Уникална декорация за дома, която ще го зареди с артистичност

Публикувано на 04/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/02/2019 | Видяно 900 пъти

Как да изберете най-добрата декорация за дома с минимално количество усилия, но и резултатите да бъдат внушителни, красиви и забележими? Изборът е голям, може би вече търсите варианти, но сте объркани и не знаете как да внесете това, което искате, или дори по-лошо - не знаете какво искате? Днес ще ви представим няколко нестандартни идеи за красиви интериорни елементи, които внасят въздух, живот, разнообразие и правят помещенията привлекателни и артистични. Не се колебайте да се допитате за още съвети до изпитаните вътрешни дизайнери, които с радост ще изпълнят и най-смелите ви желания, постигайки хармонична и уютна среда за живеене.


Интересен фокус върху стената

В днешни дни съществуват всякакви интересни интериорни изобретения. Едно от тях е стенният часовник, чиито циферблат и стрелки са разположени директно върху стената, а механизмът - вграден в нея. Той може да бъде и просто декоративен такъв, без механизъм. За да решите как да комбинирате подобна декорация за дома с останалите елементи в него - проектирайте.

  • Изберете цветова схема - неутрални основи с цветни акценти или цветни основи с неутрално обзавеждане.
  • Сивото е чудесен цвят, който можете да вложите като фон, върху който да градите интересни дизайнерски композиции.
  • Какъв ще бъде цветният акцент на фона на сива стена е ваш избор - подобно "платно" позволява изключителна проява на въображение. Жълто, оранжево, тюркоаз, синьо, дори червено, зелено или лилаво, въобще - каквото си пожелаете. Можете да внесете дори няколко различни акцента, които се връзват помежду си, както е посочено на двете снимки.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят


Поканете необичайното изкуство в дома си

Ако сте сред почитателите на нестандартното изкуство, то защо не го превърнете в красива част от декорацията в дома? Пъстри картини с интересни изображения, снимки, имитиращи прозорци, надникващи във великолепни градини и към безкрайни пейзажи, дори карикатури, чудати скулптури и т.н. Възползвайте се. Вашето жилище е мястото, на което можете да си позволите да се развихрите. Стига да подходите умерено - няма да сбъркате. Постарайте се избраният елемент да бъде фокус и акцент в стаята, като запазите останалите компоненти в нея семпли и изчистени, за да може избраната творба да изпъква, но и да се създаде баланс. Така с помощта на един единствен компонент ще раздвижите изцяло помещението - бързо и бюджетно.


Монохромна стая? Защо пък не!

Ако пък обожавате нестандартната декорация за дома, но предпочитате да се поберете в по-семпли рамки - монохромният стил е правилният избор за вас.

  • Спрете се на два любими цвята и използвайте само тях за всеки елемент от дизайна на помещението. Минималистите често предпочитат неутрални цветове като бяло и черно, но подходящите за вас могат да бъдат жълто и сиво, бяло и лилаво, черно и розово, бежово и кафяво.
  • Използвайте стратегия при внасянето им - нека основите бъдат облечени в по-светлия цвят, а по-яркият или тъмен такъв да бъде акцент.
  • Можете да подберете пищна или минимална декорация - съобразете се с това дали цветовете, които сте избрали, не са прекалено пъстри, което в комбинация с много предмети може да създаде усещане за хаотичност. Стремете се към баланс.


Изберете тематична зона

Ако не искате да нанасяте промени в цялото жилище - изберете един кът, в който да вложите тематична декорация. 

  • На първо място изберете каква ще бъде темата. Изборът е голям - винтидж, релакс зона, индустриален дизайн, арт-декор, ориенталски мотиви и т.н. 
  • Изградете подходящ фон, върху който да разположите композицията си - семплите основи винаги са удачен избор.
  • Подберете подходящи за целта елементи - от декорация, до възглавници, дори мебели. 
  • Творете - разположете симетрично или хаотично избраната декорация, изборът е във вашите ръце. 

Възползвайте се от възможността да се допитате до професионалист, който да ви помогне с всички дизайнерски решения в интериора.  Пуснете заявка за проект, който специалистите да изпълнят за вас. Ще имате възможността да изберете сами с кого да работите, след като разгледате предложенията и профилите на различните фирми. Изборът на красива декорация за дома никога не е бил по-лесен, а услугата е напълно безплатна и необвързваща!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
BulSpace VIP
Боядисване и декорация, Исперих
1 извършен проект
MX Строй ООД
Ремонт на баня, София
10 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
9 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
58 извършени проекта