Кухня в розово… Защо не?

Публикувано на 19/11/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 19/11/2020 | Видяно 5 061 пъти

Определено трудно бихме асоциирали розовия цвят с кухнята. Той е идеален за детска стая за момиче, за хол или работно място. Но не по-ефектен е и за избора на тонове в кухнята. На първо четене този избор е доста смел и дори леко налудничав. Крайният резултат обаче ще ви накара да се замислите дали не е време за го поканите и във вашия дом.

Ако желаете интериора в кухнята ви да бъде по-различен и интересен, то със сигурност розовото е вашият цвят. С негова помощ много лесно ще внесете индивидуалност и стил в интериора. Той чудесно се комбинира с бял мрамор и сиви тонове. Освен това розовата гама е толкова богата, че няма как да не намерите вашия нюанс. И за да ви убедим, че кухня в розово може да бъде наистина очарователно, тук сме ви приготвили няколко идеи и насоки как да я реализирате.


Светлорозова кухня с отворен план

Стига да разполагате с достатъчно пространство, за да имате кухня с отворен план, то в този случай розовият цвят може да сътвори истинско чудо.

  • Стени в светлите тонове на розовото перфектно си хармонират с по-тъмни нюанси на кафяво, сиво и дори черно.
  • Освен че ще внесе допълнителна хармония и позитивно настроение, с помощта за светлорозово оптически ще увеличите пространството.
  • За постигане на още по-голям контраст е добре да заложите на тъмен под – кафяв, сив или черен – всичко зависи от вашите предпочитания. Но едно е сигурно – на финалната права ще се изненадате от крайния резултат.

Вижте още: Баня в розово – стилният и нетипичен избор! 


Пастелни розови шкафове в комбинация с мраморен плот

Гарантираме ви, че тези двамата са много добри приятели, които съжителстват в абсолютна хармония. Розовите шкафове, комбинирани с мраморен плот в бяло е съчетание, което превръща всяка скучна кухня в истинско бижу. Няма как да не се влюбите в нея!

  • Пастелните цветове на розовото са много удачен избор за кухненски шкафове. Те се поддържат лесно, а освен това дават и много стил в интериора.
  • И белият мрамор, и розовият цвят чудесно се съчетават с всякаква зелена растителност. Затова помислете в посока дали да не заложите на цветни аксесоари. И все пак, ако имате проблеми с отглеждането на растения, винаги може да ги замените с изкуствени такива. Да, чарът им не е същият, но все пак е някакъв компромисен вариант.


Розови акценти за разкош

И все пак, ако идеята за розови кухненски шкафове ви се струва прекалено смела, то за вас също има алтернатива. Съвсем спокойно може да заложите на мебели в топли розови нюанси, които да внесат уют в помещението. Хубавото на този вариант е, че по всяко време може да правите промени в цялостната визия на стаята, само с помощта на нови столове в друг цвят.

  • За получаването на розов кухненски гръб, не е нужно да избирате плочки или плоскост в такъв цвят. Съвсем лесно и много бюджетно решение е използването на фолио, което да преобрази облика на помещението. А чудесната новина е, че ще може да го смените в мига, когато ви омръзне.
  • Трапезни столове в розовата гама ще бъдат ключът към постигането на крайния успех.
  • Ако кухнята и холът ви са в една стая, то няма да сгрешите, ако изберете меката мебел да бъде в розова гама.


Класиката – розово и сиво

Много харесвате кухни в сиво и ви се струва прекалено скучно да ги комбинирате с бяло? Искате нещо нестандартно, но пък много стилно? Точно за вас е перфектната симбиоза на розовото и сивото. И да, това съчетание е еднакво подходящо както за всекидневната, така и кухнята.

  • Добре би било по-голяма част от цветовата гама да е в сив цвят. По този начин розовото ще се откроява много лесно и ще придаде интригуващата нотка.
  • Оставете розовото да бъде акцентна точка. Може да я внесете чрез един модул на кухненски шкаф, гръб на плота или различни декоративни елементи.
  • За постигането на този ефект може да ви помогнат и кухненски уреди в розов цвят, които да бъдат поставени на плота. Но нека не се заблуждаваме – постигането на тази идея ще бъде малко по-трудна, тъй като розовият цвят не е сред най-популярните за кафемашина, тостер или пасатор.

Убедихте ли се, че няма нищо страшно да имате кухня в розово? И няма как такова помещение да остане незабелязано от всичките ви приятели. Със сигурност този избор е нестандартен, но по нищо не отстъпва на всеки друг типичен цвят. Ако искате да бъдете уникални – заложете на нещо нестандартно, което ви кара да се чувствате щастливи, докато приготвяте любимите си спагети.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Магнит С ЕООД
Боядисване и декорация, София
58 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта