Измайсторете сами чаровни и креативни възглавници

Публикувано на 24/09/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 9 793 пъти

Настроението и усещането за уют у дома не се създават непременно със скъпи вещи и модерно обзавеждане. Винаги си личи кога нещо е подбрано или измайсторено с грижа и любов. Ако сте на същото мнение, сигурни сме, че знаете как малките детайли са способни да изградят цяла една вселена, отразяваща личната ви индивидуалност.

В списъка на въпросните детайли със сигурност попадат декоративните възглавнички. Харесайте си модели от изброените по-долу, извикайте сръчността си на помощ и украсете спалнята, дивана и фотьойлите с тези оригинални аксесоари за дома. Ние смятаме да направим същото, защото останахме запленени!


Шарена, весела, с апликации

Точно тази възглавничка си е дизайнерска и е специално изработена по проект на англичанката Анна Джойс. Дамата е влязла в сътрудничество с фабрика и голяма верига универсални магазини на Острова с единствената цел да зарадва света и масовия британски купувач с този свеж домашен аксесоар.

Естествено, не е нужно да стягате багажа за Англия, можете да измайсторите нещо подобно и у дома. В магазините за платове има огромно разнообразие от цветни дамаски, които да използвате за основа. Изрязвате от други любими ваши платове различни форми и зашивате с помощта на шевна машина. Накрая хубаво приглаждате с ютия и сте готови.

Вижте още: Направи си сам разкошен плетен кош от дънки


Възглавница от стара риза

В края на всеки зимен или летен сезон обикновено разчистваме гардероба и правим ревизия на наличните дрехи. Този процес неминуемо завършва с твърдото убеждение, че нищо не ни е по мярка, всичко е похабено, вече не е в наш стил и в крайна сметка ни е нужно спешно пазаруване. Това добре, но отхвърлените от персоналния ни моден подиум облекла невинаги са за изхвърляне. Една ненужна за вас риза чудесно ще се разбере с някоя неугледна до този момент възглавница у дома ви.

Ако прецените, че платът на ризата няма да е достатъчен за цялата калъфка, използвайте я само за предната част. Задната изработете от друг плат с неутрален цвят или от втора стара дреха, която се съчетава добре с предницата.


Пеперудени мечтания

Идеалната възглавница за романтични натури, за стаи на млади момичета и за слънчеви дневни. Прави се бързо и лесно. Като за начало си намирате калъфка, върху която ще пришиете пеперудките. След това на лист хартия рисувате пеперуда с големината на тези, които ще "кацнат" върху възглавницата. Използвате получения шаблон, за да изрежете по него еднакви по размер платнени пеперуди от каквито платове сте намислили. Готовите формички забождате с карфички към калъфката и пришивате внимателно на ръка или с шевна машина, като оставяте крилцата да "пърхат" свободно.


Облечете възглавницата с пуловер

Идеята тук е същата като при модела с ризата. Кокетните розички отгоре са направени от ръкавите на пуловера. Навивате ръкава или го сбръчквате - ще получите уникални форми, с които да декорирате възглавничката.


Ягоди, ягоди!

След края на студените зимни дни приберете облечените в топли дрешки възглавници и извадете на показ пролетното настроение. Разкошни ягодови аксесоари, които да разпръснете из детската стая или на верандата. Идейно е също листенцето на ягодката да се отваря (най-лесният вариант е с пришиване на ленти велкро) и тя да бъде използвана и за тайно скривалище на вещи.


Пъхнете нещо в джобчето

А защо да не зашиете на калъфката на възглавницата изящно малко джобче в избрана от вас форма. Търсете контраст и... подходящи по размер листчета, които да поставяте в джобчето с послания до половинката си.


Казали сме "джобче", ще кажем и "копче"

Това не е най-удобната възглавница за следобедния ви сън, но пък е интересна и ефектна украса за дивана в дневната или кухнята. Подредете еднакви копчета в стройни редици или разпръснете различни по големина и цвят из цялата предна част на калъфката. Със сигурност получавате неповторим ефект и един уникален аксесоар за дома.

Който веднъж е започнал да разкрасява жилището си с любов и с търсене на добри идеи, непременно се оглежда за нови и нови подобрения. В случай че се нуждаете от професионална помощ за проектите си за декорация у дома, обърнете се към специалистите в MaistorPlus. Подайте безплатна заявка, споделете какви са желанията ви, сравнете получените оферти и оставените отзиви от предишни клиенти за работата на изпълнителите. Така ще се чувствате уверени и спокойни, когато избирате майстор за работа в дома ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта