Отворено пространство и много светлина

Последна редакция на 28/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 945 пъти

Отворените пространства са много типични за жилищата в индустриален стил. Както се разбира и от името му, той е вдъхновен от елементите, характерни по-скоро за складови помещения, стари производствени сгради и фабрики. В тях най-често няма разделение на различните помещения и всичко е събрано в едно общо хале. Затова и този апартамент е типичен пример за този стил. 

  • Отворено пространство, отделено на кътове и метална стълба, водеща към второ ниво. 
  • Долната част на жилището е оформена като дневна с мека мебел и кухненски бокс.
  • Заложено е на дървените и метални елементи, най-вече ковано желязо, остри ръбове, постери и картини без рамки, метални лампи и много естествена светлина.
  • В същото време апартаментът е много модерно оборудван с всичко необходимо, а различните елементи са идеално съчетани в хармоничен интериор, напълно издържан в индустриален стил. 

Вижте още: Внесете дръзкия индустриален стил в интериора на спалнята!

Свързано:

Идеи за кухня Великолепен апартамент в индустриален стил

За съвременните жилища отворените пространства са доста характерни. Типичните, най-вече за американския стил, големи помещения, които съчетават в себе си кухненски бокс, хол и трапзария, стават все по-често срещани и у нас. Те са изключително красиви и удобни, особено, когато хората искат да прекарват повече време заедно и да общуват помежду си, докато извършват различни дейности. В индустриалния стил общите помещения са изнесени на едно съвсем различни ниво. Тук говорим за цял апартамент, който е изцяло отворен, въпреки наличнието на различни нива. На тази снимка ще забележите великолепната кухня, както и стълбището, което води към горния етаж, който представлява в действителност платформа, която е превърната в спалня. Това интериорно решение е много интересно, много оригинално и едновременно с това много типично за жилищата в този стил. Удобството е наличието на много светлина, простор и високите тавани. Известен дискомфорт би създало ако в апартамента живеят повече от двама души, заради липсата на какъвто и да било ограничител на шумовете. Освен интересното разпределение, тук можем да обърнем внимание и на великолепно оборудваната кухня, оригиналната идея за етажерка от ковано желязо както и на много интересните високи черни бар столове, които оформят кът за хранене до масивния дървен плот.