Свежи и практични идеи за декорацията в дома ви (част първа)

Публикувано на 19/02/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 19/02/2020 | Видяно 504 пъти

Искате да преобразите дома си, но разполагате с ограничен бюджет за необходимата интериорна декорация? Това е често срещан казус. Домашната украса може да изглежда много скъпа, трудна и дори плашеща задача. Но ако имате желание и сте достатъчно решителни, бихте могли да откриете алтернативни начини, чрез които да получите като краен резултат мечтания дом.

В интериорната декорация няма правила и не изисква само професионална експертиза и строга дисциплина, а по-скоро изобретателност и творческа креативност. В тази статия ще ви представим няколко свежи и практични идеи за вашата интериорна декорация. На сайта ни по всяко време можете, напълно безплатно, да се запознаете с регистрираните в MaistorPlus изпълнители, да разгледате техните бизнес страници и да сравнявате конкретни оферти, избирайки най-подходящата за вас.


Разчупете обстановката със стая в три цвята

Стая в един или два цвята изглежда монотонна и скучна, изключително предвидима и прекалено банална. Разчупете обстановката в три цвята! Изборът на подходяща комбинация може да придаде на стаята ви изцяло нов облик, да й вдъхне нов живот, да я зареди с особена атмосфера. Трите цвята се разпределят така:

  • единият цвят е този за самите стени;
  • вторият е за по-големите предмети като столове и дивани;
  • третият – за допълнителни аксесоари като декоративни възглавнички и цветя.

Дори ако искате да използвате един цвят за вашата стая, би било добре да експериментирате с различните нюанси на цвета – това е решение, което също ще ви свърши отлична работа.


Направете уникална стена – едно прекрасно допълнение към дома ви

Вашата уникална стена е едно прекрасно допълнение към съвършения ви дом. Тя със сигурност трудно ще бъде забравена от онези, които веднъж вече са я забелязали.

  • Използването на залепващи цветя и звезди са част от страхотните идеи за интериорна украса „Направи си сам“. По този начин се акцентира върху въпросната стена и се балансират отношенията между останалите елементи на интериорната декорация.
  • Винаги помнете, че при направата на вашата уникална стена, останалите стени трябва да бъдат в по-светли нюанси, за да не се получи излишно претоварване на обстановката, което да създаде чувство за изкуственост.

Вижте още: Уникална декорация за дома, която ще го зареди с артистичност


Пренаредете рафта за книги

Начинът, по който вашите любими книги са подредени на рафта, е изключително важен и лесно забележим детайл от интериорната ви декорация.

  • За да преодолеете клишето и усещането за нещо типично и обикновено, можете да подредите книгите по цветови признак и/или да добавите аксесоари и различни акценти в декора като скулптури, цветя, вази.
  • Книгите могат да бъдат страхотен декоративен акцент във всеки интериор. Те внасят уют и хармония в помещението. 
  • Експериментирайте смело! Ако пък поставите стол или пейка с възглавници в близост до рафта, ще имате възможността да се насладите на своя малък литературен кът.


Използвайте горепосочените идеи и съвети, за да преобразите дома си

Ако решите да използвате гореспоменатите идеи и съвети за новата интериорна декорация на вашия дом, то със сигурност ще останете удовлетворени от крайните резултати. В тази мисия може да се доверите и на доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Ние обаче не спираме дотук – във втората част на статията ще имате възможността да получите още полезна и интересна информация за интериорната украса на вашия дом.

Не забравяйте, че вие ще живеете в него с любимите си хора, ще посрещате много гости, ще имате редица незабравими моменти. Затова използвайте собствената си творческа енергия, креативност и инициативност, за да превърнете дома си в истинско съвършенство. А на сайта на MaistorPlus по всяко време имате опцията да направите безплатна заявка за проект. Можете да избирате изпълнители, да сравнявате оферти, дори да оставите обратна връзка, при това – без обвързване!