Внесете дръзкия индустриален стил в интериора на спалнята!

Публикувано на 10/01/2018 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 05/01/2018 | Видяно 2 687 пъти

Искате ли да се сдобиете с красива, възхитителна и впечатляваща спалня, придържайки се към необходимия уют и комфорт? Това е напълно постижимо чрез декорирането на интимното помещение в индустриален стил. Подчинените на промишлени акценти помещения излъчват спокойствие и свобода. Индустриалните елементи в интериора на спалнята връщат към детството, където всеки се наслаждава на сладък сън върху дървеното легло или железните рамки. Архитектурните форми и хитрите комбинации, съчетани с неутрални тонове и естествени материали само засилват приятната атмосфера. Към тях добавете артистични изображения, свежи фрагменти, бетонна стена и голямо легло – разположете ги по интересен начин и ще преобразите обстановката. Разгледайте различните трикове и съвети, а за тяхното реализиране в дома се обърнете към дизайнерите, регистрирани в MaistorPlus.


Индустриалният стил акцентира върху архитектурните форми

Очарованието на индустриалния стил се крие в разнообразието от материали, които са напълно съвместими помежду си. Един от най-емблематичните му аспекти е самата архитектура. Тя се простира от тухлените стени през нестандартните стълбища и високи тавани. Интересните проекти са безброй, а отличителната им черта е винаги една и съща – креативността. За да създадете мечтан изискан и невероятен интериор в спалнята добавете индустриално усещане чрез тухлено допълнение на стената. Металните лампи са практично и напълно постижимо решение. Не се ограничавайте единствено дотук. Мебели и предмети, изработен от метал, ще променят облика и ще обособят облика на зоната ви за нощен сън. Съчетаването на двата несъвместими материала е ключово за вашия избор на визия. Разположете метален рафт за книги, който да превърнете в библиотека, но не забравяйте към хладното усещане да добавите и топлия естествен вид на дървото.


Бетонна стена за по-необикновен вид в интериора на спалнята

Индустриалните нотки лесно могат да бъдат комбинирани с различни цветове и форми, тъй като стилът е гъвкав и интересен. Ако нестандартният интериор на спалнята ви е търсен ефект, заложете на бетонната стена. Този материал намира все по-голямо приложение във визията и детайлите. Комбинацията между него, изчистените форми и геометричността създават елегатнтост в  пространството на всяко помещение. Може да изградите едната вътрешна стена изцяло от бетон, като на места оставите вградени отворени рафтове, на които да разположите растения, снимки или ярки акценти. Този интериор за спалнята е лесно постижим и не изисква допълнителни разходи за боядисване или лепете на тапети.


Подходящото цветово оформление при индустриален стил

Индустриалните помещения залагат на нeутралната палитра, позволяваща на смелите архитектурни елементи да изпъкнат на преден план. Кафявото, черното и цялата гама на сивото са гъвкави и най-често използвани. Към тях се добавят декоративни елементи в ярки цветове, които се открояват на семплия фон. Дървената облицовка идеално пасва на тези характеристики. Използването на естествения материал е подходящо за голяма част от обзавеждането като шкафове, дивани и маси. Превърнете основния герой - леглото, в акцент на тази стая. Изберете такова в нестандартна форма, изработено от интересни детайли или просто изключително странно, носейки чудатост.


Интериор на спалня, създаден чрез вдъхновението на личността

Без значение в какъв стил декорирате личното пространство, най-важната характеристика е да добавите частичка от себе си. Всеки интериор на спалнята се нуждае от индивидуални решения, които да бъдат съобразени с размера и формата на помещението. Индустриалното пространство не прави изключение. Добавете мекота към хладната визия чрез разполагането на кожи на пода или подберете подобна тапицерия за меката мебел. Дайте израз на личностните усещания и оставете изкуството, подредено на стените, да говори от ваше име. Артистичните елементи са задължителни, независимо дали предпочитате илюстрации, плакати, черно-бяла фотография или модерно изкуство. Най-лесното постигане на този ефект е да закачите снимки и колажи с вас и любимите хора.


Ръководство за създаване на индустриален стил в интериора на спалнята

Опростеният дизайн е характерен за индустриалния стил. Неговите елементи са забележителни, очароват и лесно се комбинират. Ако вече сте решили да добавите класическия индустриализъм в интериора на спалнята, ето няколко елемента, които задължително трябва да присъстват:

  • Семпли мебели от метал, кожа или дърво;
  • Цветни палитри с по-тъмните нюанси на бялото, сивото, кафяво и черно;
  • Ярки акценти, вдъхновени от ретро предмети и елементи, интересни джаджи и изображения;
  • Минимални, фини и модерни тапицерии;
  • Пространства с отворена концепция, свобода, помещения с високи тавани и забележителна архитектура.

Всички тези условия са лесно постижими за създаване на уют в интериора на спалнята, особено когато имате под ръка доказани специалисти. Заявете своя проект напълно безплатно и изберете от получените конкурентни оферти. Разгледайте бизнес профилите на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, и оставете оценка за работата им.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
valeros3 LTD
Покривни услуги, София
17 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта