Свежи и практични идеи за декорацията в дома ви (част втора)

Публикувано на 28/02/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 28/02/2020 | Видяно 1 110 пъти

В първата част на статията вече ви запознахме с някои свежи и практични идеи за вашата интериорна декорация, която ще превърне дома ви в сбъдната мечта. Разбрахте колко е важно и полезно да:

  • разчупите обстановката в дадена стая с три различни цвята;
  • направите уникална стена, която приковава вниманието към себе си;
  • пренаредите рафта за книги по точно определен начин.

Във втората част ще се запознаете с необходимостта от периодичното осъществяване на малки, но значими промени, както и добавянето на цветя и естествени предмети към декорацията. Ще ви обясним и защо е толкова важен вашият избор, свързан с определени елементи от интериорната украса. Ако имате нужда от преобразяване на дома си, независимо дали става въпрос за градинското пространство, всекидневната, кухнята, спалнята или друго кътче от дома ви, регистрираните в нашата платформа. Интериорните специалисти могат да ви бъдат изключително полезни.


Правете регулярно малки промени

Задължително условие е да правите регулярно малки промени, защото техният принос в зареждането с невероятна енергия на вашия дом е много голям.

  • Промяната на нюансите на прозорците, калъфките на възглавниците, цветовете на завесите и други подобни дребни, но важни детайли, могат да превърнат една стая в нещо наистина специално.
  • Хората се отегчават да виждат едни и същи неща отново и отново, те искат промени, иновации, свежи, интелигентни и практични идеи, които са реализирани по възможно най-добрия начин.
  • Всяка малка промяна има своя чар, който да внесе в дома ви. Не си мислете, че от нея няма смисъл. Напротив! Много често точно малките детайли имат огромна сила!

Вижте още: 5 интересни тенденции при избора на завеси за спалнята


Изберете няколко по-големи и забележими елементи

Хората често се опитват да поставят няколко дребни неща в една стая, като малки масички и други подобни елементи на интериорната декорация. По този начин обаче, единственото, което ще постигнете, е да живеете в изкуствено претрупано жилище, в което не можете спокойно да си поемете дъх. Така че винаги е по-добре да изберете масивни столове, голям диван и може би лъскав фотьойл, ако в помещението има място и за това.

Идеята е да имате по-малко, но по-големи и необходими предмети в стаята си, отколкото повече малки предмети, които излишно затормозяват интериора. Балансираната комбинацията от размерите и стиловете на отделните предмети винаги е била присъща на добрата интериорна декорация.


Добавете цветя и естествена декорация

Естествените цветя и растения добавят свеж щрих в дома, който искате да преобразите. Не се колебайте да добавите живи растения и флорални аранжировки във всяка стая – това е последният акцент на съвършенството на вашата интериорна украса.

  • Налични са много лесни за поддържане растения, които имат сравнително дълъг живот, ако се гледат правилно.
  • Ако все пак се притеснявате и търсите друга опция, освен цветята и растенията, опитайте да включите в плана на вашата интериорна украса естествени предмети като пера или мънички клонки в специална ваза. Разнообразието е огромно, въпросът е да изберете най-балансираното решение за вашия дом. Само така, той ще стане едно пространство с характерна духовна атмосфера, в която да се чувствате комфортно и уютно.

В първата част на статията споменахме, че е важно да не забравяте следното: именно вие ще живеете в преобразения дом с любимите си хора, ще посрещате скъпи гости, ще имате множество незабравими мигове. Затова е важно да реализирате най-подходящата за вас интериорна декорация. Това е възможно дори и с по-ограничен бюджет, стига да се придържате към идеите, съветите и решенията, които вече ви дадохме. В случай че имате нужда от професионална помощ, консултирайте се с доказаните специалисти, регистрирани при нас. Освен това, винаги можете да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта