Драматизъм и тъмни цветове

Последна редакция на 26/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 919 пъти

Индустриалният стил е всичко друго, но не и универсален. Той е оригинален, уникален, интересен и въздействащ, но определено не допада на всеки. Драматичен е, може би, думата, която го описва най-добре. За да постигнете този ефект, трябва да заложите на тъмните цветове и естествените материали.

  • В апартаментът, който ви представяме е постигнат чудесен контраст между тъмните стени, светлия барплот, белия таван и многото светлина, която влиза през големите прозорци.
  • Този дизайн е допълнен от красивия метален блясък на модерните уреди от неръждаема стомана, столовете от ковано желязо и масивният дървен плот, който освен чудесно място за работа и хранене, е и елементът, който смекчава визията на кухнята, внася доза топлина и я прави изключително фукционалана и стилна. 

Свързано:

Идеи за хол Великолепен апартамент в индустриален стил

Огромен френски прозорец с красива метална дограма обхваща цялата стена на жилището. Това от една страна крайно непрактично решение - от гледна точка на отопление, прави апартамента изключително светъл и отваря невероятна гледка към отсрещните сгради. Дълги, почти прозрачни завеси, чиято цел е да скриват любопитните погледи, обрамчват прозорците и създават още по-просторно и леко усещане. Като изключим многото естествена светлина, дизайнът е изцяло решен в тъмни тонове. Преобладават нюанси на кафявото, черно, сиво, в комбинация с много метал и дърво. Въпреки, че би следвало жилището да е много неуютно, неговият интериор е толкова добре комбиниран и балансиран, че цялостното усещане е много приятно, приветливо и интересно, по-скоро напомня на ергенска квартира, но съвсем спокойно би могло да бъде и жилище на модерна и много креативна жена. Кухнята е напълно оборудвана с модерна техника, а върху една от стените е изградена великолепна библиотека от тъмно дърво, с пространство за телевизор и система за озвучаване. На високите стени, до тавана, са окачени картини, рисувани с графит, които идеално се съчетават с цялостното градско, бунтарско, модерно звучене. Прекрасен акцент създава и червеното кресло, което изглежда като своеобразен трон - специално място за почивка за собственика на този уникален апартамент.