление и уютни вечери.

 • Първото ни предложение за вас е да се доверите на сребърния и златистия цвят, ако обичате чистотата и изчистената, но стилна визия. Тази комбинация ще придаде един по-елегантен и луксозен вид на коледния декор. Свещници, коледни чорапи, украшения за елха, венци – няма значение на какво се спрете като видове орнаменти, важното е да бъдат в тези цветове, за да "нарисуват" една истинска приказка в пределите на дома ви.
 • Второто ни предложение е да заложите на класическа празнична атмосфера, създадена от зеления, червения и белия цвят. Тази украса е подходяща за хората, които искат да украсят всекидневната си традиционно и да усетят шарената коледна магия. Декорацията тук отново е по ваш избор – декоративни възглавнички с коледни надписи, топли одеяла, миниатюрни червени, бели и зелени елхички, свещници, коледни звезди, венци и други.

Вижте още: 10 коледни декорации за дневната


Подарете уют и светлина на спалнята си

Спалните, в които с красива декорация са пресъздадени коледната магия и празничен дух, изглеждат уютни, топли и приветливи – иска ти се на секундата да скочиш в леглото с чаша топъл шоколад и да пуснеш “Сам вкъщи“. Всеки си мечтае тази част от дома му да изглежда топла и красива, а по празниците това желание се усилва многократно. Именно заради това е важно да положите малко усилия и да украсите убежището си подобаващо.

 • Възможностите са необятни. Може да избирате от множество декоративни възглавнички с коледни мотиви, топли одеяла, миниатюрна елха, коледни лампички по стените или огромни коледни надписи.
 • Бъдете внимателни да не претрупате пространството. Все пак никак не е приятно да се спъвате в джуджета или да настъпвате коледни топки. 
 • Тези на пръв поглед семпли опити за коледна декорация са чудесен начин да пресъздадете магията на празника, на която да се наслаждавате преди да заспите вечер. И разбира се, когато се събудите сутрин! Трансформирайте смело пространството  в уютна коледна стая.

Вижте още: Украсете подходящо за Коледа според интериорния стил на дома си!


Лесна и забавна мини декорация на кухнята

Декориране на вашата кухня за Коледа? Да, правилно разбрахте. Гарантираме ви, че това е приключение, което си заслужава усилията. Има толкова много начини да добавите страхотен декор за постигане на коледна визия на вашата кухня. Декорирането на това помещение, в което всеки ден приготвяте ястията си и прекарвате голяма част от времето си, със сигурност ще добави празничен дух, магична атмосфера и добро настроение. Украсяването може да бъде забавно и лесно. За да ви го докажем ще споделим с вас няколко приятни и бързи начина. Просто следвайте нашето ръководство по-долу! 

 • Интересен поднос с коледни лакомства;
 • Красиви панделки на облегалките на столовете или калъфи с лика на снежен човек или Дядо Коледа;
 • Коледни венци по шкафовете;
 • Коледни лампички по шкафовете или стените;
 • Мини коледен щанд със сувенири, елхички, чаши и лакомства.

Запретнете ръкави и напълнете красиви декоративни стъклени буркани с бонбони или украсете любимия си поднос с току-що изпечени бисквитки. Действайте!


Не пропускайте банята

Не забравяйте да вдъхнете коледна магия и уют на банята. Независимо дали искате леки акценти или пищна украса, е хубаво да си изясните каква визия искате да постигнете. Приготвили сме ви няколко чудесни предложения за нежни и лесни орнаменти, в допълнение към малки декорации, които могат да ви помогнат пренесете магията на Коледа.

 • Добавете към интериора хавлии и постелки с коледни шарки и надписи.
 • Не подценявайте и малките елементи. Диспенсър за сапун във формата на Дядо Коледа ще бъде много красив коледен орнамент.
 • Дори може да сложите и малка елха, стикери за стена с еленчета, шейни, коледни звезди, джуджета и други.
 • Ако искате да придадете малко романтика, можете да поставите малки свещи на мивката, на перваза или около ваната.
 • Не забравяйте да окачите някъде в банята поне един зелен венец със шишарки.

Украсата на дома ви е част от подготовката за най-светлия християнски празник. Подарете си коледния дух във всяка стая в жилището ви. Ако имате по-мащабни идеи, които искате да реализирате или се нуждаете от помощ или съвет, можете да се допитате до експертното мнение на интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа. Заявете проект напълно безплатно и сравнете между предложените оферти.