Коледната магия е вече тук! Подходяща украса за всяка стая в дома!

Публикувано на 03/12/2019 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 03/12/2019 | Видяно 1 883 пъти

Коледа е уют, топлина, сладкиши, вкусни гозби, сняг, елха, смях, светлинки и семейна идилия. Сега, когато най-хубавото време от годината предстои, е време да се подготвим подобаващо за него. Коледа е празник, който асоциираме с любов, приключения, филми, песни и украса. Има много начини, по които можете да пренесете коледния дух в дома си. Един от тях е именно с коледна декорация на вашия дом. Ние знаем, че всеки един от вас желае да вдъхне коледно вълшебство в атмосферата на жилището си, затова сме ви приготвили няколко чудесни идеи каква украса да включите във всяка една стая. Запретнете ръкави и декорирайте свободно, непринудено и смело. Резултатът ще ви накара да се усмихнете и да усетите малко по-силно магията на Коледа.

Ако имате идеи, за които ви трябва помощ или съвет, не се притеснявайте да се свържете с интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа. Те със сигурност ще се отзоват и ще приемат присърце мисията да сътворят коледни чудеса с дома ви.


Всекидневната – бляскава или традиционна?

Всекидневната е сред най-важните стаи във вашия дом, затова е много важно да се съсредоточите върху подредбата, декорацията и вдъхновението й. Тя е сърцето на дома, когато става дума за празнично събиране с приятели и семейство. Обикновено е и мястото, на което поставяме отрупаната с играчки, светлини и гирлянди коледна елха. Тук се намира и камината, която е тайното убежище на Дядо Коледа. Именно заради това е важно вашето пространство да бъде топло и приветливо, предразполагащо към релакс, забавление и уютни вечери.

  • Първото ни предложение за вас е да се доверите на сребърния и златистия цвят, ако обичате чистотата и изчистената, но стилна визия. Тази комбинация ще придаде един по-елегантен и луксозен вид на коледния декор. Свещници, коледни чорапи, украшения за елха, венци – няма значение на какво се спрете като видове орнаменти, важното е да бъдат в тези цветове, за да "нарисуват" една истинска приказка в пределите на дома ви.
  • Второто ни предложение е да заложите на класическа празнична атмосфера, създадена от зеления, червения и белия цвят. Тази украса е подходяща за хората, които искат да украсят всекидневната си традиционно и да усетят шарената коледна магия. Декорацията тук отново е по ваш избор – декоративни възглавнички с коледни надписи, топли одеяла, миниатюрни червени, бели и зелени елхички, свещници, коледни звезди, венци и други.

Вижте още: 10 коледни декорации за дневната


Подарете уют и светлина на спалнята си

Спалните, в които с красива декорация са пресъздадени коледната магия и празничен дух, изглеждат уютни, топли и приветливи – иска ти се на секундата да скочиш в леглото с чаша топъл шоколад и да пуснеш “Сам вкъщи“. Всеки си мечтае тази част от дома му да изглежда топла и красива, а по празниците това желание се усилва многократно. Именно заради това е важно да положите малко усилия и да украсите убежището си подобаващо.

  • Възможностите са необятни. Може да избирате от множество декоративни възглавнички с коледни мотиви, топли одеяла, миниатюрна елха, коледни лампички по стените или огромни коледни надписи.
  • Бъдете внимателни да не претрупате пространството. Все пак никак не е приятно да се спъвате в джуджета или да настъпвате коледни топки. 
  • Тези на пръв поглед семпли опити за коледна декорация са чудесен начин да пресъздадете магията на празника, на която да се наслаждавате преди да заспите вечер. И разбира се, когато се събудите сутрин! Трансформирайте смело пространството  в уютна коледна стая.

Вижте още: Украсете подходящо за Коледа според интериорния стил на дома си!


Лесна и забавна мини декорация на кухнята

Декориране на вашата кухня за Коледа? Да, правилно разбрахте. Гарантираме ви, че това е приключение, което си заслужава усилията. Има толкова много начини да добавите страхотен декор за постигане на коледна визия на вашата кухня. Декорирането на това помещение, в което всеки ден приготвяте ястията си и прекарвате голяма част от времето си, със сигурност ще добави празничен дух, магична атмосфера и добро настроение. Украсяването може да бъде забавно и лесно. За да ви го докажем ще споделим с вас няколко приятни и бързи начина. Просто следвайте нашето ръководство по-долу! 

  • Интересен поднос с коледни лакомства;
  • Красиви панделки на облегалките на столовете или калъфи с лика на снежен човек или Дядо Коледа;
  • Коледни венци по шкафовете;
  • Коледни лампички по шкафовете или стените;
  • Мини коледен щанд със сувенири, елхички, чаши и лакомства.

Запретнете ръкави и напълнете красиви декоративни стъклени буркани с бонбони или украсете любимия си поднос с току-що изпечени бисквитки. Действайте!


Не пропускайте банята

Не забравяйте да вдъхнете коледна магия и уют на банята. Независимо дали искате леки акценти или пищна украса, е хубаво да си изясните каква визия искате да постигнете. Приготвили сме ви няколко чудесни предложения за нежни и лесни орнаменти, в допълнение към малки декорации, които могат да ви помогнат пренесете магията на Коледа.

  • Добавете към интериора хавлии и постелки с коледни шарки и надписи.
  • Не подценявайте и малките елементи. Диспенсър за сапун във формата на Дядо Коледа ще бъде много красив коледен орнамент.
  • Дори може да сложите и малка елха, стикери за стена с еленчета, шейни, коледни звезди, джуджета и други.
  • Ако искате да придадете малко романтика, можете да поставите малки свещи на мивката, на перваза или около ваната.
  • Не забравяйте да окачите някъде в банята поне един зелен венец със шишарки.

Украсата на дома ви е част от подготовката за най-светлия християнски празник. Подарете си коледния дух във всяка стая в жилището ви. Ако имате по-мащабни идеи, които искате да реализирате или се нуждаете от помощ или съвет, можете да се допитате до експертното мнение на интериорните дизайнери, регистрирани в нашата платформа. Заявете проект напълно безплатно и сравнете между предложените оферти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Васил Стоянов
Мебели и обзавеждане, Пловдив
14 извършени проекта