Няколко лесни стъпки за създаването на уникална стенна галерия

Публикувано на 22/08/2019 от Атанас Янев | Последна редакция на 14/11/2019 | Видяно 1 284 пъти

Уникалната стенна галерия може да бъде съставена от ваши лични снимки или от произведения на изобразителното изкуство. Но тя също може да бъде много повече от това. За да си създадете страхотна стенна галерия, започнете с любимите си изображения като фотографии, рисунки или картини, и след това добавете други неща, които цените –  като пощенски картички от любимите ваканции, чинии, бижута или елементи от някоя ваша любима игра. Възможностите са безкрайни, но всичко трябва да бъде направено със стил. За да бъдете спокойни, че ще внесете по удачен начин декорациите в дома си, ви препоръчваме да се обърнете към доказани интериорни дизайнери, каквито можете да откриете сред регистрираните в нашата платформа. 


Цветове, романтика, аристократична тежест

Цветът играе ключова роля в почти всеки аспект на дизайна. Така че, когато вземете решение за проектирате стенна галерия на едно високо ниво, помислете първо за него, тъй като най-вероятно това ще е основната свързваща линия между всичките различни елементи в бъдещата ви галерия. Стените, които имат централно изложение, често изглеждат малко по-строги, по-семпли, по-типични. Подобни стени биха били чудесна опция за галерия във вашето фоайе, трапезария или друго място, в което искате да добавите допълнителна романтика и аристократична тежест.


Нива, повърхности, разнообразие

Изградете стенната си галерия на няколко нива, експериментирайте, разнообразете ситуацията! Използвайте повърхности и други неща (мебели, уреди, артикули, аксесоари). Освен изображения, включете кабелни кутии и проводници, например – така дори телевизорът ви ще стане неизменна част от декора, ще се слее с него и ще го обогати вероятно по неподозиран за вас начин. Помислете за смесването на по-обикновени елементи като недовършени дървени рамки, стари огледала или пресовани цветя, за да балансирате модерното усещане, което се създава от телевизора.

Вижте още: Нека творим нестандартно! 5 креативни идеи за стената


Експериментирайте смело, но дръжте под около баланса

Както всеки дизайнерски проект, стенните галерии също крият своите опасности и рискове, ако не се отнесем към тях с необходимото внимание. В същото време, прекалената баналност в подхода би въздействала на цялостния замисъл по-скоро негативно, би го лишила от въздействие, от страст и експресивност.

Добавянето на нетрадиционни елементи, в този ред на мисли, може да бъде добра опция, но всичко трябва да се прави изключително балансирано, за да не се получи нежелано отрупване на галерията, което ще я накара да изглежда крайно неестествено. Ключът е в намирането на обща спойка между отделните различни елементи и детайли.


Използвайте неизчерпаемите ресурси на въображението си!

Въображението на човека на практика има неизчерпаема сила и безгранични възможности – стенна галерия можете да измислите дори за неподозирани пространства, при това – по доста необичайни начини. Когато планирате следващия си шедьовър на стената, потърсете възможности да мислите извън шаблона, но държейки във всеки един момент сметка и за баланса. Ще се изумите от това, което можете да измислите и което ще се получи.

В същото време, ние от MaistorPlus сме насреща, ако имате нужда да заявите свой индивидуален проект, напълно безплатно и без обвързване, и да получите оферти от доказани и опитни интериорни специалисти, регистрирани в нашия сайт, които да сравните и да се спрете на най-удачната измежду тях.  

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта