Великолепен апартамент в индустриален стил

Публикувано на 10/07/2020 от Биляна Нинова | Последна редакция на 10/07/2020 | Видяно 4 306 пъти

Декоративни тухлени стени, ковано желязо, бетон – индустриалният стил може да звучи студен или неподходящ за жилище, но ние ще ви докажем, че всъщност той може да бъде много интересен, оригинален и да се впиеше идеално в една по-нестандартна представа за жилище.

Подбрали сме един великолепен пример за апартамент в този стил, с който ще ви покажем неговите предимства. Ако ви допада стила и смятате, че това е домът на мечите ви – свържете се с опитен дизайнер, който ще преобрази и най-скучния апартамент и ще го превърне в произведение на изкуството, достойно за страниците на списание. 


Отворено пространство и много светлина

Отворените пространства са много типични за жилищата в индустриален стил. Както се разбира и от името му, той е вдъхновен от елементите, характерни по-скоро за складови помещения, стари производствени сгради и фабрики. В тях най-често няма разделение на различните помещения и всичко е събрано в едно общо хале. Затова и този апартамент е типичен пример за този стил. 

  • Отворено пространство, отделено на кътове и метална стълба, водеща към второ ниво. 
  • Долната част на жилището е оформена като дневна с мека мебел и кухненски бокс.
  • Заложено е на дървените и метални елементи, най-вече ковано желязо, остри ръбове, постери и картини без рамки, метални лампи и много естествена светлина.
  • В същото време апартаментът е много модерно оборудван с всичко необходимо, а различните елементи са идеално съчетани в хармоничен интериор, напълно издържан в индустриален стил. 

Вижте още: Внесете дръзкия индустриален стил в интериора на спалнята!


Драматизъм и тъмни цветове

Индустриалният стил е всичко друго, но не и универсален. Той е оригинален, уникален, интересен и въздействащ, но определено не допада на всеки. Драматичен е, може би, думата, която го описва най-добре. За да постигнете този ефект, трябва да заложите на тъмните цветове и естествените материали.

  • В апартаментът, който ви представяме е постигнат чудесен контраст между тъмните стени, светлия барплот, белия таван и многото светлина, която влиза през големите прозорци.
  • Този дизайн е допълнен от красивия метален блясък на модерните уреди от неръждаема стомана, столовете от ковано желязо и масивният дървен плот, който освен чудесно място за работа и хранене, е и елементът, който смекчава визията на кухнята, внася доза топлина и я прави изключително фукционалана и стилна. 


Спалня от бетон и голи тухли

Има хора, които си мечтаят да спят в палатка на плажа, но има и такива, които предпочитат уличния, градски стил и ърбън дизайн. Именно за тях е и този великолепен интериор, който откриваме на второто ниво на апартамента.

  • Без врати и без прегради, единствено красива метална стълба дели спалнята от пространството долу. А тя е издържано изцяло в индустриалния стил на жилището и впечатлява със смела визия и уникален дизайн.
  • Гола тухлена стена е съчетана с бетон, метална етажерка и кожени мебели.
  • Острите ръбове и тъмните цветове са смекчени, благодарение на декоративни възглавници, меки завивки и чудесен килим. Те правят стаята комфортна и въпреки уличния стил, запазват усещането за уютно помещение за почивка и сън. 


Не е нужно да живеете в бивш склад или фабрика, за да постигнете тази изключително въздействаща визия в собственото си жилище. В нашия сайт има регистрирани дизайнери, които с радост и професионализъм ще ви дадат идеи и насоки. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект, без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко конкурентни оферти, които да сравните и да изберете тази, която ви допада най-много.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
7 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
9 извършени проекта
Ихтиандер Никифоров
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта