Тапетите – актуални или отживелица?

Публикувано на 28/07/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 18/09/2019 | Видяно 2 036 пъти

Оскар Уайлд, отседнал в хотел в Париж, казва: "Моите тапети и аз се сражаваме в дуел на смъртта. Един от нас трябва да напусне."

Тапетът е нещо, което може изцяло да промени стаята или да я съсипе. Изключително важен момент е да съумеем да използваме тапетите по начин, който да не е кичозен и натруфен. Наистина това е елемент, с който човек може да се заиграе и да преобрази стаята за миг. Пазарът предлага изключително широка гама от различни стилове и дизайни. Така че кога, ако не сега да внесете нови промени в дома си?

В случай , че сте готови да пробвате, но не сте сигурни дали именно вашият избор е подходящ, свържете се с регистрираните при нас специалисти в интериорния дизайн, за да получите съвет или още идеи.


Съживете кухнята с красив тапет

Кухнята е място за готвене, както и за прекарване на време с близките ни хора. Може да се каже, че това е сърцето на дома. Комбинирайте плочки и тапет, за да имате акцентиращ елемент. За да създадете винтидж усещане, използвайте тапети с флорален мотив. 

  • Когато избирате тапет за кухнята е важно да се съобразите в цялостната концепция;
  • Добре би било, ако се спрете на такъв тапет, който да е устойчив на влага. Все пак не малко количество пара ще се изсипе във вашата кухня (особено ако я използвате по предназначение);
  • Може да си позволите да заложите на тапет само на една от стените. По този начин ще имате ярък акцент, който да внася и индивидуален почерк в кухнята.

Вижте още: Как да изберем идеалните тапети за всяко помещение?


Акцентирайте върху тавана

Най-честото приложение на тапета е върху стена, но защо да не експериментирате и не го залепите на тавана?Един прекрасен начин да вдъхнете индивидуалност на всяка стая. Имате стотици опции да изберете тапет – с геометрични или флорални елементи, „дървен“ или с металически ефект. Имайте предвид, че когато таванът е с тъмен цвят, вероятността помещението да изглежда по-малко е огромна. Тази идея е оригинална и дръзка. Не всеки би поставил тапет на тавана си. Бъдете смели и направете вашия дом различен! 


Превърнете детската стая в истинска приказка

Ако имате дете, това е един прекрасен начин да внесете приказката в детската му стая. Имате много готови варианти, а имате възможността и да направите тапет по поръчка - с любимите герои на вашето дете. Да, несъмнено той ще бъде една идея по-скъп, но пък и само вие ще имате подобен дизайн. Алтернативен и интересен вариант е тапет стил "карта на света". По този начин вашето дете научава географското положение на континентите, също и животните и растенията, които живеят там. Трябва обаче да се въоръжите с търпение, за да го откриете. Задачата ви няма да е никак лесна и ще ви се наложи да обиколите няколко магазина, докато намерите този, който отива на вашия интериор.

Вижте още: Дизайнът на детската стая заслужава специално внимание!


Създайте красива картина с малко усилия

Последното ни предложение към вас е един малък „направи си сам“ проект. 

  • За неговото реализиране в необходимо да изберете красив тапет като основа;
  • Ще ви трябват и подходящи рамки, с които да декорирате пространството;
  • Ако имате останало парче тапет от ремонтирането на някоя от стаите си, или пък просто сте харесали някой, запретнете ръкави. Необходими ще са ви само четка, лепило и рамка. И voilà имате прекрасен шедьовър, на който можете да се наслаждавате.

Ако имате желанието да промените визията в жилището си, не се притеснявайте да потърсите помощ от регистираните в сайта MaistorPlus професионалисти. Необходимо е само да направите безплатна заявка за проект. След това ще получите няколко оферти, които ще може да сравните и да изберете тази, която според вас е най-подходяща. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта