Склад в Лондон се превръща в прекрасен луксозен апартамент

Публикувано на 17/03/2016 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 07/07/2016 | Видяно 4 893 пъти

Красив дом може да се създаде от всевъзможни помещения, когато се намесват опитни дизайнерски ръце. Дори и да не сте си представяли, че е възможно търговски склад да се превърне в мечтано място за живеене, гарнирано със стил и лукс, сега е моментът да се уверите, че подобни чудеса са напълно осъществими. В тази статия ще ви покажем очарователните резултати от работата на професионални дизайнери, които преобразуват складово помещение в Лондон в прекрасен луксозен апартамент. А за да подобрите визията на вашето българско жилище, винаги можете да разчитате на специалистите в MaistorPlus.


Предизвикателството на преустройството

Задачата да преустроят помещения, служещи за склад, в удобно и луксозно жилище, крие своите предизвикателства, и дизайнерите от Chris Dyson Architects с готовност ги приемат. В първоначалния ѝ вид, сградата, с която се заемат, е на две нива, горното от които представлява обикновен дървен навес. Решението е двете нива да се запазят, като горното е отредено за дневния тракт, а това под него - за спалните.

Вижте още: Стилен апартамент ви захласва с лондонския си дух


Ърбън стил за основната жилищна част

Собствениците на апартамента са млада двойка, чието желание е било да се внесе ърбън стил в основната жилищна част. Затова проектантите решават да обединят в отворена зона кухненската и трапезарната части, които да преливат към дневната и терасите.


Геометрия и свежи цветове за дневната

Геометрията удобно се е разположила в дневната, като кръгли и правоъгълни форми правят компания на свежите сини и жълти цветове. Единствено килимът успява да разчупи малко обстановката, обявявайки лек бойкот на правите ъгли.


Внимание към детайла

Луксозният облик на апартамента става възможен и благодарение на усета към детайла, който дизайнерите демонстрират. Това проличава в немалка степен в кухнята, където всеки елемент е добре обмислен. Полиран бетон е използваният материал за бар-столовете, шкафчетата са покрити със спрей-лак, а за кухненския гръб са избрани малки плочки и технически камък. На снимката вдясно виждаме една от общо четирите бани в жилището.


Поглед към терасата

Големи, стъклени, плъзгащи се врати отварят път към една от терасите, където под открито небе домакините могат да се насладят на сутрешното си кафе или следобедния си чай. Има достатъчно място и за танци, ако решат да предизвикат гостите си.

Вижте още: В духа на съвременното изкуство - парижки апартамент, който очарова


Надолу към първата спалня

Спомняте ли ли колко са баните? Спалните също са четири, като всички са разположени на долното жилищно ниво. Показваме ви двете най-характерни, като започваме с тази, отличаваща се с по-съвременен облик. За нея са избрани изчистени линии, доминира сивият цвят, но погледът веднага бива прикован от жълтия акцент на леглото, който успява да придаде щипка приветливост на помещението.


Старо и ново си подават ръка

Индустриалният стил във втората спалня е реверанс към времето, когато луксозният апартамент, от който тя е част, е бил обикновен търговски склад. Запазени са автентичните тухлени стени, които перфектно кореспондират с останалите интериорни решения.

Вдъхновяващи резултати можете да постигнете и вие за своя дом, бързо и лесно, като се доверите на доказани професионалисти в сферата на интериорния дизайн. Направете безплатна заявка, сравнете оферти и препоръки към кандидатствалите по проекта ви изпълнители и се спрете на този, който най-добре е успял да прочете желанията ви.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта