Направете си сами впечатляващи есенни декорации за дома

Публикувано на 29/10/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 24 562 пъти

А ето и една деликатна идея, с която да декорирате дневната или трапезарията без това да ви струва нито лев. Използвайте тънка връв, за да свържете листата и оформете красива висяща украса, която да поставите на прозореца или пък над масата за хранене. Гарантираме, че ефектът върху помещението ще бъде наистина изумителен!


Направете си сами впечатляващи есенни декорации за дома

Мрачното време навън не трябва да влияе на вашето настроение и творчески дух, затова провокирайте креативната си страна, като създадете сами прекрасни есенни декорации за своето жилище! Те ще придадат повече уют и красота на всяко помещение, а направата им е лесна и изключително икономична. Мащабните ремонтни дейности и реконструкции у дома пък поверете на опитни специалисти.


Прекрасен завършек към вашата вкусна вечеря

Потопете се в японската традиционна култура и си направете сами уникални оригами есенни листа от цветна хартия. Това изкуство предлага изключително разнообразни варианти за прегъване на хартията, така че да се получат листа с различна големина, форма и вид. За направата на тази декорация ще са ви необходими 8 квадратни цветни листчета, които да сгънете, както е показано на снимката. След това просто ги подредете в желания ред и ги прикрепете едно за друго с помощта на лепило!

Виж още: Квилинг мания - пътеводител за начинаещи


Страхотни фенери, обвити в духа на есента

За направата на тези фенери напълно сухите есенни листа няма да ви свършат работа, защото са прекалено крехки и най-вероятно ще се натрошат. Затова съберете разноцветни паднали листа още сега, прикрепете ги с лепило към няколко стари буркана, а за финал можете да добавите интересни панделки или пък да украсите с клонки. Превърнете тези бурканчета в свещници или пък ги напълнете със сухи плодове, като прекрасно допълнение към кухненския плот.


Блестяща тиква от стари капачки за буркани и пръчици канела

Дайте нов живот на старите капачки за буркани, като ги превърнете в симпатична бляскава тиква. Първата стъпка в тази посока е да им придадете блясък с помощта на спрей, след което да оставите да изсъхнат за около 24 часа. След това използвайте дебел сноп прежда, с който да подредите капачките в желаната форма. Накрая поставете няколко пръчици канела в основата на тиквата и вече разполагате с готова идея за Хелоуин!

Виж още: Измайсторете сами чаровни и креативни възглавници


Поставете лакомствата в неповторима купа от истински листа

Създаването на подобна купа е по-лесно, отколкото изглежда. За целта първо съберете няколко шарени есенни листа и отстранете дръжките им. След това надуйте балон и с помощта на лепило прикрепете листата към него до получаване на желаната форма за купата. Изчакайте лепилото да изсъхне и внимателно изпуснете въздуха от балона, след което го отстранете. Ако на места, листата леко се разместят, внимателно ги върнете на мястото им и оставете да залепнат за още няколко минути. Накрая поставете шоколадови бонбони или други лакомства и почерпете съседите!


Хитра идея за използване на единичните стъклени чаши

А ето и начин да оползотворим единичните стъклени чаши, чиито комплекти отдавна са станали жертва на непохватността ни. Сега разполагате с идея, която да им вдъхне нов живот, така че да намерят място на есенната трапеза. Декорирайте ги според предпочитанията си и поставете в тях ядки и сухи плодове, или пък ги превърнете в очарователни свещници!

Последна, но не и по оригиналност, е тази идея, с която да украсите входната врата. За направата на подобен венец можете да използвате всякакви сушени плодове, ядки и други елементи, а основата му оформете с помощта на клонки и връв. Покажете ни вашите интерпретации на тези впечатляващи декорации, а цялостното обзавеждане на дома си оставете в ръцете на квалифицирани майстори! Направете безплатна заявка в MaistorPlus още сега и изберете подходящото предложение измежду разнообразните оферти на различни специалисти!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта