Десерт в бебешко бурканче

Последна редакция на 06/05/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 152 пъти

Ще имате гости, които искате да впечатлите? Или просто искате да зарадвате семейството си с нещо различно и интересно. Направете им персонален десерт в бурканче:

  • Използвайте прозрачен буркан. Така, още преди да бъде вкусено, изкусителното ви сладко произведение ще зарадва очите на близките и гостите ви с привлекателния си вид.
  • Изберете лесна рецепта с шарени съставки, които се редят на пластове. Чийзкейк или бисквитена торта са много подходящи рецепти, които можете да приложите.
  • Измийте колкото бурканчета ви трябват. Натрошете на дъното бисквитите. Пригответе пресни плодове или сладко в ярък цвят – ягоди, боровинки или малини, например.
  • Редувайте съставките - крем, сладко, бисквити, докато напълните бурканчето. Поставяйте всеки нов слой внимателно, за да постигнете желания ефект. 
  • Накрая завършете със сметана и цял плод или шоколадови стърготини. Декорирайте с елегантна панделка всяко бурканче и поднесете добре охладено. Със сигурност гостите ви ще бъдат впечатлени. 

Вижте още: Как да направим уникални бурканчета за подправки 

Свързано:

4 оригинални приложения на празните бурканчета от бебешка храна

Представяме ви най-апетитната и красива идея за празните бурканчета - превърнете ги в ефектен десерт за гости и приятели. Тази идея за персонални десерти е изключително атрактивна и дава възможност да развихрите въображението и фантазията си. Тук ви преставаме един красив десерт на пластове. Двата вида крем, който е в контрастни цветове и бисвитите са идеално аранжирани, за да се постигне наслада не само за небцето, но и за окото. За да украса и в допълнение към вкуса са добавени пресни ягоди. Те могат да бъдат заменени с такива от сладко или с натрошени ядки, например. Този десерт е чудесна идея за градинско парти или барбекю, тъй като може да се яде на крак. Към всяко от бурканчетата с панделка прикрепете по една пластмасива лъжичка и поднесете на гостите си. Най-хубавото е, че накрая няма нужда да ги миете - просто ги изхвърляте и започвате да събирате за следващото празненство.