12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн

Публикувано на 28/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 19 720 пъти

Кулинарните вдъхновения със сигурност се случват лесно в тази кухня под звездите. Модерна, свежа, готова да поднесе най-вкусните гозби на всеки, прекрачил прага ѝ.


Друг прочит на детска стая в мансарда

А ето един, малко по-различен прочит на детска стая, помещаваща се в мансарда. Тук цветовете са малко по-изострени, ярки, което обаче по никакъв начин не осуетява усещането за уют. Масичката на колела поднася лека рустик закачка в интериора, а наредените край нея възглавнички подканват веднага да седнем и да опитаме от апетитните плодове.


Просторна мансарда в Стокхолм

Разкриваме ви само малка част от просторна мансарда, намираща са близо до един от големите паркове в Стокхолм. Жилищната ѝ площ заема 261 кв.м., като има възможност да бъде разширена до 301 кв.м. Тъмните мебели подчертават акцента на характерните за скандинавския стил светли тонове, а светлината лесно си проправя път през разнообразието от прозорци.


Мансардна стая в Хирона, Испания

Стара каменна ферма, разположена в испанския град Хирона, се преобразява в уютен дом, благодарение на креативността на дизайнерското студио "Ferran Lopez Roca Arquitectura". Решението да се запази част от камъка и да се съчетае с топлотата на дървото, е дало като резултат тази предразполагаща към пълноценен отдих мансардна стая.


12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайн

Животът в мансарда дава по-специална и романтична гледна точка към света. Доближава ни много повече до небето и всички слънчеви, облачни и звездни дарове, които то може да ни поднесе. Виенските кифли, придружени от каничка кафе, се чувстват като у дома си в тези подпокривни пространства, а за да ви помогнем да ги усетите още по-добре, ви предлагаме да се насладите на 12 уникални мансарди, които ще ви очароват с дизайна си. Междувременно, регистрираните в нашия сайт интериорни дизайнери са винаги готови да осъществят вашите идеи.

Първото, което приковава вниманието в тази очарователна мансарда на снимката отгоре, е великолепната гледка, разкриваща се през прозорците. Свежият въздух може да се усети дори през екрана, а симпатичните стайни растения, разположени до меката бяла мебел и в кухненската част, още повече подсилват връзката с природата.

Вижте още: Как се изолира подпокривно пространство


Мансарда в ретро стил

Ретро духът така е обсебил тази мансарда, че почти сме готови да чуем скърцането на дървените дъски по пода, поне докато не забележим, че всъщност настилката е от плочки. За сметка на това дървото заема немалка част от стените, тавана, дори и в някои мебели се е настанило. Единствено окаченият телевизор ни показва, че домът е по-близо до нашето съвремие.


Мансарда със спомени

Пространството под покрива често се използва за съхранение на стари снимки, дрехи, рисунки, изобщо - спомени. Очевидно, не е нужно всички те да бъдат затваряни в неугледни кашони, след като могат да бъдат извадени на показ и да допълнят по прекрасен начин интериора.


Мансарда в бяло, отново в Стокхолм

Изглежда, че Стокхолм има какво да предложи по отношение на стилното обзавеждане на жилища, заемащи подпокривното пространство. Тази мансарда в бяло събужда изкушението да се отпуснем с книга в ръка в удобните, меки столове, или просто да помечтаем, отправили мисълта си далеч, през прозореца.

Вижте още: Жилище с отворен план: предимства и недостатъци


Мансарда, приютила детска стая

Мансардата, която виждате тук, е приютила детска стая. Приятните пастелни цветове, избрани за нея, могат да укротят и най-буйното хлапе. Белият гардероб е почти незабележим, а за изморилите се от игра е предвидена малка масичка със забавни зелени столчета, непосредствено до леглото.


Живописна мансарда в ярки цветове

Умеещите да създават красиви цветни феерии с четка и бои винаги ще имат известно предимство в създаването на оригинални интериорни решения. Излючение не прави и тази живописна мансарда, която извиква радостни емоции от пръв поглед.


Стилна и артистична мансарда на шест струни

Тази стилна и артистична мансарда изглежда така, сякаш повелителят на китарата всеки момент ще влезе отново, за да ни покори със шестте ѝ струни. Осветлението умело допълва това внушение, а закачливо надничащите от тавана часовници отмерват щастливите мигове, които всеки може да изживее тук.


Приветлива мансарда с перспектива

Истински умела игра с пространството се е получила в тази приветлива мансарда. Съединяващите скосовете от двете страни дървени греди дават перспектива и дълбочина на помещението. Прозорците осигуряват щедра светлина, а за ведрото настроение се грижат цветните възглавнички, подредени върху иначе строгия сив диван.

Вашето местенце под покрива също може да се превърне в прекрасна, уютна мансарда. Нужно е само да споделите желанията си с професионалистите в MaistorPlus, като заявите проект към тях, напълно безплатно и без обвързване. В кратки срокове ще получите конкурентни оферти, ще можете да сравните профилите на кандидатствалите изпълнители, отзиви за тяхната работа. Вие решавате кого да поканите на оглед и кого да наемете, а след приключване на възложената от вас задача, оставете своята оценка в сайта.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
16 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта