8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая

Публикувано на 16/06/2016 от Габриела Санчес | Последна редакция на 16/11/2020 | Видяно 36 559 пъти

Започваме със златното правило, според което при избора на цветове за малки помещения е желателно да се спрете на неутрални пастелни тонове. Същото важи и за детската стая, в която трябва да избягвате твърде ярките нюанси на розовото, синьото и жълтото, тъй като те ще създадат напрягаща обстановка в и без това тясното пространство. Специалистите от форума съветват да изпробвате варианти като бяло или бежово в съчетание със слонова кост.

Виж още: Превърнете тавана на детската в измерение на сбъднатите мечти


Поставете функционален модул с високо легло

А ето и една нестандартна идея, която е напълно приложима в малката детска стая. На пазара ще откриете огромно разнообразие от функционални модули, които съчетават в едно място за сън, кътче за игра и дори рафтове за съхранение на вещи. В този смисъл майсторите от форум "Направи сам" съветват да изберете модул с легло на втория етаж, а под него да разположите бюро или къща за кукли например.


Белите мебели ще направят малката детска стая по-светла и приветлива

Потребителите във форума съветват при обзавеждането на детската стая да заложите на класически бели мебели с изчистен дизайн. По този начин можете да си позволите поставянето на интригуващи декорации или обемни детски играчки, като плюшени животни и къщи за кукли. Ако се спрете на този вариант обаче, боядисайте стените в по-наситени нюанси, така че да уравновесите семплата обстановка.


Поставете отворени рафтове или друг тип етажерки над леглото

Компактната детска неминуемо има нужда от повече място за подреждането на играчки и книги. Ето защо майсторите от форума препоръчват да замените масивната библиотека с устойчиви стенни рафтове, разположени над леглото. По този начин ще спечелите допълнително пространство за съхранение, като едновременно с това ще можете да освежите атмосферата с няколко ефектни декорации.

Виж още: Измайсторете весели детски игри от подръчни рециклирани материали


Леглото с повдигащ механизъм ще ви спечели допълнително място за дрехи и играчки

В малката детска е изключително важно да оползотворите всички възможни ниши и кътчета за съхранение на вещи. Идеално решение в тази посока е избора на легло с повдигащ механизъм, тъй като отдолу можете да приберете зимните дрехи през лятото или пък да подредите детските играчки, към които хлапето не проявява интерес. Подобно ефективно решение е поставянето на кухи табуретки или практични сандъчета за съхранение.


Не поставяйте високите мебели срещу прозореца

Избора на точното обзавеждане за детската стая може да се превърне в истинско предизвикателство, особено когато сме притиснати от скромните й размери. Специалистите от най-големия форум за домашни ремонти "Направи сам" препоръчват по възможност да изберете ниски функционални мебели, както и никога да не поставяте високи модули срещу прозореца или балконската врата. В противен случай помещението ще изглежда още по-малко и схлупено, а това ще се отрази и на настроението в него.


Огледалните повърхности ще разширят визуално помещението

Поставянето на огледални повърхности е изпитано успешен метод за визуално разширяване на помещението. В детската стая обаче трябва да обърнем особено внимание на височината на огледалото и неговото разположение. В този смисъл практична идея се явява избора на гардероб с огледални врати, които не само ще създадат усещане за простор в стаята, но и ще я направят по-стилна и хармонична.

Виж още: Оригинални детски лампи, които ще впечатлят всяко хлапе


8 доказано успешни идеи за обзавеждане на малка детска стая

Обособяването на отделна детска стая в рамките на компактното жилище е сериозно изпитание за много домакинства. За да ви улесним в избора на цветове, мебели и декорации за най-симпатичното помещение у дома, обобщихме интересните и изпитано успешни съвети на майсторите в най-големия форум за домашни ремонти "Направи сам". Запознайте се с техните практични идеи, а точния майстор за реализирането им открийте в нашата платформа!


Оползотворете балкона към детската стая

Спечелете допълнително място в малката детска стая, като приобщите балкона към нея. Независимо дали ще го превърнете в място за учене или пък в кътче за игра, той със сигурност ще ви улесни в избора на обзавеждане и декорации. Опитните специалисти напомнят, преди да пригодите балкона в пълноценна част от детската стая, да се погрижите за неговото отопление и качествена изолация. Тези практични идеи със сигурност ще ви вдъхновят да освежите вида на детската стая. За нейното пълно обзавеждане пък разчитайте на опитни майстори, като заявите проект в MaistorPlus напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта