20-годишен български студент управлява климатика у дома от всяка точка на света

Публикувано на 17/09/2015 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 10/07/2016 | Видяно 2 054 пъти

Климатик, който управлявате от всяка точка на света. Звучи като извадено от филм от далечното бъдеще, но си е ралност с настояща дата. Възможно е благодарение на креативността на един млад, 20-годишен студент. Казва се Любомир Янчев и е от България. Изобретението му привлича инвестиция от един милион лева, а бизнесът му се разраства не само у нас, но и в чужбина.


Нужни са само смартфон и работещ интернет

Интелигентното изобретение на младия студент ни дава възможност да управляваме климатика си у дома, независимо в коя точка на света се намираме. За целта е достатъчно да разполагаме със смартфон, таблет или друго средство за мобилна комуникация, разполагащо с работещ интернет.


Тя се казва Мелиса и привлича за автора си един милион лева

Името на проекта, спечелил доверието на двама инвеститори, частен и европейски, по програма Джереми, е Мелиса. "Мелиса беше само мечта, година и половина по-късно тя вече е готов продукт. Толкова много безсънни нощи най-накрая се изплатиха", споделя Любомир Янчев.

Мелиса е достатъчно умна, за да знае кога да накара климатика да работи, при какви градуси, в подходящ режим. Щом засече, че сте на път за дома си, тя вече включва уреда, така че да се приберете в условията на приятна за вас температура. Наред с това води подробна статистика за това кога изпозвате климатика си, по колко време, както и какви разходи спестявате с нейна помощ. Устройството убедително се отправя и към международния пазар.


Тагове:

У нас

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта