Завладяващи форми, съчетали особеностите на скандинавския дизайн с иновативните решения

Публикувано на 30/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 28 796 пъти

За да ви вдъхновим да реализирате промяна и в своето жилище, днес ще ви покажем един впечатляващ дом, съчетал особеностите на скандинавския дизайн с иновативни решения за разпределение на пространството. Кои от тях бихте интегрирали при ремонта на своя апартамент? Споделете с нас идеите си, а професионална помощ за реализирането им потърсете от доказаните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Отвореното пространство среща нуждата от уединение

Това изумително жилище впечатлява с обзавеждане в скандинавски стил, което придава по-съвременно звучене на иначе индустриалния му облик. То е разположено във Вилнюс, Литва и заема 85 кв.м., като успява да побере в тях невероятна кухня и зона за хранене, уютна дневна и приказна спалня! Проектът е дело на архитектите от InArch и е реализиран през 2015г., като се превръща в перфектен пример за това как отвореното пространство и чувството за уединение у дома могат да вървят ръка за ръка.

Виж още: Склад в Лондон се превръща в прекрасен луксозен апартамент


Дневната е светла и изключително уютна

Уютната дневна е разположена на първия етаж в този дом, като е обединена в голямо общо помещение заедно с кухнята и зоната за хранене. Дизайнерите умело са използвали предимствата на отвореното пространство, като са заложили и на големи прозорци, обхващащи напълно разстоянието от пода до тавана. По този начин дневната изглежда по-свежа и приветлива, като естествената светлина през деня омекотява яркото присъствие на дървени елементи в помещението.


Дървените детайли допринасят за оригиналното излъчване на дневната

Ако обърнем специално внимание на обзавеждането на дневната, ще забележим, че в нея отчетливо доминират сивото и бялото, като те са разчупени визуално от интересни дървени детайли. Централна роля в помещението заема удобният диван, който оползотворява изцяло ъгъла, като едновременно създава усещане за спокойствие и релакс. Вградените стенни рафтове пък компенсират липсата на достатъчно площ за поставяне на декорации, а синьото кресло се превръща в друг стилен акцент, който допринася за оригиналното излъчване на стаята.


Зоната за хранене е удобна и приветлива

Дневната неусетно прелива в гостоприемна зона за хранене, която има основна роля за излъчването на общото помещение. Нейният дизайн съчетава функционален кухненски остров и маса за хранене, като по този начин осигурява допълнително място за съхранение на съдове и кухненски пособия. И това, ако не е умно дизайнерско решение, което да интегрирате в своя дом!

Виж още: Впечатляващи идеи за интериорен дизайн на домашен офис


Кухнята е подчинена на изчистените линии и семплия дизайн

Кухненският модул се отличава с невероятна функционалност и минималистичен дизайн, който е в пълен синхрон с визията на зоната за хранене. По този начин тя е приобщена към кухнята и заедно оформят едно приветливо и хармонично пространство. Впечатление прави черният кухненски гръб, който ярко контрастира на белите шкафове, без обаче да прави помещението тъмно или схлупено. Както в останалата част от жилището, така и тук дървото присъства осезаемо, като този път обхваща подовата настилка и кухненските плотове.


До прозореца е оформено кътче за отмора и релакс

Усещането за топлина и уют превръща това просторно жилище в истински оазис на спокойствието. Огромен принос в тази посока има приятното местенце за отмора и релакс, оформено непосредствено до прозореца. То скрива радиатора, като по този начин допринася за артистичния и интригуващ облик на дома, без да бъде в разрез с доминиращите цветове и материали. Чаша горещо кафе и любима книга са единственото, което ви трябва за пълен релакс в този страхотен кът!


Спалнята е отделена с ефектна стъклена стена

Спалнята е разположена на втория етаж, като е отделена от останалата част от дома посредством удобно дървено стълбище. За да осигурят достатъчно светлина в малкото помещение, дизайнерите решават стената срещу леглото да бъде стъклена. Усещането за уединение обаче не е нарушено, тъй като спалнята разполага с плътни завеси, които спират видимостта от долния етаж.


Спалнята осигурява необходимото спокойствие и уединение

Спалното помещение е уютно и изключително приятно, като основен акцент в неговия дизайн е оригиналната табла за леглото, която приема ролята и на страхотен декоративен елемент. Подобно на дневната, в обзавеждането тук също преобладават нюансите на сивото и бялото, а дървените детайли интегрират естествената природна красота в съвременния интериор.

Виж още: Преоткрийте мансардата, като я превърнете в уютна дневна


Банята е обзаведена изцяло в стила на жилището

Дизайнът на банята е в пълно съзвучие с този на останалата част от жилището, като тук впечатление правят интригуващите форми на плочките, които придават доза артистичност на помещението. Голямото огледало, в комбинация с подходящо осветление, пък уголемява визуално банята, а непосредствено под него е разположен функционален шкаф за съхранение на кърпи и тоалетни принадлежности. Ако това жилище ви вдъхнови да преобразите и своя дом, заявете проект при нас напълно безплатно и реализирайте и най-смелите си интериорни мечти с помощта на доказани специалисти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта