Оригинални декорации за саксии

Публикувано на 10/08/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 10/08/2017 | Видяно 12 089 пъти

Цветята внасят ведро настроение и свежест във всеки дом или градина. Цветни или вечнозелени те са в състояние по всяко време да предизвикват усмивка на лицето на любителите си. Изискват постоянни грижи и любов, но се отплащат с благоухание и пъстрота. Факт е, че цъфтящите растения получават много повече внимание и позитивни коментари от страна на гости и семейство, но те изискват и повече грижи. Ако желаете цветята ви да започнат да привличат още повече усмивки, то бихте могли да превърнете в повод за това и самите саксии. Необходими са ви малко подръчни материали като лепило, боички, лакове, мидички и от творението на изкуството ще ви делят броени минути. А ако любовта ви към цветята е толкова голяма и разполагате с достатъчно пространство, било то двор, градина или балкон, бихте могли да преминете към цялостно озеленяване с разнообразни цветни лехи. Съседите със сигурност биха завидели.


Ново приложение на лака за нокти + други багрила

Недейте да изхвърляте старите си лакове за нокти. Те биха могли да ви свършат чудесна работа в декорирането на саксии. Един от начините да ги използвате е да направите подобие на "воден маникюр" върху керамиката. Изсипвате различни на цвят лакове в купа или леген с вода. След това потапяте саксията и се получава преливащо се цветно творение на изкуството. Друг вариант е директно да рисувате с лаковете. Но за да бъде наистина добър ефектът, трябва предварително да оцветите керамичната си саксия с бяла боя. Върху тази основа бихте могли да развихрите въображението си докрай. Друг вариант за декорация е да вземете дунапренена гъба и да я нарежете на малки парчета. Едно от тях закрепяте с ластик за края на молив за рисуване. След това потапяте дунапренчето в боя, и темперни боички биха ви свършили работа, и започвате да творите върху платното от саксия. Свежи точки или причудливи форми - изборът е във вашите ръце.


Направи си сам творение - 2 саксии в 1

За това предложение за декориране ще ви бъдат необходими:

  • две саксии с различна големина;
  • силиконово лепило;
  • спрейове в различни цветове;
  • камъчета;
  • цвете - в отделна саксия.

Да започнем от саксиите. Едната трябва да бъде по-издължена и голяма, а другата – по-малка. Голямата ще служи по предназначение, а другата – за стойка. Първо, трябва да ги оцветите със спрейовете. Бихте могли и направо да купите две шарени саксии, но е далеч по-забавно, ако сами им придадете пъстрота, свежест и оригиналност. Затова е и добре да ги вземете бели, бежови или в друг светъл цвят. След като сте готови с тази задача, намазвате дъното на едната със силиконово лепило и ги залепяте. И остава най-цветарската част в цялото занимание - засаждането на цветето. Най-отдолу в голямата саксия поставяте от камъчетата, за да повдигнат саксията с цветето, която слагате върху тях. След това допълвате с още бели камъчета. И получавате уникален ефект – сякаш цветето ви пониква директно от камъните. Поливате и сте готови.


Мидички, мъниста и дрънкулки - всичко може да се озове на саксията

Лято, море, пясък и миди. Идилия. Въпреки че домът ви вече прелива от купички с миди, нещо отвътре ви кара да продължавате да събирате. Или имате дете, което би отнесло целия плаж вкъщи, ако беше възможно. Не се притеснявайте. Саксиите ви ще ви измъкнат от опасността да се окажете затрупани с миди. Ако сте любители на цветята и ви е приятно да им отделяте време, вероятно и сами сте се сетили да наредите миди и камъчета в саксиите им за красота. Но ето и един по-оригинален вариант за тяхното приложение. Ще ви е необходимо и силиконово лепило. С негова помощ бързо и лесно бихте могли да ги залепите за саксията и да внесете лятното морско настроение за постоянно в дома си. И още нещо - ако сте затрупани от джунджурийки като мъниста, неизползвани гривни и гердани, то бихте могли да залепите и тях.


И цветята могат да се усмихват

Ако обичате цветята си, и те ще ви обичат. А ако нарисувате усмивки на саксиите им, и ще ви го показват. За целта ще е добре отново да вземете светла саксия или да боядисате тази, с която разполагате в бяло. И след това е лесно. Изрязвате картонен шаблон за усмивка, очи и каквото друго ви хрумне. Прилепяте го за своето "платно" и оцветявате с цветен спрей. По същия начин бихте могли да направите и други разнообразни форми като триъгълници, квадрати, кръгов или нещо още по-оригинално. А ако разполагате с огромна цветна градина и желаете някой специалист да се погрижи за нея, за да продължава да ви се усмихва все така, то бихте могли да се обърнете към професионалистите на MaistorPlus по всяко време. Само трябва да заявите проекта си.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
32 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта