Свежи и практични идеи за декорацията в дома ви (част първа)

Публикувано на 19/02/2020 от Атанас Янев | Последна редакция на 19/02/2020 | Видяно 1 837 пъти

Искате да преобразите дома си, но разполагате с ограничен бюджет за необходимата интериорна декорация? Това е често срещан казус. Домашната украса може да изглежда много скъпа, трудна и дори плашеща задача. Но ако имате желание и сте достатъчно решителни, бихте могли да откриете алтернативни начини, чрез които да получите като краен резултат мечтания дом.

В интериорната декорация няма правила и не изисква само професионална експертиза и строга дисциплина, а по-скоро изобретателност и творческа креативност. В тази статия ще ви представим няколко свежи и практични идеи за вашата интериорна декорация. На сайта ни по всяко време можете, напълно безплатно, да се запознаете с регистрираните в MaistorPlus изпълнители, да разгледате техните бизнес страници и да сравнявате конкретни оферти, избирайки най-подходящата за вас.


Разчупете обстановката със стая в три цвята

Стая в един или два цвята изглежда монотонна и скучна, изключително предвидима и прекалено банална. Разчупете обстановката в три цвята! Изборът на подходяща комбинация може да придаде на стаята ви изцяло нов облик, да й вдъхне нов живот, да я зареди с особена атмосфера. Трите цвята се разпределят така:

  • единият цвят е този за самите стени;
  • вторият е за по-големите предмети като столове и дивани;
  • третият – за допълнителни аксесоари като декоративни възглавнички и цветя.

Дори ако искате да използвате един цвят за вашата стая, би било добре да експериментирате с различните нюанси на цвета – това е решение, което също ще ви свърши отлична работа.


Направете уникална стена – едно прекрасно допълнение към дома ви

Вашата уникална стена е едно прекрасно допълнение към съвършения ви дом. Тя със сигурност трудно ще бъде забравена от онези, които веднъж вече са я забелязали.

  • Използването на залепващи цветя и звезди са част от страхотните идеи за интериорна украса „Направи си сам“. По този начин се акцентира върху въпросната стена и се балансират отношенията между останалите елементи на интериорната декорация.
  • Винаги помнете, че при направата на вашата уникална стена, останалите стени трябва да бъдат в по-светли нюанси, за да не се получи излишно претоварване на обстановката, което да създаде чувство за изкуственост.

Вижте още: Уникална декорация за дома, която ще го зареди с артистичност


Пренаредете рафта за книги

Начинът, по който вашите любими книги са подредени на рафта, е изключително важен и лесно забележим детайл от интериорната ви декорация.

  • За да преодолеете клишето и усещането за нещо типично и обикновено, можете да подредите книгите по цветови признак и/или да добавите аксесоари и различни акценти в декора като скулптури, цветя, вази.
  • Книгите могат да бъдат страхотен декоративен акцент във всеки интериор. Те внасят уют и хармония в помещението. 
  • Експериментирайте смело! Ако пък поставите стол или пейка с възглавници в близост до рафта, ще имате възможността да се насладите на своя малък литературен кът.


Използвайте горепосочените идеи и съвети, за да преобразите дома си

Ако решите да използвате гореспоменатите идеи и съвети за новата интериорна декорация на вашия дом, то със сигурност ще останете удовлетворени от крайните резултати. В тази мисия може да се доверите и на доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. Ние обаче не спираме дотук – във втората част на статията ще имате възможността да получите още полезна и интересна информация за интериорната украса на вашия дом.

Не забравяйте, че вие ще живеете в него с любимите си хора, ще посрещате много гости, ще имате редица незабравими моменти. Затова използвайте собствената си творческа енергия, креативност и инициативност, за да превърнете дома си в истинско съвършенство. А на сайта на MaistorPlus по всяко време имате опцията да направите безплатна заявка за проект. Можете да избирате изпълнители, да сравнявате оферти, дори да оставите обратна връзка, при това – без обвързване!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта