Няколко предложения как сами с клони и дървета да приближите интериора си към природата

Публикувано на 12/07/2019 от Илиян Ушеров | Последна редакция на 18/09/2019 | Видяно 184 пъти
Няколко предложения как сами с клони и дървета да приближите интериора си към природата

Даровете на природата са безбройни и ние винаги може да се възползваме от тях, когато искаме да разнообразим интериора или екстериора на дома си, и то без да нарушаваме по никакъв начин вече крехкото равновесие в нея – природата. Например старото изсъхнало дърво може да ни даде клоните си, дънера си, вейките. А ние да ги използваме по начин, който освен че ще ни помогне да разкрасим мястото, което обитаваме, така и ще ни напомня за гората, откъдето сме ги взели.

Освен естетиката, нещата, които можем да направим със собствените си ръце от дървото, могат и да ни послужат и в практически аспект. Именно това ще ви покажем и в следващите идеи, но ако все пак не сте съвсем уверени, че сами можете да се справите или ви трябват още идеи, винаги можете да се обърнете към професионалистите, регистрирани в сайта ни, и да получите подходящия съвет. 

Вместо ограда – плет от клони

Вместо ограда – плет от клони

Имате нужда да отделите или заградите нещо в извънградската си къща или на двора си у дома? 

 • Удачен вариант е да използвате клоните на някое старо дърво и да изплетете от тях плет, с който да преградите желаното от вас място.
 • Забравете за скучната телена преграда, която освен всичко е изпълнена с негативни конотации.
 • Забравете и за тухлите, камъка и бетона. Дървото и клоните ще внесат нещо топло и родно, за което сте забравили и ще допринесе за положителни и позабравени емоции, когато сте близо до този сътворен от ръцете ви плет от клони.

Оригинална, екстравагантна, но и удобна закачалка от клони

Оригинална, екстравагантна, но и удобна закачалка от клони

Останали са ви няколко по-тънки дървета от приготвените за камината, те са от клони и имат разклонения. Защо да не направите от тях закачалка? Речено – сторено.

 • Обработвате ги добре с лак за дърво, за да ги предпазите от вредители. Преди това се направили хубава дървена каса от хубави прави дъски и намествате в нея клоните така, че стърчащите клонки да са навън, за да послужат за закачалка.
 • Когато сложите това изобретение в коридора, можете да сте сигурни, че гостите ви ще бъдат приятно изненадани, дори малко ще завиждат, защото не са се сетили първи за тази идея.

Виж още: Уникална декорация за дома, която ще го зареди с артистичност

Декорация от изрисувани клони за цвят в ежедневието

Декорация от изрисувани клони за цвят в ежедневието

Един от начините да разнообразите стая в скучния офис, примерно, е да сюрпризирате едноцветните стени с нещо цветно:

 • Нашето предложение е да вземете няколко непотребни вече за нищо клони и да ги изрисувате и боядисате в цветовете на дъгата.
 • Пробийте на няколко места по-голям клон и чрез въженца провесете по-малките, закачени на него. Така ще се получи своеобразна огърлица от игрива красота.
 • Тази цветна награда за вашето око можете да закачите на стената и ще ви радва в ежедневието, което невинаги има толкова цвят.

Изненадваща рамка за ваша фотография или картина

Изненадваща рамка за ваша фотография или картина

Клоните и вейките на старо дърво могат да заменят стандартната рамка за картина или фотография.

 • Сплетете клоните или по-тънките вейки, образувайте квадрат или правоъгълник, според формата това, което ще рамкирате. В ъглите можете да добавите допълнителни аксесоари като зеленина или цветя, според собствения ви вкус.
 • Получавате напълно оригинална и неповторима фотография или картина, които ще ви говорят и ще ви навяват спомени и асоциации не само с изображенията, но и с рамката.
 • Рамката, която сами сте изработили, превръща любимите ви изображения и картини в още по-лични.

Да превърнеш скромното дърво в изкуство

Да превърнеш скромното дърво в изкуство

Удоволствието сам да измайсториш от нещо на пръв поглед непотребно - като стари клони, пънчета или криви вейки, е безкрайно и резултатът е изненадващ и удовлетворяващ. Затова ви предлагаме още няколко варианта какво може да се направи от дървото:

 • По-дебелите клони могат да се обработят и да се получат много оригинални и стабилни свещници.
 • Пънчета могат да се обработят и да се залепят за стената така, че да бъдат декорацията, която да отличава стаята и да вкара гората в нея.
 • Колко неповторимо оригинално ще е да направите висящо сърце от стената с помощта на клонките!

Възможностите са много и разнообразни. Повечето от тях наистина биха могли да бъдат направени само от вас и това да ви донесе щастие и удовлетворение от постигнатото.

Но никога не пропускайте възможността да се допитате до професионалист, който да ви помогне с дизайнерски решения.  Пуснете безплатна заявка, сравнете офертите и започнете промяната.

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник