7 идеи за приказни детски стаи

Публикувано на 07/11/2014 от Адриана | Последна редакция на 27/08/2016 | Видяно 9 105 пъти

Детският свят е изпълнен с вълшебни замъци, смели рицари, пирати и божествено красиви принцеси. С порастването си децата започват все повече да разгръщат креативността и въображението си, като често пренасят любими сюжети и приказни герои в игрите и заниманията си. Стаята им също може да бъде отражение на този необикновен свят. Подготвили сме ви няколко забавни решения, които ще ви убедят, че детската стая успешно може да съвечетава мястото за почивка с това за учене и игри. Ще забележите, че често в обзавеждането присъстват вградени чекмеджета и скрити шкафове, които са по-лесни за почистване и поддръжка. Леглата на малките са обезопасени и изработени от висококачествен иглолистен масив. Дървесината е обработена със специална смес, включваща восък, пигменти и лак. А за завършек повърхността е покрита с безвредни бои в светъл нюанс.

Разгледайте моделите, които сме ви подготвили и направете безплатно запитване към специалистите за изработка на мебели по поръчка, ако харесате някой от тях за стаята на вашето дете.

Вижте още: Уникални предложения с двуетажни легла


Стаята на космонавта

Дайте възможност на вашето хлапе да открива необятната вселена всяка вечер преди да заспи. В стаята на космонавта леглото е само дребен елемент от космическата ракета. А под него има достатъчно място, което може да се използва за съхранение на вещи, за учене или игри. Самата ракета не е просто декор, тя изпълнява функцията на стълба, която е изцяло обезопасена.


Къща на дървото

Всяко малко момче си мечтае да има къща на дърво. Ето как тази идея може да бъде пренесена в детската стая. На горния етаж на къщичката се намира спалната каюта с отворен прозорец, спускаща се дървена стълба от нея и помощно въже. Под леглото остават около 73см на височина, които могат да се използват, според желанията на домакина.


Вълшебната къща

Къщата на момичетата се характеризира с отворен прозорец и спускащо се блещукащо перде. Пространството под леглото е използвано за рафт, чекмеджета и вградени шкафчета, които са много подходящи за съхранение на играчки, дрехи, книги, спално бельо и др.


Стаята на пиратите

Стаята на пиратите е обзаведена с двуетажни легла в Г-образна форма - едното е повдигнато, а перпендикулярно на него е другото. Пространството под ниското легло е с вградени чекмеджета за съхранение. Важен детайл в интериора са и декоративните елементи, които пресъздават атмосферата на пиратския кораб.

Вижте още: Идеи за съхранение под леглото


Стаята на принцесата

В покоите на принцесата леглото е с нежен прозрачен балдахин, а под него има допълнителен матрак за гости. Вълшебното килимче в стаята е удобно за игри и творчески занимания.


Стаята на рицарите

Още един вариант на двуетажни легла с Г-образно разположение откриваме в стаята на рицарите. Този път, вместо чекмеджетата за съхранение, под ниското легло има допълнителен матрак за гости, който се издърпва. Сами виждате колко важни са цветовете и декоративните елементи и как те могат да създадат усещане за съвсем различно пространство.


Стаята на чудесата

В стаята на чудесата от върха на леглото се спускат ефирни перденца с пеперуди, а под него са вградени практични чекмеджета и шкафчета за съхранение. Цветовете са светли и матирани, в контраст с тъмния под създават усещане за уют и хармония.

Вижте още: Как да изберем подходящо легло за спалнята

Искате ли стаята на вашето дете да носи вълшебството от любимата му приказка? Потърсете професионален съвет от интериорен дизайнер или сами използвайте въображението си. Преди да изберете декоративни елементи, погрижете се стените да са боядисани в подходящи цветове, а мебелите да са точно по ваш вкус. Не забравяйте, че в MaistorPlus.com ще откриете специалисти от 38 строително-ремонтни категории. Направете безплатно запитване към тях, сравнете техните предложения, както и репутацията им в сайта и изберете най-подходящия изпълнител за вашия интериорен проект.

Направи заявка

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

АС - инженеринг 2000 ЕООД VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Васил Михайлов
Сухо строителство, Пловдив
2 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД VIP
Покривни услуги, София
7 извършени проекта
Луксозни ремонти
Боядисване и декорация, София
4 извършени проекта
Аква Сървис
Цялостен ремонт, София
11 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта