Интериорно предизвикателство: Как да обзаведем мансарда?

Публикувано на 24/11/2015 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 5 590 пъти

Ако вашето подпокривно пространство има само едната страна прозорци, съветваме ви под тях да разположите дневната си. Да, идеята за спалня, която гледа право към звездите, е изключително романтична, но най-добре е да я жертвате в името на общия интериор. Разполагайки меката мебел в най-светлата част от мансардата, вие ще получите едно изключително уютно и гостоприемно кътче. Освен това, по този начин ще имате възможността да сътворите уединено пространство за спалнята, изолирайки я от останалата част на студиото.


Интериорно предизвикателство: Как да обзаведем мансарда?

В наши дни, артистичното пространство под покрива е равностойно, дори предпочитано жилище. То позволява на своите собственици да се развихрят с дизайна и да вложат голяма доза личен стил. Покривната конструкция на мансардата прави стените скосени, което налага и по-нестандартното обзавеждане, с което се характеризират тези жилища. Ако и вие разполагате с подобно романтично местенце, което не знаете как да пуснете в експлоатация, можете да почерпите идеи от тази статия или да се свържете с интериорни дизайнери.


Заложете на качествени покривни прозорци

Няма съмнение, че за уюта и добрия вид на всяка една мансарда голяма роля играят прозорците, така че не бива да ги подценявате. Те могат да превърнат мрачното таванско помещение в истински слънчев оазис. Затова, преди да преминете към обзавеждането, помислете добре какъв тип прозорци ще отговарят на спецификите на вашата мансарда. Можете да изберете прозорец с електрическо управление на отваряне и затваряне. Така, когато завали, а вие сте забравили прозореца отворен, датчикът за дъжд, монтиран от външната страна, ще подаде сигнал и прозорецът ще се затвори още след първите капки дъжд. Не забравяйте, че големите красиви прозорци осигуряват прекрасна панорамна гледка над града, което е възможно най-добрата декорация на вашето жилище.

Вижте още: С какво трябва да внимавате при избора и монтажа на покривни прозорци?


Една по-различна спалня

Животът в мансарда е едно артистично приключение с дъх на авантюризъм. В такъв случай защо не бъдете смели и не заложите на оригинална спалня, съобразена с конструкцията на вашето таванско помещение? Можете да замените традиционното легло с такова, наподобяващо хамак. Използвайте на пръв поглед нефункционалния гредоред, за да закачите вашата очарователна спалня.

Вижте още: 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн


Малка таванска кухня за големи кулинарни подвизи

Независимо с колко малко пространство разполагате, винаги може да отделите 2 кв.м. за една очарователна миниатюрна кухня. Гарантираме ви, че практичността ѝ съвсем не зависи от квадратурата. Най-добрият вариант е да използвате вградени кухненски мебели, които да разположите под прозореца или в някоя непотребна ниша, която така или иначе няма да оползотворите. Можете визуално да разграничите пространството, поставяйки плочки вместо ламинат. В случай че се притеснявате от ароматите, които ще се разнасят из цялата мансарда, докато готвите, проектирайте малко прозорче точно над кухненския бокс, в комбинация с качествен абсорбатор.

Вие бихте ли живели в романтична мансарда? Ако разполагате с такова помещение, за което имате идеи как би трябвало да изглежда, не се колебайте да ги обсъдите с интериорни дизайнери, които ще ви дадат ценни съвети. Направете безплатно запитване и ще получите конкурентни оферти. Разгледайте профилите на различните изпълнители, прочетете мнения за тяхната работа и направете най-добрия избор за вас!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта