Ето кои са най-впечатляващите тенденции в интериорния дизайн през 2021 досега

Публикувано на 20/10/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 20/10/2021 | Видяно 1 392 пъти

 

Краят на годината наближава и е съвсем естествено да погледнем назад и да видим какво сме направили през изминаващата година и доволни ли сме от резултатите. Или пък да помислим за тенденциите в интериорния дизайн, които са оставили отпечатък в съзнанието ни през 2021 г. Тук разглеждаме и ви показваме някои от най-впечатляващите интериорни решения през последните месеци. И загатваме какво да очаквате през 2022 г. по отношение на декора на дома. 

А в случай, че решите да пренесете някоя от представените тенденции във вашия дом и имате нужда от професионална помощ, не се колебайте да потърсите професионално съдействие от специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Завръщането на пъстрите цветове

 

Неутралните цветове винаги ще имат специално място в интериорния дизайн. През 2021 г. обаче започна да се забелязва и приятното присъствие на тонове в по-пъстрите гами. Благодарение на това, че през последните почти две години все повече и повече ни се налага да стоим у дома, осъзнахме, че в жилищата ни липсва цвят. През последните няколко години в дизайна на почит бяха неутрални цветове. Сега обаче това се променя. И освен стил, ни се иска стаите ни да разказват история и да показват характера ни. 

Според дизайнери тенденцията за внасяне на повече цвят в интериора ще се запази и през 2022 г. През следващата година се очаква актуални да бъдат дълбоките тъмни нюанси като графитено, синьо, зелено и кафяво.

Вижте още: Кухня в розово... Защо не?


Място за релакс

 

Още едино от приятните неща, които отминаващата година ни носи, е пораждащото се у нас желание да обособим в жилището си специално място за отмора. Място, в което можем да избягаме от ежедневните грижи и да починем след дългия работен ден. 

Създаването на кътчета, специално отредени за релакс, е важна стъпка към по-доброто ни здраве - и физически, и ментално. Независимо дали ще отделим по-светъл ъгъл или ще преобразим цяла стая, проектирането на красиво място, където да починем и да се отдадем на безгрижие,  е ключово.

Най-често тези кътчета се превръщат в място за домашни тренировки, мини библиотека или пък домашни барове. 


Специален кът за домашните любимци

 

Ако сте един от многото горди собственици на космат приятел, то със сигурност в дома ви сте обособили кътче, което е само и единствено негово. 

В последната година и половина все повече хора станаха собственици на домашни любимци. А тези които вече имаха такива, започнаха да им обръщат още повече внимание. И тъй като домът е мястото, в което и домашните любимци, и техните собственици прекарват най-много време, в интериорния дизайн се забеляза тенденция, при която за косматите приятели се обособява специален кът. 

Ако все още не сте пренесли тази тенденция във вашия дом, имаме няколко решение за вас:

  • Ако имате куче или котка, то обособето пространството под някое стълбище и създайте кътче, в което то да почива или да играе.

  • Рафтовете са идеално поле за игри на всяко коте. Може да преобразите част от тях така, че да може вашия мъник свободно да си играе там.

  • На пазара се предлагат множество атрактивни предмети за котки - играчки, в които могат да точат нотките си или пък интересни мултифункционални легла. 

  • Още един начин да внесете интересен юрих в интериора е като добавите интересни и закачливи купички за храна и вода на вашите любимци. 

 

Тенденциите идват и си отминават, но най-важното е да създадете дом, в който да се чувствате наистина добре. За постигането на мечтаното жилище, можете да поискате професионална помощ от специалистите, регистрирани в платформата ни. Те не само ще ви дадат ценни насоки, но и ще изготвят проект, изцяло съобразен с важите нужди и желания. За да изберете изпълнител, е нужно единствено да подадете заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които да сравните, за да изберете най-добрата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Пламен VIP
Плочки и теракот, Пловдив
13 извършени проекта
Maistor
Шпакловки, София
Александър Костянев VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
9 извършени проекта
Владимир Георгиев
Боядисване и декорация, София
Archinavt
Архитектура и дизайн, София
SD AURA 64
Изолация и Саниране, Добрич
1 извършен проект