4 оригинални приложения на празните бурканчета от бебешка храна

Публикувано на 17/02/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 19/02/2018 | Видяно 6 727 пъти

Не обичате да изхвърляте малките бурканчета от бебешки храни? Все се чудите за какво да ги ползвате, но ви липсват идеи? Тази статия е точно за вас – представяме ви едни от най-добрите и интересни предложения, които ни хрумнаха. Бебешките бурканчета могат лесно да се превърнат красива декорации за дома. Те са компактни, красиви и имат безкрайно много приложения. Най-лесно е да ги превърнете в кутия за съхранение на всякакви миниатюрни предмети, но сега ще ви споделим няколко по-различни превъплъщения на тези симпатични стъклени приятелчета, в които да вложите въображението и сръчността си. А за да включите сполучливо великолепните резултати, които ще получите, в интериора си, доверете се на препоръчани дизайнери, регистрирани в нашия сайт. 


Свещ в бурканче от бебешка храна

Едно от най-красивите и лесни неща, в които можете да превърнете едно бурканче от бебешка храна, е свещник. На практика имате свободата да използвате всички подръчни материали, които ви се намират, да ги комбинирате и да украсите дома си с оригинален детайл, който да му придаде уют и топлина. Ето как да действате:

  • Изчистете и подсушете добре бурканчето.
  • Наметете конопено въже, дебели конци или друг подобен матирал, потопете го в лепило и залепете внимателно по външната стана на буркана.
  • Оформете причудливи форми и съчетайте цветовете в любимата си комбинация. За още по-красив ефект използвайте бурканче от тъмно стъкло (вечерните пюрета за бебета се продават в такива).
  • Изчакайте да изсъхне и поставете свещ вътре – запалете я и се наслаждавайте на ефекта.

Можете да правите различни свещници за всеки повод, сезон или празник. 


Десерт в бебешко бурканче

Ще имате гости, които искате да впечатлите? Или просто искате да зарадвате семейството си с нещо различно и интересно. Направете им персонален десерт в бурканче:

  • Използвайте прозрачен буркан. Така, още преди да бъде вкусено, изкусителното ви сладко произведение ще зарадва очите на близките и гостите ви с привлекателния си вид.
  • Изберете лесна рецепта с шарени съставки, които се редят на пластове. Чийзкейк или бисквитена торта са много подходящи рецепти, които можете да приложите.
  • Измийте колкото бурканчета ви трябват. Натрошете на дъното бисквитите. Пригответе пресни плодове или сладко в ярък цвят – ягоди, боровинки или малини, например.
  • Редувайте съставките - крем, сладко, бисквити, докато напълните бурканчето. Поставяйте всеки нов слой внимателно, за да постигнете желания ефект. 
  • Накрая завършете със сметана и цял плод или шоколадови стърготини. Декорирайте с елегантна панделка всяко бурканче и поднесете добре охладено. Със сигурност гостите ви ще бъдат впечатлени. 

Вижте още: Как да направим уникални бурканчета за подправки 


Малка ваза за пролетни цветя

Когато дойде пролетта, все търсите в какво да сложите букет иглики, кокичета или други красиви цветя? Направете си сами малка ваза за тях и украсете дома си, използвайки бурканчета от детска храна:

  • Измийте и подсушете бебешките буркани добре. Сами преценете колко бройки от тях ще ви бъдат необходими. 
  • Вземете специални бои за стъкло, например акрилните са много подходящи, или такива, които няма да се разтворят от вода.
  • Изрисувайте бурканчетата както въображението ви продиктува. Бъдете оригинални и клеативни. 
  • Или пък ги украсете с апликации, които са устойчиви на влага. Последните можете за закрепите с помощта на силикон за лепене. Можете да използвате всичко - копчета, малки играчки, стикери, прежда или шарено фолио.
  • Вържете на красив възел цветна панделка. Така ще получите завършен вид и ще скриете винтовете (капачките на бурканчетата).
  • Подредете готовите си произведения и аранжирайте според желанията си с живи или изкуствени цветя. 

Вижте още: Оригинални декорации за саксии 


Бурканче – касичка

Ако сте от хората, които не умеят да спестяват пари или имате съкровено желание, което искате да сбъднете, започнете сега с малка стъпка. Направете си красиво бурканче – касичка:

  • Вземете капачката и ѝ направете достатъчно голям отвор, за да могат да преминават монети през него. 
  • Боядисайте я с четка я или я напръскайте с цветен спрей. 
  • Изчакайте боята да изсъхне добре.
  • Изберете за какво ще събирате парите и нарисувайте на буркана нещо, което го символизира – красивият чифт обувки от витрината, нов телевизор или пътешествие.
  • Сложете буркана на видно място и започнете да го пълните. Когато вече няма място, го отворете – може да не сте събрали достатъчно за мечтаната почивка, но със сигурност ще можете да си доставите удоволствие с някоя красива декорация за дома. 

Ако тези идеи са ви допаднали, но имате толкова много бурканчета, че са ви нужни професионални съвети как да ги направите хармонична част от вашата интериорна обстановка, обърнете се към специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете своя проект, напълно безплатно и без обвързване, и в рамките на денонощие ще получите атрактивни оферти, които да сравните. Запознайте се с бизнес профилите и репутациите на кандидатствалите изпълнители и ако някой от тях спечели доверието ви, започнете работа заедно. След приключване на възложената от вас задача, споделете отзива си в платформата.  

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта