6 свежи декорации за дома

Публикувано на 28/09/2019 от Вероника Ценкова | Последна редакция на 18/11/2019 | Видяно 771 пъти

Ако се чудите как да съживите пространството. Да внесете цвят в иначе скучния интериор. Или пък да разнообразите атмосферата във вашия дом без да се заемате с цялостен ремонт. То тогава можете да заложите на няколко интересни и модерни декорации, които напълно да преобразят пространството и да внесат свежест в жилището ви. В следната статия ще имате възможност да се запознаете с тези лесни трикове и да подберете такива, които да отговарят на вашия интериор и предпочитания.

Ако пък се затруднявате в избора или имате нужда от помощ да превърнете идеите си в реалност, можете да се обърнете към някой от професионалните дизайнери, регистрирани в нашия сайт. Те ще ви съдействат да реализирате вашите проекти, както и да ви дадат още нови интериорни идеи и съвети подходящи за вас.


Цветна лента на стълбището

В множество домове стълбището е онзи малък тесен ъгъл, който не се харесва никому. Превръщането на скучното стълбище в творчески боядисано такова изцяло ще преобрази атмосферата в целия интериор.

  • Боядисайте бялото стълбище с цветна лента в ярък цвят, който привлича вниманието. Можете да добавите ивица на рамките. По този начин окото се извежда нагоре и се придава красива оптическа илюзия. Този контраст е модерен и превръща този детайл от интериора в интересен орнамент от декора. За да направите идеята още по-интересна, можете да заложите на уникални шарки като модели с вертикална линия.


Цветни платна върху стената

Запълнете пространството на празната стена с боядисани платна в различни размери и цветове:

  • Можете да изберете платна с интересни вдъхновяващи надписи или цитати, които ви подхождат и говорят за вашата личност.
  • Вариант е да се спрете и на платна на разнообразни картини по ваш вкус.
  • Или пък да заложите на едноцветни платна в най-различни палитри от цветове върху бялата стена.

Платната внасят свежест и разнообразие в декора. Размерът им може да съобразите ефикастно с пространството, с което разполагате. Тази идея е изключително подходяща декорация за малките пространства, тъй като покриването на стените спестява от пространството, което иначе декорацията би заела, ако е поставена  на пода или по шкафовете.

Вижте още: Няколко лесни стъпки за създаването на уникална стенна галерия


Тапет върху вътрешната стена на шкафовете

Тапетите също могат успешно да се включат в мисията за атрактивна декорация на вашето жилище:

  • Поставете парче тапет с интересни орнаменти по вътрешната страна на вратите на шкафовете, за да създадете оригинален и привличащ погледа ефект.
  • Можете да облепите цялата вътрешна част на мебелите или само елементи от нея. Това ще разчупи обстановката във вашия дом и ще придаде модерен стил на шкафчетата.
  • Освен това е една лесна за изпълнение идея с която ще можете да приложите в употреба онези останали ролки за тапети, които не знаете какво да правите.

Вижте още: Тапетите – актуални или отживелица?


Покривка за маса в стил омбре

Променете обстановката във вашата дневна или кухня като смените скучната, еднообразна покривка с такава в стил омбре. Можете да експериментирате с най-различни цветове като розово, оранжево или пък жълто. Преливащите се нюанси са изключително интересни и забавни, но и същевременно стилни и елегантни. За да завършите изцяло този вид, добавете салфетки в същия цвят. Така ще се храните в уютно и колоритно пространство, което внася позитивно настроение и очарова окото.


Орхидеи в бяла стая

Освежаващи и изпълващи с нежни емоции, орхидеите са лек и приятен начин да внесете привличаща погледа украса в бялата стая. Вариращи от най-различни цветове, от нежно розово до наситено лилаво, те са чудесен акцент в декора и освен това ухаят прекрасно. Живите цветя никога няма да излязат от мода и ще придадат свежест в иначе прекалено сериозните пространства. Така стаята изглежда стилна и същевременно красива. 

Наред със самите цветя, в част от декорацията можете да превърнете и кашпите, в които са поставен. Подберете последните в цветове и форми, които максимално ще подхождат на интериора ви, за да постигнете една естетическа и хармонична визия.  


Огледала с уникални рамки

Извън практическото използване на огледалата във вашата спалня, всекидневна или антре, те не само правят стаята да изглежда по-голяма и визуално по-ярка, а и могат да бъдат използвани като оригинална декорация. Заменете еднообразните им рамки с такива в различни форми с уникални орнаменти по тях. Те са един уникален завършек към интериора на стаята. Можете да заложите на ярки цветове, които да привличат окото и да изпъкват на фона на иначе обикновените бели или тъмни цветове. Или пък да заложите на по-семпли такива, които да се вписват леко в обстановката, без да ѝ натежават.

Надяваме се да сте се заредили с много нови идеи и още повече вдъхновение за промяна на вашето пространство. Но ако имате необходимост от още съвети за интересни декорации и акценти към интериора, можете да пуснете напълно безплатно заявка за проект към регистрираните специалисти по дизайн, регистрирани в нашия сайт. По този начин в кратки срокове ще можете да сравните оферти от няколко изпълнители, да разгледате профилите им и рейтинга им, формиран от клиенти, ползвали услугите им, и да вземете оптимално решение дали и с кого желаете да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
Isodom
Цялостен ремонт, Панагюрище
6 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Ремонти
ВиК Услуги, София
15 извършени проекта
"Никола Лазаров"
Ремонт на баня, София
54 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
27 извършени проекта