Идеи за съхранение под леглото

Публикувано на 16/10/2014 от Адриана | Последна редакция на 17/08/2016 | Видяно 18 584 пъти

Спалнята е помещението, чиято основна функция е да ви предразполага за пълноценна почивка. Ето защо е много важно, когато дойде време за обзавеждането й, да отделите време и да прецените всеки детайл - цветовете на стените, тавана, осветлението, декорацията, мебелите. Крайната ви цел е да създадете стилна атмосфера, в която да се чувствате комфортно.

В днешната тема ще обърнем по-специално внимание на леглото като фокусна точка на интериора в спалнята. Ще ви предложим няколко модела на легла, които ще ви позволят да си спечелите допълнително място за съхранение под тях. В последните години те са особено модерни и предпочитани за по-малки жилища, тъй като могат да направят всяка спалня да изглежда по-просторна. За осъществяването на своите мебелни проекти пък можете да разчитате на специалистите, регистрирани в MaistorPlus.  


Легло с кутии за съхранение

Ако вашето легло не е с плътна основа, можем да ви предложим вариант как да използвате пространството, което остава под него. Кутиите за съхранение са особено практични в този случай и лесно можете да ги намерите в специализираните магазини. Освен, че не са скъпи, друго тяхно предимство е, че могат да скрият голямо количество дрехи и други вещи. По-добре е кутиите за съхранение да бъдат добре затворени, така че нещата ви да не събират прах. А след като запълните мястото под леглото, можете да ги ползвате дори и вместо нощно шкафче, като ги разположите отстрани.

Вижте още: Как да изберем подходящо легло за спалнята


Легло с открити шкафчета

Друг вариант е леглото ви да бъде с плътна основа, а в нея да се обособят специални отделения за съхранение. Те могат да бъдат позиционирани в предната част на леглото, отляво, отдясно или от всички страни. Предназначението им зависи напълно от вашите нужди. Можете да ги използвате като малки шкафчета за книги, да подредите дрехи или спално бельо.


Легло с вградени чекмеджета

Чекмеджетата могат почти да не се забелязват в плътната основа на леглото или да контрастират. Предимството им е, че практически са като всеки друг шкаф или скрин в спалнята и напълно защитават вещите ви от прах и влага.


Легло с повдигащ се механизъм

Друг популярен вариант, при който ще спечелите допълнително място в спалнята, е моделът с повдигащ се механизъм. При него под леглото ви се образува просторна ракла, в която освен завивките си, можете да държите всякакви други неща. Препоръчително е да ги опаковате, за да сте сигурни, че вещите ви са съхранени в добър и хигиеничен вид.


Легло с допълнителен матрак

Вижте още: Уникални предложения с двуетажни легла

Харесахте ли си някое от леглата за обзавеждането на вашата спалня? Проучете колко ще ви струва изработката му, като направите запитване към специалистите за мебели и обзавеждане. Публикувайте вашата заявка безплатно и сравнете офертите и репутацията на изпълнителите във вашия район.

Направете заявка

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
11 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта