Дизайнът на детската стая заслужава специално внимание!

Публикувано на 31/03/2017 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 31/03/2017 | Видяно 9 330 пъти

Ако ремонтът вкъщи чука на вратата, а стаята на детето има спешна нужда от освежаване, то трябва да сте наясно с някои важни специфики – как да придадете впечатляващ и приказен интериор, да внесете добро настроение в атмосферата, а също и как да извършите всяка промяна лесно, удобно и най-вече – пестеливо. Високо квалифицираните специалисти, регистрирани в платформата на Maistorplus могат да бъдат вашето спасение – заявете още сега проект напълно безплатно за ремонтна дейност, а след това изберете най-подходящия майстор или интериорен дизайнер, който да свърши цялата работа качествено и бързо.


Нека започнем от стените – цветове и дизайн

При изготвянето на план за интериора на детската стая от голямо значение са няколко първоначални основни стъпки:

  • Дали стаята ще бъде за малка принцеса или палав супер герой.
  • На колко години е детето? Още ли смята, че като порасне ще бъде летяща фея или Батман, или вече е преминало в следващата фаза от детството и можете да бъдете по-умерени в декорациите.
  • Какво харесва малчуганът? Кои са любимите му приказки? В каква тема любопитството му е неспирно - магии и илюзии, музика и рисуване, спорт и компютри.
  • Обърнете внимание на всички детайли, които можете да използвате за декорацията - любими цветове, полилей с формата на облак или слънце например, нестандартна и иновативна декорация, според предпочитанията на детето – пуф кресла, сандъци за играчки, бюро с разчупен дизайн и изобилие от шкафчета.


Децата обичат цветове – бъдете дръзки!

Умелото съчетание на няколко ярки тонове е изключително трудна задача –  границата между приказен интериор и откровен кич е малка. Поради тази причина трябва да бъдете много внимателни.

  • Хитър трик е съчетанието на различни нюанси на един цвят – например червен, зелен или син.
  • Ако изберете дървото за основен материал на пода, наситено кафявият му цвят може да комбинирате с плътно оранжеви стени, неутрален таван, а също и с допълнителни рисунки или апликации.
  • Флоралните елементи също са подходящи – вековно дърво, нарисувано на стената над леглото, винаги ще поддържа доброто настроение в детската стая.
  • А какво ще кажете за изрисуваните тавани? – Може да експериментирате с необятна галактика и изобилие от звезди или успокояващо небе с бели облачета. Изборът е ваш, но не забравяйте – нека вкусовете на детето бъдат водещи при избора на интериорен дизайн.

Вижте още: 8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая


Когато стаята е малка, а децата две или повече, на помощ идват мултифункционалните мебели!

Ако разполагате с просторен апартамент или голяма къща, малчуганът ще бъде облагодетелстван с просторна стая, а вие няма да се притеснявате къде и как да разпределите елементите от обзавеждането. Ако децата ви са две или повече, а жилището не особено голямо, то единственото спасение за вас са мултифункционалните мебели – леглата на два етажа, комбинацията на зоната за спане и малко бюро отдолу, гардероб и място за игра или учене в едно. Разнообразието от различни по големина и дизайн мебели ви улеснява при обзавеждането на детската стая – използвайте всяка свободна част от помещението:

  • окачете шкафчета на стените;
  • спуснете от тавана закачалки за играчки или кутии с вещи например;
  • вградете малки рафтчета в стените до леглото;
  • прибавете малка палатка в ъгъла, която да бъде „склад” за всички детски принадлежности, игри и играчки.


Още едно скрито допълнително легло? Никога не е излишно!

Ако искате да сте максимално практични, то при избора на детското легло може да заложите на допълнително прибавен матрак, като шкаф отдолу. Така никога няма да се притеснявате, когато приятели на детето ви дойдат на гости с преспиване. Спестяването на място в помещението, прави този тип мебели с градски интериорен дизайн уникални, особено за малките жилища.

Вижте още: 7 идеи за приказни детски стаи


Любимите герои – детето ще се радва да са част от интериорния дизайн на стаята му!

Бюджетът, с който разполагате за обзавеждането на детската стая, определя какво да включите в интериорния й дизайн.

  • Рисунките на стените са по-скъпият вариант, но е много оригинален избор – сами трябва да изберете дали картината да бъде с 2D или 3D изглед.
  • Ако все пак искате с малко разходи да постигнете зашеметяващи резултати, то тапетите са алтернативният вариант – бито то с флорални или геометрични елементи, картини на анимационни герои или природни пейзажи.
  • А ако малкият пакостник вече е пораснал, може да пробвате с по-интересни варианти – стени, налепени с плакати на музикални групи и изпълнители, актьори или известни личности.
  • Разчупете интериора с уникални предмети – музикални плочи, монтирани поставки за химикали и моливи, висящи полилеи, които може да загасите с практична връв, лежейки на леглото например.
  • Картините също не са за изпускане – заложете на цветове и динамика в композицията.


Малките декоративни детайли – завършващият щрих

Декоративните елементи са завършващият щрих, който вдъхва живот и свежест в интериора на всяко едно помещение у дома. Детската стая трябва да е отрупана с играчки, малки приказни детайли, детски атрибути и сувенири, статуетки и игри. Колкото повече елементи от обзавеждането са съчетани в интериора й, толкова по-специална и интересна изглежда тя. Превърнете помещението за детето в истинска хармонична стая с магическа атмосфера. А като за начало – възползвайте се от възможността за безплатна заявка в платформата на Maistorplus, след това изберете опитен специалист, който ще извърши цялата ремонтна дейност. Позволете си да ви е удобно и комфортно, заложете на качество и доказан професионализъм!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
31 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
32 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта