New Eclectic – тренд в интериорния дизайн през 2020

Публикувано на 28/01/2020 от Мира Петърчева | Последна редакция на 28/01/2020 | Видяно 2 174 пъти

Чувствате ли се мотивирани да започнете годината с някаква промяна в интериора на жилището си? Тогава тази статия е точно за вас. Може винаги да внесете нов стил в дома си като получите вдъхновение от новите тенденции за 2020 г. в интериорния дизайн. Меки, успокояващи нюанси на зеленото, тапети с големи флорални елементи, сини плочки…Наистина изненадите предстоят. За консултация в най-новите актуални трендове в дизайна за дома през 2020, свържете се със специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Защо всяка година има новости в интериорния дизайн?

Всъщност дали някога сте си задавали въпроса откъде идват всички тези нови тенденции в интериора?

  • Тенденциите обикновено са отражение на променящите се социални и културни настроения.
  • Преди да се стигне до тях се прави оценка от дизайнерите на социално-политическия, икономическия и културния пейзаж, като те си задава следните въпроси: Как хората ще мислят и ще се чувстват след една година? Как ще трябва изглежда нашия дом тогава? Какви събития или технологии могат да повлияят на това? 
  • След това дизайнерите обсъждат конкретно естетическите референции, цветовете, формите и материалите, които искат да бъдат в дизайна. И които най-добре отразяват тяхното усещане.

По този начин независими един от друг дизайнери, художници и архитекти създават идеи и дизайни, които имат потенциала да станат тренд.


2020 – какво да очакваме

Правилото за 2020 гласи: Интериорните тенденции за дома трябва да са свежи, но достатъчно познати, за да се чувства човек комфортно и има атмосфера, която стимулира конкретна дейност. Без значение дали става въпрос за помещение, предназначено за готвене, гледане на телевизия или просто за отличен сън.

  • Една от най-големите промени за 2020 година е как ние, хората, подхождаме към тенденциите днес: какво е важно за всеки човек в неговия дом и как иска да се чувства в него, а не просто да се гонят естетическите тенденции.
  • Такъв подход придава на някои от тенденциите дълголетие.
  • Не по-малко важно е да се търсят и тенденции, които са еволюция на нещо, с което вече сме запознати. Те могат да се развият и в бъдеще. 


Как ще изглеждат нашите домове отвътре през 2020 г.?

Развиващият се свят около нас диктува кое ще бъде следващото голямо нещо - от изкуството и дизайна до музиката и модата. Когато знаете какво се случва, можете да интерпретирате стиловете и сами да изградите оригинален дом.

  • Новият тренд е с голям акцент върху японската култура, не само в отговор на Световната купа по ръгби и Олимпиадата в Япония, но и защото традиционните понятия като wabi sabi (красотата на несъвършеното) и ikigai (съсредоточеност върху нещата, които дават смисъл  в живота ни) никога не са били по-важни за потребителите.
  • Цветовата схема също се променя – тази година хит е класическото синьо според Pantone. Истинско завръщане към класиката. Актуални ще бъдат също: успокояващото зелено, енергизиращото люляково и топлия карамел. 
  • Гледайки напред, има връщане към по-смелите цветове и по-личен подход към декорирането, който е в стил – "Не ме интересува какво мислят другите."

Вижте още: Уаби-саби (Wabi-Sabi) стил – природен минимализъм, небрежност и изящна красота


New Eclectic – запомнете този интериорен тренд, който определя 2020 г.

Да, определено през 2020 ще видим по-еклектичен, силно декоративен интериор. Става дума за тенденцията New Eclectic, която е истински празник в интериорния дизайн;  смели цветове и форми. 

  • Разбира се, можете просто да смените калъфките на възглавничките си с по-смела колекция или да добавите ярка, декоративна стена в дневната си. Важно е да се чувствате оптимистично и да изразявате себе си! За целта се опитайте да създадете пространство, в което ви е забавно да живеете и което е комфортно за релакс.
  • В интериорния дизайн през 2020 година неотменно присъства връзката с природата. Важно е как ние, хората, се свързваме с нея дори в дома си. Това е нарастваща тенденция в последните 3-4 години, която се запазва и през 2020 г.

И така, ето как най-лесно да отразите интериорните тенденции на 2020 г.  – просто добавете няколко аксесоара към схемата в дома си, за да го освежите. Те могат да са в синьо или да носят духа на Япония. Дори възглавница в актуалния класически син цвят ще придаде на вашето пространство модерен нюанс.

Ако желаете да внесете промяна в жилището си, съобразно новите тенденции за 2020 г.,  потърсете професионална помощ от опитните специалисти, регистрирани в сайта ни. За да се свържете с тях е необходимо единствено да подадете безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
83 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта