8 хитрини, с които да направите сами кухнята си по-функционална

Публикувано на 18/02/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/08/2016 | Видяно 76 074 пъти

Макар изработката на подобни буркани с магнитчета да е примамливо лесна, има някои важни детайли, на които трябва да обърнете внимание. Първо, осигурете метална повърхност, върху която да закачате бурканчетата и изберете подходящо място за нея в кухнята. След това открийте магнит, който да може да удържи тежестта на пълното с подправки бурканче и го прикрепете към капачката с помощта на лепило. Накрая, за да сте сигурни, че салатата ви няма да е подправена по погрешка със сода за хляб например, добавете красиви етикети, които да ориентират начинаещите кулинари у дома.

Виж още: 10 удивителни кухненски изобретения от ново поколение


8 хитрини за по-функционална кухня

Съвременната кухня трябва да бъде не само модерно обзаведена, но и впечатляващо функционална. И тъй като това начинание често изисква много време и ресурси, днес ще ви покажем как да направите кухнята си по-организирана, използвайки подръчни средства. Разгледайте следните идеи и споделете с нас удивителните резултати от преобразяването на това важно помещение, а цялостният ремонт на жилището си оставете в ръцете на квалицифирани майстори!


Превърнете празните кутии от зърнени закуски в органайзер за прибори

Да задържим приборите за хранене подредени се превръща в задача с повишена трудност, особено ако ги съхраняваме в чекмедже. За да подобрите състоянието му с един замах, предлагаме ви начин да превърнете празните кутии от мюсли и зърнени закуски в идеален органайзер, който да внесе ред сред вилиците и лъжиците. Изрежете кутиите така, че да пасват на чекмеджето, облепете ги с цветна хартия или фолио, а за финал ги прикрепете една за друга с лепило. Изненадващо лесно, нали?

Виж още: Направете си сами впечатляващи есенни декорации за дома


Ето как да съхранявате подправките

Дайте нов живот на празните консервни кутийки, като ги претворите в уникални съдове за съхранение на подправки и дребни продукти, които са на привършване. По този начин ще се отървете от търкалящите се пликове из шкафа и ще имате една по-функционална и удобна кухня. За целта почистете добре консервните кутии и ги покрийте с оригинална хартия, подбрана така, че да си подхожда с останалата част от интериора. Тази идея е самото доказателство, че понякога практичността може да придобие една по-красива форма!


Преобразете стария скрин в практичен кухненски остров

За да направите кухнята си по-модерна и едновременно да създадете допълнително място за съхранение на съдове, освежете състоянието на стария си скрин и го превърнете в страхотен кухненски остров! В името на перфектния резултат, първо се уверете, че скринът е здрав и устойчив, а след това грабнете четка и боя и преобразете неговия вид за минути. За още по-добра организация в това важно помещение на дома, прикрепете към новия кухненски остров поставка за хартиена ролка или създайте допълнителни междинни рафтове, ако съществуващите отделения в шкафа са твърде големи.


Сглобете си дървен рафт за секунди

Закачливо допълнение към отворените кухненски рафтове е тази поставка, върху която да подредите колекцията си от чайове или бурканчета със сладки. За направата й ще ви бъдат необходими само няколко стари дъски (може да се използва всякакъв тип дървена кутия), винтове, бормашина, опаковъчна или друга цветна хартия, както и лепило. Ако търсите удобно временно решение за обзавеждане на кухня, която е заседнала в определена фаза на ремонта, подобни рафтове са изключително подходящ и икономичен вариант.


Практична и удобна поставка за ножове

А ето и една хитра алтернатива на традиционните дървени поставки за ножове. Вместо да купувате такава, използвайте масивна чаша или друга поставка с подходяща форма и големина, в която да подредите нарязани парчета от кашон с различен размер. Макар и простичко, това е едно наистина удобно решение за тези от вас, които току-що са се нанесли в нов дом и все още не са си набавили някои важни кухненски пособия.


Метални чашки за съхранение на пакетчета с подправки

Това креативно решение изисква малко повече време и усилия, но гарантираме, че си заслужава. Необходимите консумативи за създаването му са дъска, няколко метални чаши, връв с подходяща дебелина (може да се използва велур или кожа), бормашина, винтове, електрически телбод и боя. Първата стъпка е да боядисате дъската в желания цвят, след което трябва да прикрепите с връв металните чаши за нея, като пробиете по две дупки за всяка и защипете връвта от другата страна с електрическия телбод. Накрая закрепете дъската за кухненския шкаф с помощта на винтовете и вече имате ново място за съхранение на малки продукти!

Виж още: Неповторими мивки за модерна кухня


Организирайте килера с тези висящи метални кошчета

Използвайте оптимално вертикалното пространство в тъмния килер, като прикрепите за стената няколко метални кошчета, в които да подредите препаратите за почистване на кухнята. За изпълнението на този проект трябва да пробиете по две дупки на всяко кошче с помощта на чук и пирон, след което да го прикрепите за стената с винтове. Тук изключително важно е да обърнете внимание на симетричното разполагане на кошчетата, така че да има достатъчно място за поставянето на препарати или продукти в тях. За реализацията на тези и много други интериорни проекти, разчитайте на квалифицираната помощ на доказани специалисти! Направете безплатна заявка в MaistorPlus и се уверете сами!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Павел
Боядисване и декорация, София
92 извършени проекта