6 свежи декорации за дома

Публикувано на 28/09/2019 от Вероника Ценкова | Последна редакция на 18/11/2019 | Видяно 2 030 пъти

Ако се чудите как да съживите пространството. Да внесете цвят в иначе скучния интериор. Или пък да разнообразите атмосферата във вашия дом без да се заемате с цялостен ремонт. То тогава можете да заложите на няколко интересни и модерни декорации, които напълно да преобразят пространството и да внесат свежест в жилището ви. В следната статия ще имате възможност да се запознаете с тези лесни трикове и да подберете такива, които да отговарят на вашия интериор и предпочитания.

Ако пък се затруднявате в избора или имате нужда от помощ да превърнете идеите си в реалност, можете да се обърнете към някой от професионалните дизайнери, регистрирани в нашия сайт. Те ще ви съдействат да реализирате вашите проекти, както и да ви дадат още нови интериорни идеи и съвети подходящи за вас.


Цветна лента на стълбището

В множество домове стълбището е онзи малък тесен ъгъл, който не се харесва никому. Превръщането на скучното стълбище в творчески боядисано такова изцяло ще преобрази атмосферата в целия интериор.

  • Боядисайте бялото стълбище с цветна лента в ярък цвят, който привлича вниманието. Можете да добавите ивица на рамките. По този начин окото се извежда нагоре и се придава красива оптическа илюзия. Този контраст е модерен и превръща този детайл от интериора в интересен орнамент от декора. За да направите идеята още по-интересна, можете да заложите на уникални шарки като модели с вертикална линия.


Цветни платна върху стената

Запълнете пространството на празната стена с боядисани платна в различни размери и цветове:

  • Можете да изберете платна с интересни вдъхновяващи надписи или цитати, които ви подхождат и говорят за вашата личност.
  • Вариант е да се спрете и на платна на разнообразни картини по ваш вкус.
  • Или пък да заложите на едноцветни платна в най-различни палитри от цветове върху бялата стена.

Платната внасят свежест и разнообразие в декора. Размерът им може да съобразите ефикастно с пространството, с което разполагате. Тази идея е изключително подходяща декорация за малките пространства, тъй като покриването на стените спестява от пространството, което иначе декорацията би заела, ако е поставена  на пода или по шкафовете.

Вижте още: Няколко лесни стъпки за създаването на уникална стенна галерия


Тапет върху вътрешната стена на шкафовете

Тапетите също могат успешно да се включат в мисията за атрактивна декорация на вашето жилище:

  • Поставете парче тапет с интересни орнаменти по вътрешната страна на вратите на шкафовете, за да създадете оригинален и привличащ погледа ефект.
  • Можете да облепите цялата вътрешна част на мебелите или само елементи от нея. Това ще разчупи обстановката във вашия дом и ще придаде модерен стил на шкафчетата.
  • Освен това е една лесна за изпълнение идея с която ще можете да приложите в употреба онези останали ролки за тапети, които не знаете какво да правите.

Вижте още: Тапетите – актуални или отживелица?


Покривка за маса в стил омбре

Променете обстановката във вашата дневна или кухня като смените скучната, еднообразна покривка с такава в стил омбре. Можете да експериментирате с най-различни цветове като розово, оранжево или пък жълто. Преливащите се нюанси са изключително интересни и забавни, но и същевременно стилни и елегантни. За да завършите изцяло този вид, добавете салфетки в същия цвят. Така ще се храните в уютно и колоритно пространство, което внася позитивно настроение и очарова окото.


Орхидеи в бяла стая

Освежаващи и изпълващи с нежни емоции, орхидеите са лек и приятен начин да внесете привличаща погледа украса в бялата стая. Вариращи от най-различни цветове, от нежно розово до наситено лилаво, те са чудесен акцент в декора и освен това ухаят прекрасно. Живите цветя никога няма да излязат от мода и ще придадат свежест в иначе прекалено сериозните пространства. Така стаята изглежда стилна и същевременно красива. 

Наред със самите цветя, в част от декорацията можете да превърнете и кашпите, в които са поставен. Подберете последните в цветове и форми, които максимално ще подхождат на интериора ви, за да постигнете една естетическа и хармонична визия.  


Огледала с уникални рамки

Извън практическото използване на огледалата във вашата спалня, всекидневна или антре, те не само правят стаята да изглежда по-голяма и визуално по-ярка, а и могат да бъдат използвани като оригинална декорация. Заменете еднообразните им рамки с такива в различни форми с уникални орнаменти по тях. Те са един уникален завършек към интериора на стаята. Можете да заложите на ярки цветове, които да привличат окото и да изпъкват на фона на иначе обикновените бели или тъмни цветове. Или пък да заложите на по-семпли такива, които да се вписват леко в обстановката, без да ѝ натежават.

Надяваме се да сте се заредили с много нови идеи и още повече вдъхновение за промяна на вашето пространство. Но ако имате необходимост от още съвети за интересни декорации и акценти към интериора, можете да пуснете напълно безплатно заявка за проект към регистрираните специалисти по дизайн, регистрирани в нашия сайт. По този начин в кратки срокове ще можете да сравните оферти от няколко изпълнители, да разгледате профилите им и рейтинга им, формиран от клиенти, ползвали услугите им, и да вземете оптимално решение дали и с кого желаете да работите. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта