Великолепен апартамент в индустриален стил

Публикувано на 10/07/2020 от Биляна Нинова | Последна редакция на 10/07/2020 | Видяно 4 236 пъти

Декоративни тухлени стени, ковано желязо, бетон – индустриалният стил може да звучи студен или неподходящ за жилище, но ние ще ви докажем, че всъщност той може да бъде много интересен, оригинален и да се впиеше идеално в една по-нестандартна представа за жилище.

Подбрали сме един великолепен пример за апартамент в този стил, с който ще ви покажем неговите предимства. Ако ви допада стила и смятате, че това е домът на мечите ви – свържете се с опитен дизайнер, който ще преобрази и най-скучния апартамент и ще го превърне в произведение на изкуството, достойно за страниците на списание. 


Отворено пространство и много светлина

Отворените пространства са много типични за жилищата в индустриален стил. Както се разбира и от името му, той е вдъхновен от елементите, характерни по-скоро за складови помещения, стари производствени сгради и фабрики. В тях най-често няма разделение на различните помещения и всичко е събрано в едно общо хале. Затова и този апартамент е типичен пример за този стил. 

  • Отворено пространство, отделено на кътове и метална стълба, водеща към второ ниво. 
  • Долната част на жилището е оформена като дневна с мека мебел и кухненски бокс.
  • Заложено е на дървените и метални елементи, най-вече ковано желязо, остри ръбове, постери и картини без рамки, метални лампи и много естествена светлина.
  • В същото време апартаментът е много модерно оборудван с всичко необходимо, а различните елементи са идеално съчетани в хармоничен интериор, напълно издържан в индустриален стил. 

Вижте още: Внесете дръзкия индустриален стил в интериора на спалнята!


Драматизъм и тъмни цветове

Индустриалният стил е всичко друго, но не и универсален. Той е оригинален, уникален, интересен и въздействащ, но определено не допада на всеки. Драматичен е, може би, думата, която го описва най-добре. За да постигнете този ефект, трябва да заложите на тъмните цветове и естествените материали.

  • В апартаментът, който ви представяме е постигнат чудесен контраст между тъмните стени, светлия барплот, белия таван и многото светлина, която влиза през големите прозорци.
  • Този дизайн е допълнен от красивия метален блясък на модерните уреди от неръждаема стомана, столовете от ковано желязо и масивният дървен плот, който освен чудесно място за работа и хранене, е и елементът, който смекчава визията на кухнята, внася доза топлина и я прави изключително фукционалана и стилна. 


Спалня от бетон и голи тухли

Има хора, които си мечтаят да спят в палатка на плажа, но има и такива, които предпочитат уличния, градски стил и ърбън дизайн. Именно за тях е и този великолепен интериор, който откриваме на второто ниво на апартамента.

  • Без врати и без прегради, единствено красива метална стълба дели спалнята от пространството долу. А тя е издържано изцяло в индустриалния стил на жилището и впечатлява със смела визия и уникален дизайн.
  • Гола тухлена стена е съчетана с бетон, метална етажерка и кожени мебели.
  • Острите ръбове и тъмните цветове са смекчени, благодарение на декоративни възглавници, меки завивки и чудесен килим. Те правят стаята комфортна и въпреки уличния стил, запазват усещането за уютно помещение за почивка и сън. 


Не е нужно да живеете в бивш склад или фабрика, за да постигнете тази изключително въздействаща визия в собственото си жилище. В нашия сайт има регистрирани дизайнери, които с радост и професионализъм ще ви дадат идеи и насоки. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект, без задължително обвързване. В отговор ще получите няколко конкурентни оферти, които да сравните и да изберете тази, която ви допада най-много.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
48 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта