Уникална декорация за дома, която ще го зареди с артистичност

Публикувано на 04/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/02/2019 | Видяно 2 260 пъти

Как да изберете най-добрата декорация за дома с минимално количество усилия, но и резултатите да бъдат внушителни, красиви и забележими? Изборът е голям, може би вече търсите варианти, но сте объркани и не знаете как да внесете това, което искате, или дори по-лошо - не знаете какво искате? Днес ще ви представим няколко нестандартни идеи за красиви интериорни елементи, които внасят въздух, живот, разнообразие и правят помещенията привлекателни и артистични. Не се колебайте да се допитате за още съвети до изпитаните вътрешни дизайнери, които с радост ще изпълнят и най-смелите ви желания, постигайки хармонична и уютна среда за живеене.


Интересен фокус върху стената

В днешни дни съществуват всякакви интересни интериорни изобретения. Едно от тях е стенният часовник, чиито циферблат и стрелки са разположени директно върху стената, а механизмът - вграден в нея. Той може да бъде и просто декоративен такъв, без механизъм. За да решите как да комбинирате подобна декорация за дома с останалите елементи в него - проектирайте.

  • Изберете цветова схема - неутрални основи с цветни акценти или цветни основи с неутрално обзавеждане.
  • Сивото е чудесен цвят, който можете да вложите като фон, върху който да градите интересни дизайнерски композиции.
  • Какъв ще бъде цветният акцент на фона на сива стена е ваш избор - подобно "платно" позволява изключителна проява на въображение. Жълто, оранжево, тюркоаз, синьо, дори червено, зелено или лилаво, въобще - каквото си пожелаете. Можете да внесете дори няколко различни акцента, които се връзват помежду си, както е посочено на двете снимки.

Виж още: Сиво в интериора - един рядко предпочитан цвят


Поканете необичайното изкуство в дома си

Ако сте сред почитателите на нестандартното изкуство, то защо не го превърнете в красива част от декорацията в дома? Пъстри картини с интересни изображения, снимки, имитиращи прозорци, надникващи във великолепни градини и към безкрайни пейзажи, дори карикатури, чудати скулптури и т.н. Възползвайте се. Вашето жилище е мястото, на което можете да си позволите да се развихрите. Стига да подходите умерено - няма да сбъркате. Постарайте се избраният елемент да бъде фокус и акцент в стаята, като запазите останалите компоненти в нея семпли и изчистени, за да може избраната творба да изпъква, но и да се създаде баланс. Така с помощта на един единствен компонент ще раздвижите изцяло помещението - бързо и бюджетно.


Монохромна стая? Защо пък не!

Ако пък обожавате нестандартната декорация за дома, но предпочитате да се поберете в по-семпли рамки - монохромният стил е правилният избор за вас.

  • Спрете се на два любими цвята и използвайте само тях за всеки елемент от дизайна на помещението. Минималистите често предпочитат неутрални цветове като бяло и черно, но подходящите за вас могат да бъдат жълто и сиво, бяло и лилаво, черно и розово, бежово и кафяво.
  • Използвайте стратегия при внасянето им - нека основите бъдат облечени в по-светлия цвят, а по-яркият или тъмен такъв да бъде акцент.
  • Можете да подберете пищна или минимална декорация - съобразете се с това дали цветовете, които сте избрали, не са прекалено пъстри, което в комбинация с много предмети може да създаде усещане за хаотичност. Стремете се към баланс.


Изберете тематична зона

Ако не искате да нанасяте промени в цялото жилище - изберете един кът, в който да вложите тематична декорация. 

  • На първо място изберете каква ще бъде темата. Изборът е голям - винтидж, релакс зона, индустриален дизайн, арт-декор, ориенталски мотиви и т.н. 
  • Изградете подходящ фон, върху който да разположите композицията си - семплите основи винаги са удачен избор.
  • Подберете подходящи за целта елементи - от декорация, до възглавници, дори мебели. 
  • Творете - разположете симетрично или хаотично избраната декорация, изборът е във вашите ръце. 

Възползвайте се от възможността да се допитате до професионалист, който да ви помогне с всички дизайнерски решения в интериора.  Пуснете заявка за проект, който специалистите да изпълнят за вас. Ще имате възможността да изберете сами с кого да работите, след като разгледате предложенията и профилите на различните фирми. Изборът на красива декорация за дома никога не е бил по-лесен, а услугата е напълно безплатна и необвързваща!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Нов Дом
Цялостен ремонт, Пловдив
32 извършени проекта
Нов Дом
Цялостен ремонт, Пловдив
32 извършени проекта
Васил Михайлов
Цялостен ремонт, Пловдив
52 извършени проекта
Васил Михайлов
Цялостен ремонт, Пловдив
52 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта